Szeptemberben tölti a fiam a 3 évet, szerintetek mennyird gond az hogy bölcsibe marad plusz egy évet és nem oviba megy egyből?
A bölcsikben az ovihoz képest semmi fejlesztést nem kap, csak lefoglalják max.
Egy 3 éves gyereknek már nem arra van szüksége szerintem. Nem tartanám 4 éves koráig bölcsiben, ha lenne más választás.
(Az enyém csak 3,5 évesen kezdheti az ovit, nincs év közbeni bevétel és tavaszi gyerek. Nevetséges, hogy bölcsiben kell ülnie eddig és nem is 4 évesről van szó. Én csinálok vele itthon ovis foglalkozásokat esténként már most is, mert érdekli és a bölcsi ezt nem adja meg.)
Szia!
Ex-gondozónőként szólnék hozzá: Jó párszor előfordult, hogy tovább maradt nálunk egy gyerek, és nem három évesen ment oviba. Aki lemaradásban volt, annak jót tett, mindenki másnak viszont rossz döntés volt.
Voltak foglalkozások nálunk is, de egészen más tapicskolni a festékben, ismerkedni a dolgokkal, mint a valódi kézműveskedés, arról nem beszélve, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik három éven felüli unta a bölcsit. Más a korosztály, másképp játszanak, más a foglalkozás. A kisebbek elvannak magukban, totyognak, gügyögnek, pakolásznak, felfedezik a világot. A nagyobb gyerekek pedig csoportosan játszanának, együtt főzőcskéznek, kergetőznek.
Nálunk már kiütközött, hogy egy ovis érettségű gyerek nem tud mit kezdeni egy két évessel. Egy év van köztük, de ez ebben a korban óriási különbség! Én alapos indok miatt nem tartanám vissza a gyerekemet az ovitól, számtalan példát láttam rá, miért nem jó ötlet.
Ha le van maradva, megint más, de a kérdésedben nincs ilyen. A szobatisztaságra meg még bőven van időtök, egyik napról a másikra ledobja majd a pelust, ezért nem hagynám a gyerekem bölcsiben.
ma 21:46
Én is gondozónő voltam, és teljesen egyetértek! Egy 3 éven felüli gyerek már unja a bölcsit. Ha lehet, inkább add oviba, sokkal jobb lesz ott neki, hidd el!
Akkor én leszek az ellenpont.
3 volt októberben a lányom, nem volt még szobatiszta, így hagytam a bölcsiben. Nálunk jó a bölcsi, sok mindent tanulnak, sokszor jár át a leendő óvónénijük is foglalkozást tartani, tehát nem bántam meg a döntésem.
Nem gondozónő vagyok, hanem egy mezei szülő.
A lányom szept. végén volt 3 éves, még bölcsis, pedig egy értelmes, nem lemaradt kislány. Férjemmel átbeszélve, gondozónők véleményét is kikérve, több ok miatt nem küldtük oviba, pl.:
- Egy bölcsis csoport 14 fős, oviban ennél lényegesen többen, 20+ gyerek van ugyanúgy 2 ovónőre. Úgy gondoljuk, hogy nagyobb figyelem jut a gyerekre egy kisebb csoportban.
- Nálunk heterogén csoportok vannak, azaz az alig 3 évesem 6 évesekkel is egy csoportban lett volna, ami szerintünk nagy korkülönbség.
- Szuper a bölcsi, ahova jár (állami), rengeteget tanul (nyilván itthon is értelmesen foglalkozunk vele), egyre magabiztosabb mindenben, szépen fejlődik. Szerintünk sokkal jobb lesz neki nagyobb önállósággal, magabiztosan bekerülni az oviba.
- A bölcsiben sokkal szabadabbak, nincs annyi kötött feladat. Ez nem verseny, úgyis lehúz majd oviban 3 évet, mivel évvesztes, szóval nem hajt a tatár.
- A hugom és én is bölcsiben "túlóráztunk" anno, mind a ketten (nem büfészakos) diplomásak vagyunk, nem azon fog múlni a gyerek jövője, hogy rohan-e oviba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!