Az exférjem veszi fel a német családi pótlékot,de magára költi.Mit tehetek?
Nem a gyerekeket lopja meg, hanem a német államot.
A gyerekek nem élnek vele, nem élnek az országban, de az állam fizeti utánuk a kb 400€-t. Szép.
Azt tudod tenni, hogy kijelented az ex férjedet a házból. Én a helyedben a mák-nak írnék.(ha jól tudom Magyarországon a mák folyósítja a családit)
Talán most nem tesznek semmit, de előbb-utóbb a németek jelentkezni fognak a máknál, és jobb, ha te jelzed, ezzel nem járulsz hozzá a csaláshoz..
Ezt onnan tudom, hogy tavaly egy barátnőméknél ugyanez volt, az exférj 5 éve kapta a német családit, de a gyerekeket még csak nem is látogatta azóta. Elkezdett a német oldal egyeztetni a mákkal, valami adóbevallásnál szemet szúrhatott, kb fél év után kiderült a dolog. Azóta az ex nem kapja a német családit. Nem tudom, de gondolom meg is lett büntetve.
Igazad van,Neked járna válás után, most olvastam utána. A német államot szerintem akkor is meglopja, hiszen Ő nem jogosult a családira, de mindegy is.
Szerintem igényeld meg Te otthonról, ide tartoztok:
Bundesagentur für Arbeit
Familienkasse Rheinland-Pfalz – Saarland
55149 Mainz
DEUTSCHLAND
Fax: +49 (681) 944 910 5324
Email: Familienkasse-Rheinland-Pfalz-Saarland@arbeitsagentur.de
Itt olvass utána és kérj tanácsot! Ha valaki, ő tud segíteni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!