Ősszel mindkét gyermekemet be kell szoktatnom, akkorra 3 éves lányomat oviba,15 hónapos fiamat bölcsibe. Tudnátok segíteni, melyikkel kezdjem, vagy hogy történjen az egész?
ovival kezdjétek, ők szoktak a könnyebbek lenni :)
azért nem árt megkérdezni hogy van, mert nálunk pl. nem volt ilyen értelemben beszoktatás az oviban, első héten 9-12-ig voltak, mi meg vagy elmentünk addig vagy a folyosón ültünk. ha nálatok is ilyen van akkor mehet a 2 egyszerre, a picinél biztos bent lehetsz pár napig.
ha a nagynál is nagyon fokozatos, akkor első héten arra a 2-2 órákra a nagyi vigyázzon rá, 2. héten úgyis otthagyod, akkor meg legyetek a kicsivel annyit a bölcsben amennyit a nagyot ott kell hagynod :)
így max 3 hét a 2 gyerkőc
Az oviban tényleg nem minden esetben van "beszoktatás".
A saját szememmel látom, hogy nem megy gyorsabban a beszokás ha van szülős beszoktatás. Én se hittem el, de tényleg. Szóval ne ijedj meg, ha nálatok se lesz.
Kérdezd meg a gondozónéniket, óvónéniket, hogy ők mit javasolnak :)
Nálunk a bölcsiben heti 2 gyerek szokhatott be.
Így az 1-2. gyerek szept.1 kezdett, az utolsó gyerekek pedig már október elején.
Én gyerekemre szept végén került sor.
Hanálatok is így van, akkor szept 1. hetében simán beszoktatod a nagyot az oviba.
Egyébként is ezt javaslom,e lőbb a nagyot, utána a picit, mert az lesz a keményebb dió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!