Van valaki aki Németországban szült, és ha igen, milyen tapasztalatai vannak?
Èn itt szültem, már kisiskolásokat a gyerekeim.
Most hogy vagy bizotsítva a férjeden keresztül?
Ez az egyik legfontosabb kérdés.
A családipótlékra/Kindergeld mindenképpen jogosult leszel. Azt viszont nem tudom pontosan, hogy a minimális Elterngeldet megkapod-e. De szerintem azt is megkapod.
Tapasztalatom: bementem a korházba megszültem, pár nap múlva haza mentem és ennyi. Mindenröl mindenhol iszonyat részletes infot adnak. Söt gondolom már a biztosításod is küldött terhességgel meg szüléssel kapcsolatos brossurákat, info papirokat. De a nödokidtól is mindig mindent megkérdezhetsz. Ès lassan már járhatsz szülésfelkészítésre is.
elsö vagyok
kedves 4-es. Miért vagy az a tipikus köcsög magyar külföldön?
Elöször is közvetítön keresztül két féle képpen tudom elképzelni és egyik sem illegális, mindegyiknél bejelentett munka. DE ez egy kicsit sem oszt vagy szoroz mert amit egyedül jól írtál, hogy 12 hónap ledolgozott idönek kell lennie.
DE alap Elterngeldre számíthat. 100%ban nem vagyok biztos, de azt az is kapja aki semmit nem dolgozott, de itt él és itt van biztosítva....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!