Miért várják sokan ennyire nagyon a családi pótlékot?
Tudom, hogy nehéz elképzelni, de tényleg vannak emberek akik egyik napról a másikra élnek, nem tudnak félretenni ezért ha hónap végére elfogy a pénz akkor nem tudnak mihez nyúlni és a családi pótlékot várják, hisz ez is több mint a semmi. Nem vagyok ilyen helyzetben egyébként, de ezt gondolom én oknak.
Egyébként ezt amit leírtam még meg is értem, de az, hogy mennyien nem bírják felfogni az utalás napját az már egészen bosszantó. Nem egy atomfizika azért, hogy a hónap második munkanapján érkezik, mégis minden hónapban ötösével jönnek a kérdések az első munkanapon, hogy “ti kaptatok ma pénzt kártyások?”…
Nekünk is nulla forint van a számlánkon hó végén. Pedig jól keresünk.
De házat újítunk, kocsit kell szervizelni, minden hónapban van egy nagyobb összegű kiadás, ami végül mindig nullás számlát okoz. Van félretett pénzünk, de az a szabály hogy minden kivett pénzt hónap elején vissza kell rakni. És bizony ezért is fontos nekünk a családi, mert nem szeretünk hozzányúlni a félretett pénzhez.
Másik: az sem mindegy, hogy le tudja-e vonni hónap elején a bank a hitelt vagy 300 forinton múlik hogy nem. Ez van.
Ettől függetlenül jól élünk és nem vagyunk nincstelenek. Kaja mindig van, de utolsó napokban már “nem fagyizunk, nem kávézgatunk” leegyszerűsítve.
De ha van félretett pénzed, akkor nem nulla van a számládon...
Az nagyon nem mindegy. Feléled a fizut, oké, de ha van tartalék, akkor átmenetileg mért nem
Ne haragudj, de a “jól keresünk”, “jól élünk”, és a “hó végén nulla forint van a számlánkon” totál kizárja egymást.
Gyomorgörcsöm lenne, ha bizonyos összeg alá menne a folyószámlámon a pénzem, és itt most nullákról beszélek, nem
arról, hogy mikor jön a csp és az kisegít.
Válaszolva a kérdésre sajnos tényleg van, akiknek ez nagyon sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!