Bölcsiben vagy csanában van 2szer alvós csoport? Vagy mielőtt vinném át kell szervezni a napját 1 alvásra?
Csak érdeklődők hogy megy ez? Kb 2-3 hónap múlva kezdenek heti par napot dolgozni. Most 9 hós a fiam, még kétszer alszik napközben.
Esetleg kezdjem naponta par perccel eltolni a délelőtti alvasat? Varjak, hátha magátol átáll?
Ti h
Ti hogy csinálnátok/ csinaltatok?
Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat! :-)
(Elküldte előbb...)
nálunk(állami bölcsi)aludhatnak ugyan a kicsik délelőtt is, de közben a nagyobbak mellettük játszanak(sírnak, nevetnek, zajonganak), nincs elkülönítés.
ahogy megfigyltem, a kicsik kb végigsírják a napot alvás helyett, míg bele nem rázódnak a napi egy, azaz ebéd utáni alvásba.
(a gondozók szerint amúgy nekik az a tapasztalatuk, hogy aki de alszik, az ebéd után nem fog, szóval nem is motiváltak altatni...)
*a válasz lemaradt. lehet jót tesz a bölcsi napirendhez szoktatni előtte, de én a délelőtti alvást nem hagynám ki, csak mert az én gyerekem sem aludhat délelőtt bent, de ezért ki is van merülve, mert az ebéd utáni alvás meg neki kevés, így hétvégente 3-4 órákat kialszik itthon ebéd után.
Szóval bele rázódnak ugyan, de attól még nem lesz kipihent, ha nem alszik annyi órát nappal, mint a kettő (de és du)együtt.
Köszönöm a válaszokat,
akkor egyenlőre hagyom, nem zavarom meg a saját kis rendszerét! Aztán egyeztetek a bölcsivel, náluk hogy van. (A kisfiam biztos nem tudna zajban aludni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!