Mit mondanál arra, ha a gondozók folyamatosan azzal zaklatnának higy nem beszél a gyereked? (27 h)
Vezető logopédus leszögezte, hogy 3 éves korig tökéletes így is a gyermek, be se vigyem. Vagy a mozgás van előtérben vagy kényelmes, ebben a korban normális.
Mondott már pár szot, de nem használja viszont mindent megért, megcsinál, sőt, rafinált is.
Annyit látok csak hogy nem motivált még, teljes neki így is az élet.
De a gondozók már az agyamra mennek.egymás között híresztelik, es mindegyik már rossz szemmel nézi a gyermeket.
Nivel beszéltem az igazgatoval igy már inkább ugy mondják ugyanezt hogy előtte mondanak pár dicséretet a gyerekről es megint kezdik hogy otthon se beszél?meg stb...
A hozzáértők mindent leírtak, tegyél lépéseket, mert itt gond van.
Az ilyen válaszokat szóra sem kéne méltatni, hogy majd 18 évesen fog beszélni, aki ilyet ír, az nyilvánvalóan semmit sem ért a témához, nem tudom, hogy minek szól hozzá.
A kérdés sosem ez, hanem az, amit a többiek is írtak, hogy milyen erre épülő területeken marad el a gyerek, lesz-e később pl. valamilyen tanulási zavara.
Én a fiammal magánúton indultam el, mert az tűnt a leggyorsabb megoldásnak. Mi TSMT tornával kezdtünk, nagyon tudom ajánlani.
Utolsó vagyok.
Még annyit, hogy a logopédia valóban úgy működik, hogy emberhiány miatt elküldik az embereket, és a suli előtti évben foglalkoznak velük egy évig, és úgy lökik be a suliba a gyerekeket. Tehát arra nem alapoznék, hogy ott mit mondanak.
Én is hordom tsmt-re.
Megkérdezhetem, nálatok hány perc egy fogkalkozás?
Mi úgy jártunk, hogy x hetente kellett menni, kaptunk egy feladatsort, amit otthon csináltunk. Ő időnként ellenőrizte, újat adott, tehát volt egy fejlődés.
Átlagosan heti 3-4 alkalommal kellett csinálni és egy alkalom olyan 40-50 perc volt.
26-os: a stílus maga az ember. :)
TSMT: valóban nagyon kevés a negyed óra. Nekünk a heti 4x40-50 percnél is mondta, hogy ha mondjuk egyet kihagyunk rendszeresen, akkor már nem fog fejleszteni, csak szinten tartani.
Én is kaptam az ívet, főleg mivel az én fiam harapott is, amikor nem tudta megbeszélni a konfliktusát. :(
A vele egyidősek már teljes mondatokban beszéltek, amikor ő még az első szavaknál járt. Most jövő hónapban lesz 3 éves és most mond teljes mondatokat még nem teljesen tisztán. Semmi gond nincs vele, egyszerűen később kezdte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!