Megemelnétek-e a családi pótlék összegét?
"ami azoknak kedvez akik dolgoznak"
Már ez is baj 😂😂😂😂
Tehát aki mondjuk kevesebbet keres, de dolgozik normálisan, és gyereke van, az ássa el magát, hogy igénybe meri venni a támogatásokat...
Mennyi idióta van.
Amikor megszültem még volt apja, nem voltak anyagi problémáink, egy fizetésből is vígan megéltünk albérletben, tudtunk félrerakni, voltak terveink, a lakások 7-8 millió forintba kerültek, nem 30-40 millióba. Az albérletünk havi 40ezer volt rezsivel, (most ez 150ezer.) De oké, menjünk tovább. Engedjük el, hogy végül egyedül maradtam vele, és a lakásárak annyira felmentek, hogy elillant az esély még a hitel felvételére is.
Olyan 3-4 évvel ezelőtt jutottam el arra a szintre, hogy van egy jó munkám, van elég pénzem arra, hogy megéljünk, kicsit félre is tudok rakni, persze nem lakásra, mert nehéz összedobni 10millió Ft önerőre apránként úgy, hogy a lakásárak minden negyedévben ugranak 3 milliót, de azért nem voltak gondjaink.
Erre most, 3 év után megint ott tartunk, hogy hiába emelgetnek a fizetésemen, olyan szinten drágultak alapvető dolgok, hogy már megint nem tudok félrerakni.
Szóval igen, 14 éve dolgozom (ebből 2év gyed), adózok, soha egyetlen napot nem voltam munkanélküli, jó lenne ha kicsit megtámogatna a kormány, ha már annyira családbarát. De az egy gyerekeseket magas ívben elkerülik ezek a lehetőségek.
Nem, mert pontosan tudjuk hogy kik fognak még jobban szaporodni, ha megemelik a gyerekek után, alanyi jogon járó támogatást.
Legjobb esetben is munkához kötném, és rendesen le is ellenörizetném!
Nem arról van szó, hogy valaki ne vegye fel a támogatásokat, hanem hogy nyilván az adókedvezménnyel az tud élni akinek van jövedelme, csed, GYED szintén ilyen.
A családi pótlék, GYES pedig csak alanyi jogon jár és nem arra van, hogy meg lehessen élni belőle, pont azért, hogy ne a segélyek miatt szüljenek gyereket.
Egyszerű vagy, mint a faék 35, szóval inkább te állítsd le magad és tanulj meg szöveget értelmezni. Totál értelmetlen, amit írsz, miért kéne visszautasítani? Az alap pont az kéne legyen, hogy az ember úgy vállal gyereket, hogy a saját és a párja fizetéséből el is tudják tartani, mindenféle támogatás meg egyéb nélkül. Hisz ez mind csak egy plusz, amit ad az állam, holnaptól dönthetne akár úgyis, hogy lószart se ad, akkor mi van??
Persze, az tök jó hogy jár, plusz pénz miegymás, ezt senki se tagadta, na de hogy valaki képes komolyan kiakadni azon, hogy a felelősségteljes gyerekvállalás ott kezdődik, hogy önerőből (az az támogatás nélkül) el tudod eltartania a saját gyereked, akit önszántadból vállaltál, az no komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!