Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » 3 gyerekkel Ausztriában csak...

M. kérdése:

3 gyerekkel Ausztriában csak akkor kapok családit, ha van munkahelyem-ott akarunk letelepedni. Muszáj elmennem. Itt nincs miből eltartani Őket. Van 5let, mi tévő legyek? Ez Európában mindenhol így van?

Figyelt kérdés
Nyelvtudásom semmi, munkám hogyan lesz? Hova érdemes menni?

2013. ápr. 3. 16:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm válaszod. Mekkora az esély nyelvtudás nélkül elhelyezkedni odakint? De a gyerekeket oda szeretném beíratni iskolába. Ez nem jelent semmi előnyt?Ez nekem nagyon sok pénz lenne. Hová forduljak segítségért?
2013. ápr. 3. 18:03
 12/20 A kérdező kommentje:
Sajnos csak magyarul tudok. Nem engedhetem meg a nyelvtanulást!
2013. ápr. 3. 18:05
 13/20 anonim ***** válasza:

9-es válaszoló vagyok.

Kekünk nagyon nagy szerencsénk volt,mert a férjem úgy ment ki,hogy nem tudott németül semmit,DE anyukám kint van és ő segitett neki mindent elintézni.Rengeteg helyre kellett mennie,hivatalok ,bank folyószámlanyitáshoz,ahol kell a német.

A munkahelyén a fönöke pedig nagyon rendes,ő azt mondta neki,pár hónapot vár rá,hogy elkezdjen beszélni németül.

Most 1 év után folyékonyan beszél németül és mindent megért már.

Ha kint lesznek a gyerekeid,az csak annyival lesz jobb,hogy más adókategóriába kerülsz és több lesz a fizetésed.

2013. ápr. 3. 18:13
 14/20 A kérdező kommentje:
9-es kommentelő: köszönöm. Sajnos nekem senkim nem él kint külföldön. Nagyon szeretnék én is nyelvet tanulni, ismeteteimet bővíteni. Segítség nélkül ez nagyon nehéz, sőt:lehetetlen!!!
2013. ápr. 3. 18:25
 15/20 anonim ***** válasza:

Első vagyok.itt a férjem veszi fel a családit mert neki van munkahelye.

Ugy tudom munka nélkül valami igen csekély segítséget adnak ami nem elég semmire.

2013. ápr. 3. 21:19
 16/20 A kérdező kommentje:
Első kommentelő: köszönöm szépen válaszod.
2013. ápr. 3. 22:16
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha kicsik a gyerekeid akkor lehetsz háztartásbeli, vagy főállású anya, ha jól emlékszem gyerekenként 20 000 körül van? Utána kéne nézni, de biztos meg lehet ezt oldani itthon valahogy
2013. ápr. 8. 14:00
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de már túlléptük a korhatárt. Sajnos nekünk itt nem terem babér. Muszáj megpróbálom külföldön. De nagyon félek!
2013. ápr. 9. 09:21
 19/20 anonim válasza:
Szia, mi történt veled azóta? A német nyelv tanulásához nem kell iskolába beíratkozni, számtalan youtube oktatóvideó van, én is így tanulok. Írd be a youtubba, hogy deutsch lernen és kiad egy csomó videót.
2019. ápr. 18. 17:56
 20/20 anonim válasza:
Én pl totál feleslegesnek tartom, hogy a nyelvtanulásért fizetni, amikor olyan videók vannak, amikből nagyon jól lehet tanulni. Én olyan videókból tanulok, ami nem magyarul magyaráz, hanem németül és angolul. De így is érthető, esetleg vegyél hozzá egy német nyelvkönyvet.
2019. ápr. 18. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!