Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » 2 országból családi pótlék?

2 országból családi pótlék?

Figyelt kérdés
Anyuka itthon dolgozik, apuka Ausztriában. Mindkét ország családi pótléka jár nekünk?

2021. márc. 17. 06:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%

Ismerősömnek Németországban igazolást kellet leadnia arról, hogy itthonról nem kapnak a gyerekek után ellátást.

Ha mindkét szülő Magyarországon dolgozik, akkor is csak az egyikük veheti fel a családi pótlékot. Nem hiszem, hogy az egyik szülő külföldi munkavállalása esetén jogosulttá válnának a dupla ellátásra.

2021. márc. 17. 17:48
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Teljes osztrák családi pótlék: azoknak jár, ahol egy vagy mindkét szülő Ausztriában dolgozik és a gyerekeikkel együtt Ausztriában is élnek.

Indexált teljes osztrák családi pótlék: mind a két szülő Ausztriában dolgozik, vagy az egyik szülőnek nem volt a szülés előtt munkaviszonya, de a gyerekeikkel együtt Magyarországon élnek.

Indexált különbözeti osztrák családi pótlék: az egyik szülő Ausztriában míg a másik szülő Magyarországon dolgozik. Így megkapják a magyar családi pótlékot, illetve az indexált osztrák családi pótlék és magyar családi pótlék különbözetét.

2021. márc. 17. 17:55
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

Ez olyan tipikus... Ismerősöm ismerősének a kuzinjának így volt, én emiatt jobban tudom hogy nem jár semmi🤦‍♀️🤦‍♀️

Nem is dupla családi jár neki. Hanem az indexált osztrák családi különbözet és a magyar családi. Így összesen annyi mint a teljes (indexált) osztrák családi.

Kérdező, sajnos rossz helyen kérdezted meg, itt mindenki besavanyodott magyar mentalitású bunkó paraszt. Fogalmuk sincs róla ilyen helyzetben mit hogyan, csak ismerős xy kiment a "németbe" és ő ezt meg azt mondta... Javaslom keress fel egy osztrák ügyekkel foglalkozó könyvelőt, ő mindent tudni fog mit hogyan. Az ügyintézés egyébként több hónapig el fog tartani, de visszamenőleg megkapjátok a nektek járó összeget.

Nálunk a férjem Magyarországon, én Ausztriában dolgozom (már 9 éve) tudom mi jár és mi nem.

2021. márc. 17. 18:07
 14/14 anonim ***** válasza:
74%
Oké, most leírtátok, hogy a különbözet kapja és az itthonit, de az megfelel a kintinek, tehát egyet kap, szóval felesleges volt okoskodni, mivel igényléskor így is úgy is kapnak felvilágosítást.
2021. márc. 17. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!