Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsibe vagy oviba?

Bölcsibe vagy oviba?

Figyelt kérdés
A kislányunk december 3-án lesz 3 éves. Azon gondolkozunk, hogy szeptembertől oviba vagy bölcsibe menjen. A helyi bölcsibe felvennék szeptembertől, de mivel már szobatiszta, így az oviba is. Azt nem tudjuk melyik a jobb, ha bölcsibe jár egy évet majd sorba minden csoportot az oviba, vagy az oviba marad vissza és járja kétszer a kiscsoportot? Eddig nem jár bölcsibe, igaz mehetett volna, de meg tudtuk oldani, hogy otthon legyen az anyukájával.

2018. febr. 25. 09:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
Oviba írattam, és nálunk volt kis és nagy középső, így hamar és szuperül eloszlott a 4 év.
2018. febr. 25. 11:31
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Az mehet iskolába aki az év augusztus 31-én betölti a 6. életévét.
2018. febr. 25. 12:17
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
Nem csak a szobatisztaság számít, inkább az, mennyire talpraesett, mennyire könnyen szocializálódik. Bölcsiben kevesebb gyerek jut egy felnőttre, oviban már nagyobb önállóságra van szükségük. Ha szerinted, úgy látod, valószínűleg "nem veszne el" az oviban addigra, akkor legyen az, hiszen jóval fejlesztőbb. Kiscsoport abból a szempontból jó, hogy nem lesz nagyon kicsi a többiekhez, vegyes csoportnál viszont előny lehet, hogy nem lesz majd a "kétszer járja a nagycsoportot".
2018. febr. 25. 13:12
 14/18 anonim ***** válasza:
37%
én bölcsibe vinném, mégpedig azért, mert akkor végig egy társaságban lesz kb, ha átmegy oviba, biztosan lesz ismerős. Ha oviba viszed és visszamarad az első vagy utolsó évben, akkor valószínűleg nem lesz sok ismerős pajtása
2018. febr. 25. 20:46
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Nehéz kérdés. Az én lányom aug. 26. -án született, és 6 évesen mehetett iskolába. akkor örültünk neki. Ügyes, talpraesett kislány volt, ez viszont idővel megváltozott mikor nőttek a gyerekek. Egyre inkább zavarta, hogy ő a legfiatalabb, a szorgalma is változó volt. Sok gyerek volt akik 7 évesen mentek iskolába. Abban a korban 1 év nagy idő.

Bölcsi vagy ovi? ha azt nézem, hogy úgy is csak 1 évig lenne abban a közösségben, akkor talán inkább ovi. Ne kelljen terhelni új közösséggel, új szokásokkal, stb.

Ha a magunk esetére gondolok akkor lehet, hogy a bölcsi lenne jobb, mert ott több figyelmet kap.

Mi lenne ha bevinnéd magaddal és próbálnál valami okos trükkel időt ölteni mindkét helyen, közben figyelve, hogyan reagál a kislány a helyszínen látottakra. Pl. fél- e a nagyok között, megijeszti- e a nagy lárma, vagy a személyzet (ovónéni, gondozó néni fellépése). Számtalan részlet lehet ami az egyik vagyy másik megoldás mellett szól. Ha lenne a kislánynak határozott kívánsága én engednék neki. Ha neked lesz határozott döntésed azt el kell fogadtatni a gyerekkel. Szóval lesz még min gondolkodni, de szerencsére idő is van rá

2018. febr. 25. 22:32
 16/18 anonim ***** válasza:
50%

Bölcsire voksolok mindenképpen, több dolog miatt is. Írom ezt úgy, hogy december közepén született gyereklem van.

A bölcsiben még egy évig "baba" lehet. Kevesbb gyerek, több figyelem, több játék, kevesebb irányított foglalkozás.

Jó eséllyel így lesz olyan csoporttásr, akivel együtt tud menni oviba, és együtt is fejezik majd azt be. Látom ismerősökön, hogy mennyire rossz, hogy a gyerekek az évvesztes utolsó évben kiszakadtak a korosztályos csoportból és vegyes csoportba kerültek.

(mondjuk ez is kérdés, hogy korosztályos vagy vegyes csoport van-e az oviban. Utóbbinál sztem fel sem tűnik a gyereknek a plusz egy év, hiszen a pajtások folyamatosan jönnek-mennek).

És még azt is gondolom, hogy egy alig 3 éves és egy eselegesen már 7 éves múlt gyereknek nem nagyon tudnak közös élményt nyújtani az oviban (vegys csoportra igaz főként).

2018. febr. 26. 08:07
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönjük mindenkinek a hasznos tanácsokat! Beszéltünk több szülővel, óvodai dolgozóval, és bölcsi vezetővel is. Maradunk a bölcsinél. Az oviba mindenképpen visszamaradna egy évet, és a bölcsi mellett több érvet is hallottam, olvastam egy kisebb gyerek esetében, így marad a bölcsi. Köszönöm mindenkinek még egyszer!
2018. febr. 26. 08:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a csoport fele szept. előtt született, leginkább nyáriak, a másik fele szept. vagy utáni születésű volt, de ugyanazon évben születettek, és együtt járták végig a 4 évet.
2018. febr. 26. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!