Miért várják sokan ennyire nagyon a családi pótlékot?
Édesanyám minden hónapban úgy várta a családi pótlék, mint a messiást. Apám az összes pénzünket elpiálta, de valamiért az istenért nem akarta ott hagyni... /1éve végre leléptek/
Szóval ahhoz képest, hogy az ilyen minek vállal gyereket:
-25 évesen 2 diplomám, 1 okj-m van. A 2. babámat várom, egy 10(!) éves párkapcsolatból. A lakásunkon pedig nincs veszettül nagy hitel.
-20 éves húgom most fejezte be az okj-t kezdi az egyetemet és mellette dolgozik. Semmi extra.
-a két kisebb húgom (15 és 12évesek) osztályelsők és sorra nyernek versenyeket.
Nem az fog meghatározni egy családot, hogy várja-e a családit vagy nem.
Van olyan csekk, ami hónap közben jön meg és 30-a a határidő.
Aki szegény 3 gyerekkel, és nem kezeli jól a pénzt, simán kivárhatja a köv hónapot.
De az értő olvasás nehezen megy látom.
"Ne ragadj le a példáimnál hogy ezek mobdjuk valószínűtlenek nálatok, mert csak elképzelt helyzetek, hogy pl nektek miért kellene a csp."
Mivel nem ismerlek titeket, nem tudom milyen pár vagytok, nem tudom mire kötsz biztosítást, ezért írtam, hogy ne ragadj le ezeknél a példáknál.
Csak példák hogy mik lehetnek az okok.
NEM tudsz mindent fedezni, veled is megeshet hogy szerencsétlenebbül alakul az életed, és akkor majd várni fogod lehet te is a családi pótlékot.
Addig is veregesd meg a vállad hogy te milyen csodálatos, okos ember vagy a többi csicska meg aki várja a családi pótlékot egy gyász putris.
Mehetsz most már, megveregetted a saját vállad.
Amúgy nem mindenkinek kevés. 3 gyerekre pl 51000.
Sőt ismerek olyat akinek 71000 ft.
Ez nálunk is így van. Nem értik. Pl most is van eltéve 2 milliónk egy takarékszámlán, a rendes számlánkon sokszor nem marad hó végére pénz mert mi is felújítunk stb, én se szererek a takarékszámlához nyúlni így én is várom azt a 38e gyes családit amúgy, mert fizut én és a férjem is fix 10.én kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!