Nem szeretném három hónposan bôlcsibe adni, mt tegyek?
Sziasztok!!!!
Januàrba lesz 3 hónapos a kislànyom. Kulfoldon èlunk, (pàrom idevalosi) ès itt 3 hónap a gyes..utàna mennek a babàk a minibe. Olyan, mint a bölcsi otthon..itt mindig is ezvolt a rendszer, viszont otthon ugye 3 èv.. pàrom nem èrti, hogy lehet olyan sok. En meg nemèrtem, hogy lehet itt ilyen kevès. (Belgiumról van szó). Sajna 1 fizubol itt sem jon ki az ember mert sok a kiadàs..tehàt ha lejàr a gyesem, akkor engem sem illet meg semmi pènz az àllamtól. Ezèrt vissza kellene menjek, de màr most megvisel lelkileg.. Pàrom benne lenne abba ha csak 4 óràba mennèk visza, a fonokom is, de legszivesebben itthon maradnèk! nagyon megvisel ez lelkileg màrmost..
Èn is Belgiumban èlek ès mèg otthon vagyok a 9 hónaposommal, ès csak majd 1,5 èvesen megy bölcsibe, màr a legnagyobb csoportba. Egyèbkènt az itt is nagyon ritka, hogy 3 hósan beadjàk, inkàbb 6-7 hósan szokàs. Nekem az is korai.
15 hèt a fizetett maternity leave, utàna 4 hónap parental leave, arra csak 800 eurót agnak havonta, ès èn mèg 12 hónap carrer breaket is kiveszek (erre joga van mindenkinek max 3 èvet lehet gyerekenkènt), amire màr csak 660 eurót kapok. A bölcsi viszont 530 euro lesz havonta, a fèrjem meg a baba utàn kap 600 eurot havonta, így èn nem siegek visszamenni. Így is bejöm 1260 euro a baba miatt, plusz nem fizetek 530-at a bölcsinek mèg itthon vagyok. Mi mondjuk így terveztük eleve, úgy vállaltuk a gyereket, hogy biztosan otthon tudjak maradni. Mi sajàt kertes házban èlünk Brüsszelben, de hitelt fizetünk mèg rá.
le leszek pontozva, de én visszamennék. Így minden teher a férjedre szakad. Az a 4,5 óra semmi, eszik-alszik, 1-1,5 éves koráig alszik egyet délelőtt is, szóval az ébrenlétében olyan 1-1,5 órát nem lennél jelen, max 2-t. Én biztosan mennék, ha 4 órást meg lehetne oldani. Én MO-on lakom, de ha lehetne 4 órás, biztosan úgy csinálnám, hogy 2 teljes napot + 1 fél napit mennék már 6 hós korától (itt akkortól lehet, illetve lehet előbb is, de elveszik a gyed akkor arra az időre). Aztán 1-1,5 évesen visszamennék rendesen.
ráadásul ott van anyukád is, így csak 4 nap kell a böli.
Azért Mo-on sem volt 5 hónap alatti a szülési szabadság, még az ötvenes években sem.
Meg is lehet nézni az akkori -nagymama nélküli- gyerekeket felnőtten, öregen.
4 óra nem a világ vége, ha nincsen más megoldás, ez van. Szoptatsz még? Mert ez esetben ez problémás.
Nagyon nézd meg hova adod a babát. Ha jó helyen van, állandó gondozónő mellett, 4 órában, nem lesz semmi baja. Otthon töltsetek minőségi időt.
Ennyit egyébként a humánus nyugatról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!