Emelt családi augusztusban?
Figyelt kérdés
17 hónapos a fiam és igazoltan tejfehérje allergiás (vaktesztet csinált az orvos) ha holnap leadom a MÁK-ban a papírt,akkor augusztusban már az emelt csp jön? Meg több,mint 2 hónapja fent áll az allergia,így májusig visszamenőleg kifizetik a különbözetet,az mikor érkezik meg? Vagy az is az augusztusi pénzzel jön?2013. júl. 8. 09:50
1/15 anonim válasza:
Szia! ha jol tudom mar nem jar aprilis elseje ota.... En marc. 14.-en adtam le a papirt en 1 evig meg kapom.... Mindenkit kiszornak az asztmasokat a gluten es tejerzekenyeket... Proba szerencse... Igenylestol szamitott 30 nap ey visszamenoleg is megkapod, ha megadjak.
2/15 A kérdező kommentje:
Múlt héten beszéltem a MÁK-kal,csak ezt elfelejtettem megkérdezni. A laktózra nincs már emelt csp. Nekem azt mondták,hogy ha 2 hónapnál régebb óta fent áll,akkor 2 hónapra visszamenőleg adják. Azért tettem fel a kérdést,mert a 39 ezerből nem tudok neki nagy bevásárlást csinálni,hogy mindene meglegyen. Mert tojás,hús és hagyma mentes ételeken van még és így ez nagyon nem olcsó és egyszerű :(
2013. júl. 8. 10:20
3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat :)
2013. júl. 8. 10:21
4/15 anonim válasza:
Nosaltyn keress ovo-lakto vega recepteket. Se hus se tojas se tej nincs benne... Az az oldal eleg nagy segitseg nekunk ha etelallergias a gyerek :)
5/15 anonim válasza:
Az elsőnek: a glutén érzékenyeket nem szórják ki, a kisfiam is az, így tudom, a törvényben is felsorolják (cöliákia).
A laktóznál lehet, hogy nem kapsz, de egy próbát megér, pláne, ha kis keresetű vagy, elképzelhető méltányosság. Mindenképpen add be!
6/15 A kérdező kommentje:
Tejfehérje allergiás,nem laktóz... Köszönöm az oldalt,nem a kaja kérdés a bajom,hanem sajnos már a miből :( Ezért is kérdeztem,hogy augusztus 2-án már az emelt csp jön és visszamenőleg a pénz is akkor?
Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 8. 11:30
7/15 anonim válasza:
Ha bene van a emelt családi potlékörében ez a betegség akor visszamenöleg májusig egybe elküldig neked a pénzt de nem biztos hogy agusztusi családival jön mert 30 napjuk van rá hogy határozatott hozanak hogy jár vagy nem ,ha jár akor küldenek mellé hatosági igazolványt is.
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Benne van és mondták,hogy nem jön meg csak szeptemberben,ennyit a 30 napról... Mire jó az az igazolvány?
2013. júl. 8. 15:08
9/15 anonim válasza:
Ilyen esetben létezik hóközi utalás is, mi is így kaptunk anno.
10/15 anonim válasza:
Utazasi kartya 90 szazalekkal utazhattok (vagyis abkicsinek ingy. Neked 90%) amugy semmi masra nem jo... Sehol nem fogadjak el. Se allatkert se semmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!