Lesz augusztusban emelt családi? Face-n írják
Én még nem hallottam róla.
Mit írnak pontosan? Honnan szedték? Újságcikk, amit bemásoltak, vagy valaki saját "akciója"?
Elutalták a plusz családi pótlékot
-Tartja-e a határidőt a szaktárca, azaz minden érintett időben megkapja-e az úgynevezett dupla családi pótlékot, illetve az iskoláztatási támogatást?
- Augusztus 15-ikéig valóban minden esetben ezt az ellátást utalni kell. Azok számára, akik munkaviszonyban vannak és olyan helyen dolgoznak, ahol családtámogatási kifizetőhely van, ott már meg kellett kapni a hónap elején a bérfizetéssel egy időben. Minden más esetben, ahol a területi államháztartási hivatal a folyósító, ott pedig az utalásnak legkésőbb 15-ikéig meg kell, hogy történjen.
- Ez azt jelenti, hogy az utalás megtörténik, de elvileg a postás később is csöngethet?
- A jogszabály mondja azt, hogy mindig az utalás a tárgyhót követő hónap 15-ikéig kell, hogy megtörténjen, ez legtöbbször előbb van, ez csak egy legutolsó határidő. Szerintem mindenütt már megtörténtek az utalások.
- Mi lesz a helyzet a szeptemberre tervezett 20 százalékos családipótlék-emeléssel, úgy tudom, itt nem ennyire egyszerű a dolog.
- A kormány megtárgyalta és a törvénytervezetet benyújtotta az országgyűléshez. Valóban nincs még döntés, de nagyon valószínű, hogy az elfogadásra kerül. Amennyiben a végszavazások szeptember hónapban még nem lesznek meg, abban az esetben is utólag, visszamenőleg az emelések szeptember hónaptól lesznek érvényesek, ha ezt az országgyűlés elfogadja, ami valószínű.
- Tehát ez azt jelenti magyarán, ha az országgyűlés igent mond, akkor már októberben megkapják a pénzt az emberek.
- Ha később mond igent, akkor is visszamenőleg szeptember hónaptól, akkor lehet, hogy egy későbbi utalás formájában.
Melléklet
Nyomtatható forma
Megnéztem, a HOXÁRA is írta valaki. (csak ezt dobta ki a googli). Pont ezt másolták be, amit te is. Valaki ezt írta:
Megnéztem én is ezt a linket, de ez régi. Az csak a mai dátum, ami ott a felső sarokban van, nem pedig a cikk megjelenésének dátuma.
Egyszerűen írd be a gugliba, hogy "dupla családi pótlék", erre a lekorábban dátumozott cikk is 2007-es. Beírtam úgy is, hogy "dupla családi pótlék 2013", erre is 2007-es cikket dobott ki elsőként.
ez még mindig ugyan az a 2002-es utalásra vonatkozik, ami már kissé régen elmúlt!
most NEM lesz dupla csp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!