Ti hagynátok a nagyot a bölcsiben amikor megszületik a kistesó?
nem 3 éves kortól kötelező, hanem betöltése utáni tanévben :)
egyébként attól függ mikor születne a kicsi. ha év elején akkor kivenném. gondozónő vagyok, igy azért látom milyen betegségeke visz haza a nagy, januárban skarlát, hörghurut, februárban influenza, márciusban bárányhimlő, és ezek mellet ugye mindig van hányós-hasmenéses, amikt ha a kicsi elkap, akkor még kórházba is kerülhet :(
viszont ha márciusban születik és már túl van a bárányhimlőn akkor nem enném ki.
nálunk sokkal nagyobb korkülönbség ezért már nem kérdés, de maga a nagy elhozatala-vitele is külön procedúra, kint már hideg van, bent meg meleg, öltöztetni-levetkőztetni, edzésre vinni kocsival, megvárni, addig sétálni, de a hordozó nem kényelmes neki annyi ideig... szóval van nyűg bőven a közösségbe hordással :) szivem szerint itthon tartanám a nagyot :)
Nekem már ovis volt ugyan a lányom, de mi vittük. Az első hetekben nem voltam a toppon, szoptattam, zuhanyoztam, aludtam. Nagyon véreztem (első szülésem után is) többször úgy álltam fel hogy egy vértócsa volt alattam - szerintem egy 4 éves megvan enélkül a tapasztalat nélkül.
Amikor 6 hetes volt a pici akkor kivettem a nagyot 1 hétre. Akkor már láttam értelmét, korábban nem.
"Kár", hogy egy 3 éves gyereknek teljesen mások a szükségletei, mint egy újszülöttnek...!
Egy ekkora gyereknek már szüksége van közösségre, társakra és közösségi szabályokra is.
Nem kell egész napra benn tartani. Reggel beviszed, uzsi után hazahozod. Bent van 9-3 ig, ami 6 óra. A maradék időben rengeteg minőségi időt tudtok még együtt tölteni.
Egy újszülött mellett, hiába van otthon a nagy, rengeteg a tennivaló, nem jut rá elég idő.
Én biztos nem venném ki, mert semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!