Gyermekem áprilisban 18 éves lett.Most érettségizett és beadta a jelentkezésèst 2 egyetemre és 1 főiskolàra. Amelyik sikerül. Kérdezni szeretnèm,hogy családi.p és adókedvezmèny tovàbbra is jàr e ha tovàbb tanul ,vagy le kell mondani?
#1 tökéletesen leírta, nem tudom kik azok az ostobák, akik lepontozták.
Mindenestre csúnya meglepetés fogja őket érni, ha eljön az ideje...
Itt egy leírás róla, az első válaszolónak igaza van.
De bárki beírja a Google-ba, a főiskola, egyetem, családi pótlék szavakat, ugyanezt találja.
ugy tudom csak akkor járna tovább a családi pótlék érettségi után ha okj-ra megy szakmàt tanulni
egyetemista után nem jár de ha van kiskorú gyerek akkor utána a magasabb összeg jár
Az adókedvezmény kedvezményezett eltartottra jár. Kedvezményezett eltartott az, aki után családi pótlékot folyósítanak. Ergo: az egyetemi hallató után az adókedvezmény nem jár, mert nem kedvezményezett eltartott.
Ha a HR-es mondott ilyet, akkor nem javaslom, hogy beadd az igényt majd az adókedvezményre munkahelyen, mert fájni fog visszafizetni bevalláskor (feltéve, hogy nincs kisebb, kedvezményzett eltartottnak minősülő tesó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!