Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kivehetem a gyermekem a...

Kivehetem a gyermekem a bölcsődéből, ha SNI gyermek?

Figyelt kérdés
kisfiam 2 éves kora óta bölcsődés (8 hónapja). Állami bölcsődébe került, ahol a gyereket túl önállótlannak titulálták. Erőltették a pohárból ivást, a tányérból evést (egyedül) és még sorolhatnám mennyi mindent amire még nem érett meg.Egyedül is elkezdett inni pohárból és enni tányérból, de három hónappal később. Lényeg, hogy a gondozók már kezdettől fogva kiszemelték hogy nem beszél rendesen, a gondozási feladatokat nem végzi el kellőképpen pl.kézmosásnál nem húzza fel a pulóverja ujját stb.Lényeg, hogy ez év elején behívattak a gondozók és a pszichológus egy beszélgetésre. Majd ezt követően beadták a gyermekem papírjait a Pedagógia Szakszolgálatba. Ott tegnap voltunk és azt állapították meg, hogy a gyerek egyéb pszichés fejlődési zavarral küzd és kevert specifikus zavara van.Beszéd-és mozgásfejlesztés kell neki, 1 év múlva felülvizsgálat.Sajátos nevelési igényű gyerek és korai fejlesztés kell neki. Szülőként én teljesen másképp látom a dolgot minden elfogultság nélkül. A gyeremek érthetően beszél tőmondatokba, szófogadó, de a csibészség annyira benne van amennyire szükséges. Társaságot kedveli, nagyon mosolygós, kacagós, vidám gyermek. Viszont a bölcsit nem szereti és nekem is ngyon sok gondom gyűlt meg a gondozókkal. Nem egyszer kamura ugrasztottak hogy azonnal menjek mert a gyerek lázas, s nemhogy lázas nem volt még hőemelkedése sem volt. Egy megfázás után ráment a fülére a váladék ami miatt nem hallhatott tisztán, akkor hallásvizsgálatot javasoltak a gondozók. Miután meggyógyult mentünk hallásvizsgálatra és a kórházba konkrétan meresztett szemekkel néztek hogy ki volt az az i..óta aki magukat ide küldte?! Gyerek rendesen hall, figyelmes, élénk,a hallásvizsgálat negatív volt, semmi gond nem volt vele. Aztán utána a nevelési tanácsadó jött, ahol a gyerek túlpörgött, valamire figyelt pl.a kirakózás ment neki, de a másik fejlesztő játékban nem kívánt részt venni,mert éppen az autók kötötték le a figyelmét.Nagyon huncut, eleven kisfiú és ráadásul FEJBŐL mondja a metrómegállók nevét.Ehhez képest sajátos nevelési igényűnek van elkönyvelve, így integrált óviba v. bölcsibe mehet tovább. Nem akarom tovább ragozni a személyes problémáimat a gondozókkal, de a férjemmel úgy döntöttünk, hogy kivesszük a bölcsiből a gyereket.Amíg még nem kezdődött el ez a nevelési tanácsadós dolog, már akkor érlelődött bennem, hogy kiveszem a bölcsiből, de mostanra betelt a pohár. Kérdés, hogy kivehetem azonnal a gyereket a bölcsiből így hogy fejlesztésre szorul? A fejlesztés más intézményeben lesz ettől a bölcsődétől függetlenül. Fejlesztésre vinni fogom, de ebben a bölcsiben nem akarom tovább hagyni,mert rengeteg rossz élményem van velük. 4 hónap van még az új bölcsi vagy ovikezdésig. Itthon tudok vele maradni,meg tudom oldani a felügyeletét. Aki volt már hasonló helyzetben megköszönném, ha segítene.

#bölcsőde #nevelési tanácsadó #korai fejlesztés #SNI-s gyermek #szakszolgálat #pszichés fejlődési zavar #fővárosi pedagógiai #integrált óvoda #integrált bölcsőde #kevert specifikus fejlődési zavarok
2017. ápr. 26. 13:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs masik csoport,mert ok a legbagyobbak,ovi elottiek a tobbiek mind kisebbek.

Urolso elotti,felreertes ne essek,de nem fujom fel.Hidd el,eleg turelmes vagyok,de ami sok az sok.Ma delutan pl.azzal fogadtak hogy a gyerek kozveszelyes,mert megint verekedett mint hetfon es allitolag ok nelkul.Azert az nem igaz,hogy mindenutt ilyenek a gondozok,ovonok stb.Engem is elvittek a szuleim masik oviba mikor gyerek voltam es a masik helyen imadtam lenni,mig az elsobe nem,mert diszkriminaltak.Azert nem kell mindjart az embert leszolni ha valt.Ha nem lenne problemam,higgyetek el nem valtanek!!!

2017. ápr. 26. 22:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha nincs másik csoport, akkor ha megteheted, maradj vele otthon, ha nem, akkor járjon másik bölcsibe. Remélem, hamar rendeződik minden.
2017. ápr. 27. 12:44
 13/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Úgy néz ki, hogy sínen vagyunk.Ma jeleztem hogy a gyermek nem megy többet. Jövő héten lesz az ig.nő és akkor rendezzük le a papírokat. A fejlesztő bölcsi szeptembertől átveszi, előtte ott fejlesztik. Itthon tudok vele maradni és egyéb fejlesztésekre is tudom vinni-ami fizetős.Nagyon nagy nyugalom van bennem, hogy eljöttünk onnan. :) Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

2017. ápr. 27. 17:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon ismerős sztori, bpi bölcsi? 11 ker?
2017. júl. 17. 22:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Ez egy 17.kerületi bölcsőde. Váltottunk és most szuper családi napközibe van a gyerek.Ráadásul múlt héten az sni kódot is levették róla :) Minden szuper!
2017. aug. 22. 11:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Éljen! Minden oke azóta is?
2018. okt. 12. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!