Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Nem szeretném három hónposan...

Nem szeretném három hónposan bôlcsibe adni, mt tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!!!

Januàrba lesz 3 hónapos a kislànyom. Kulfoldon èlunk, (pàrom idevalosi) ès itt 3 hónap a gyes..utàna mennek a babàk a minibe. Olyan, mint a bölcsi otthon..itt mindig is ezvolt a rendszer, viszont otthon ugye 3 èv.. pàrom nem èrti, hogy lehet olyan sok. En meg nemèrtem, hogy lehet itt ilyen kevès. (Belgiumról van szó). Sajna 1 fizubol itt sem jon ki az ember mert sok a kiadàs..tehàt ha lejàr a gyesem, akkor engem sem illet meg semmi pènz az àllamtól. Ezèrt vissza kellene menjek, de màr most megvisel lelkileg.. Pàrom benne lenne abba ha csak 4 óràba mennèk visza, a fonokom is, de legszivesebben itthon maradnèk! nagyon megvisel ez lelkileg màrmost..

2016. nov. 13. 22:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
15%

hát ez szörnyű, ilyet még nem is hallottam... nem tudsz valami otthoni munkát kitalálni? valami kézművesség, varrás

"1 fizubol itt sem jon ki az ember" - és ha szerényen élnétek?

2016. nov. 13. 22:17
 2/29 anonim ***** válasza:
31%
Régen sem volt 3 éves Gyes, és ez nem is jó a gyerekeknek sem. Nagyon elkényeztetik őket a mai anyukák. Nem lesz semmi gond a babáddal, ha bölcsibe megy.
2016. nov. 13. 22:17
 3/29 anonim ***** válasza:
67%
Én is azóta dolgozom, igaz itthon. Én saját vállalkozást viszek itthon és nem bíztam meg igazán senkiben, így amint tudtam "bejárkáltam". 6 hetes korában 2 órákat simán bent voltam. Aztán 4 órákat dolgozta egyéves koráig. Ez sajnos tudom, hogy most neked kényszerhelyzet. De hidd el, meg lehet csinálni, fizikálisan és lelkileg is! Sok erőt, tarts ki!
2016. nov. 13. 22:23
 4/29 anonim ***** válasza:
88%
Mi volt a terv a gyerekvallalas elott? Gondolom nem most derult ki, hogy vissza kell menned januarban.
2016. nov. 13. 22:30
 5/29 anonim ***** válasza:
98%
Hat persze, hogy otthon maradnal, egy ilyen picinek meg Anya kell. De a negy ora szuper, az elroppen, talan epp csak egy etetes marad ki, es ujra egyutt lehetsz a babaval! Foleg, ha nem kell sokat utaznod!
2016. nov. 13. 22:32
 6/29 anonim ***** válasza:
63%

Elkényeztetés??? Ekkora ostobaságot miért ír valaki? Nyilván nincs gyereke. Az első hónapok rettentő fontosak egy anya-gyerek életében, sőt, később is. A kötődés, a biztonság kialakulása rettentő fontos, egy kisgyereknek a legbiztosabb pont az anyukája. Persze, hogy a pénz diktál ma már mindenhol és pénzzel pótolják az anya szeretetét, törődését, illatát, mindenét, de ez marhára nem működik.

A 4 órás munka is legalább 6 óra távollétet igényel, ez még talán belefér, de ennél több semmiképp. Az én kicsim 2 éves, 8 órát vagyok távol tőle és rettentően megviselte, ez egy kényszer elszakítás, amit egy ilyen picinek nagyon nehéz feldolgozni. Arról már nem beszélve, hogy legalább 1 éves koráig az anyatej a fő tápláléka egy babának! De 6 hónapos koráig, az ételek bevezetéséig mindenképp! Erőszakkal elválasztani egy pici babát barbárság! Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy és megértem az aggodalmad. Egy bölcsiben nem egyedül lesz, szóval az igényei nyilván nem úgy lesznek kiszolgálva, mint az anyukája mellett. El sem tudom képzelni, hogy ilyen pici babára idegenek vigyázzanak idegen környezetben tápszerrel csitítva. Ez teljesen természetellenes, egy anyának is legalább 1 évre van szüksége ahhoz, hogy a babájával egyensúlyba legyen minden téren.

2016. nov. 13. 22:32
 7/29 anonim ***** válasza:
83%

Nem mennek vissza. Kepeztem volna tartalekot, de hogy 3 honapos koraban tavol legyen tolem...kizart!

Harom gyerekem van.

2016. nov. 13. 22:38
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyik barátnőm is Belgiumban él, a férje francia, ikreik vannak. Ők úgy oldották meg, hogy amikor letelt a 3 hónap, kivette először ő, majd a férje az összes szabadságát, ha jól tudom kaptak a munkahelyüktől is valamennyi plusz szülő-szabit, és csak ezután vitték a kicsiket böcsibe, olyan 7 hónaposan. Persze először ő is csak félállásban ment vissza.
2016. nov. 13. 22:38
 9/29 anonim ***** válasza:
57%
dolgozz otthonról, pld gyerekfelügyeletet, vagy szerezz egy otthoni bébiszittert, egy magyar rokont, ismerős nyugdíjast, ráérő nagyszülőt. 4 órában sem mennék vissza.
2016. nov. 13. 22:58
 10/29 A kérdező kommentje:
Koszi az eddigieket! Felre volt teve penz csak kozbe tonkrement a kocsin... Teljesen nem erne meg megjavittatni ezert kell egy masik ami szinten benne van röpke 6-7 ezer euroba... A munka miatt elengedhetetlen az autó.. Alberletbe lakunk ami szamlakkal egyutt 1300€ + a kaja + a baba...hamar osszejon az a 2000€ meg ott vannak a biztositasok, az auto fenttartasa.. Felre tenni sem art azert tehat igy elmenne a parom fizuja.. Kijonnenk belole nemaz, de felre tenni nem tudnank. Engem ugye igy kirugnanak... Az auton se lehet sporolni mert csaladi jargany kell mindenkepp nagy csomagtartoval, annak meg ára van.. Nemtudom mi lenne a legjobb ha 4 oraba mennek vissza vagy ha sehogy. Nem dolgozok messze 10 perc kocsival a bolcsi is kb annyi:) tehat max 4,5 orat lennek tavol nap mint nap. De megis... Felek h a munkamra sem tudnek koncentralni. Nemtudom.
2016. nov. 13. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!