Tartósan beteg gyerekek szülei! Hallottátok az új törvényt? Lent.
GYes mellett persze lehet dolgozni csökkentett munkaidőben.
Hát nem tudom lesz-e belőle valam, még tervezet nem, vagy már hatályos, jogerőre emelkedett???
Van egy lisztérzékeny kislány nálunk az oviba. Anyuka ugye ez miatt GYES-en van. A dajkáknak, konyhán meg van mondva mit ehet mit nem, külön kap reggelit, ebédet, uzsonnát, és az anyukája fél ötre megy érte.........na ezt nem értem....
Mert egy autista, vagy bármi más problémával küzdő gyerkőc ellátása, fejlesztése teljesen más, minthogy kihagyom a lisztet a kajából?...
Szerintetek egy lisztérzékeny gyereknek mennyibe kerül 10 deka kenyér? És ez csak egy kérdés. Ne sajnáljátok már senkitől.
Ugyanis akkor írhatna a szomszéd szívátültetett kisfiú anyukája, aki ugyanazt a pénzt kapja , mint az autista anyukája, vagy a lisztérzékeny anyukája. Csak éppen neki 1,5 millióból steril szoba-fürdőszobát kellett csináltatnia. Esélye sincs jó sok ideig dolgozni, hihetetlen drágák a steril ételek. Szóval ő is , a sok daganatos kisgyerek szülője is mérgelődhetne, hisz ugyanannyiból élnek mint te, csak ők már a házukat is eladták a gyógykezelésre, mégsem kapnak több pénzt.
Ne sajnáljatok senkitől semmit.
Mindenkinek a saját baja a legnagyobb! A kormány meg szégyellje magát..de hát kell a pénz a 300 ezres babapénzre. Várható volt, hogy elvesznek valahonnan.
Tőlünk már elvették áprilisban. Kislányom asztmás, 3 állandó gyógyszere van, amiket mindig ki is váltok, mert ezek nélkül egyfolytában köhögne és fulladna. Így nem olyan drasztikus, 3-4 hetente van csak gondja.
És nem jár az emelt családi jövő januártól, mert csak addig szól az előző papírunk, az újat meg nem fogjuk megkapni. 1 év múlva kezdi az ovit. Hogy mennyit fog járni? Szerintem havonta max 1 hetet, a többit itthon vagy kórházban töltjük.
Kedves 16! Biztos sokba kerül a kenyér a lisztérzékeny gyerkőcnek, ezt nem is vitatom, szó sincs erről. Amit megemlítettem fentebb az ahhoz kapcsolódott, hogy az anyuka GYES-en, mikor a gyerek reggeltől estig oviban van, és ott is eszik. Természetesen az emelt családit senkitől nem irigylem, sőt! Lehetne több is. Igazságosan adni minden támogatást az államnak, mert ugye itt most elvesznek a anyaságit meg tán 300.000 -ra akarnák emelni első gyerek után. Legyen az anyasági 100.000, vagy 120.000 , a sima GYES legyen 18-19.000 netto, az emelt meg pl. 28.000
Most sokan nekemesnek majd, hogy örüljök hogy ennyit is kapunk bla...bla.... "ajándék lónak ne nézd a fogát".....de ami zavaró, hogy 5évvel ezelőtt is szinte ennyi volt a GYES összege mint most, de nem fizettünk akkor majndem 250-300 Ft-ot egy normális minőségű liter tejért........
na mindegy.......nem húzom fel magam...
Másra van pénz mindig, de ott ahol kellene nem segíenek.
De mit álmodozom itt....
Jól lepontoztatok na mindegy! Legyen beteg gyerek mellett végezhető munka. Nem kell semminek az emelése, legyen 4 órás fizetés! A tartós beteg ellátás, vagyis az emelt családi legyen betegségfüggő!!!!! A rákos gyerek anyukája kapjon havi 100ezret. A ételallergiásé legyen meg a +10ezer. A komolyabb betegségé legyen annyi, hogy fedezze a fejlesztéseket. Meg persze a közgyógy mindenkinek.
Az én gyerekem nem maradhat csak délig oviba. Elveszik az emelt családit és a gyest. Oké. Nem is érdekelne, de hol találok olyan munkát, ahol délben hazahozhatom a gyereket????És nagyon valószínű a suliban is ez lesz!!!!!!
Ne haragudj hogy megkérdezem, de miért nem maradhat délig?
Jól írtad, így is igazságos lenne, de legyen valahogy, ne így.....nonszensz az egész.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!