Bölcsibe vagy oviba?
Nehéz kérdés. Az én lányom aug. 26. -án született, és 6 évesen mehetett iskolába. akkor örültünk neki. Ügyes, talpraesett kislány volt, ez viszont idővel megváltozott mikor nőttek a gyerekek. Egyre inkább zavarta, hogy ő a legfiatalabb, a szorgalma is változó volt. Sok gyerek volt akik 7 évesen mentek iskolába. Abban a korban 1 év nagy idő.
Bölcsi vagy ovi? ha azt nézem, hogy úgy is csak 1 évig lenne abban a közösségben, akkor talán inkább ovi. Ne kelljen terhelni új közösséggel, új szokásokkal, stb.
Ha a magunk esetére gondolok akkor lehet, hogy a bölcsi lenne jobb, mert ott több figyelmet kap.
Mi lenne ha bevinnéd magaddal és próbálnál valami okos trükkel időt ölteni mindkét helyen, közben figyelve, hogyan reagál a kislány a helyszínen látottakra. Pl. fél- e a nagyok között, megijeszti- e a nagy lárma, vagy a személyzet (ovónéni, gondozó néni fellépése). Számtalan részlet lehet ami az egyik vagyy másik megoldás mellett szól. Ha lenne a kislánynak határozott kívánsága én engednék neki. Ha neked lesz határozott döntésed azt el kell fogadtatni a gyerekkel. Szóval lesz még min gondolkodni, de szerencsére idő is van rá
Bölcsire voksolok mindenképpen, több dolog miatt is. Írom ezt úgy, hogy december közepén született gyereklem van.
A bölcsiben még egy évig "baba" lehet. Kevesbb gyerek, több figyelem, több játék, kevesebb irányított foglalkozás.
Jó eséllyel így lesz olyan csoporttásr, akivel együtt tud menni oviba, és együtt is fejezik majd azt be. Látom ismerősökön, hogy mennyire rossz, hogy a gyerekek az évvesztes utolsó évben kiszakadtak a korosztályos csoportból és vegyes csoportba kerültek.
(mondjuk ez is kérdés, hogy korosztályos vagy vegyes csoport van-e az oviban. Utóbbinál sztem fel sem tűnik a gyereknek a plusz egy év, hiszen a pajtások folyamatosan jönnek-mennek).
És még azt is gondolom, hogy egy alig 3 éves és egy eselegesen már 7 éves múlt gyereknek nem nagyon tudnak közös élményt nyújtani az oviban (vegys csoportra igaz főként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!