Milyen kedvezmények vannak 3 gyerekre? Igaz, hogy kötelező pl. felvenni őket bölcsödébe?
Olyan kedvezmények érdekelnek, ahol nem teszik függővé az egy főre jutó keresettől. Az nálunk magas még így is, hogy nem dolgozom és két gyerekkel vagyok itthon, mert várólistás már egy éve, de ha nem veszik be őket, nem tudok visszamenni dolgozni sem. Szeretnénk harmadikat, de később és ha azt sem veszik be bölcsibe, akkor kiesek tuti még 3 évre, akkor inkább most vállaljuk be kis különbséggel. Ezért érdekel a bölcsöde része ennyire.
Azon kívül is leírnátok nekem, hogy milyen fix kedvezmények vannak 3gyerek felett?
Nem kötelező felvenni őket bölcsibe, csak előnyt élveznek, ugyanúgy, mint az egyedülállók gyerekei. Elvileg visszautasíthatják. Pl. van másik 3 gyerekes család, ahol összes bevétel 300 ezer Ft, vagytok ti, akiknek 600 ezer (ez egy példa). Egyértelmű, hogy a másik család élvez előnyt veletek szemben. Persze dolgozni kell, munkáltatói igazolást is kérhetnek. Ugyanakkor a munkanélküli szülők gyerekei is előnyt éveznek. A rangsort ezek alapján döntik el.
Ami még kedvezmény:
ingyen kaja bölcsiben, oviban
90% utazási kedvezmény vonaton (ha mind a 3 gyerek utazik)
ingyen tankönyv iskolában, kaja féláron van a suliban
Nagyon nincsenek olyan kedvezmények, amiket nem tesznek függővé a keresettől.
Rosszul fogalmaztam lehet. Nem magas a bevételünk, az egy főre jutó kb 200ezer/fő, de itt annak van előnye, akinek 90ezer alatt van és vagy egyedülálló.
Ha letagadnám a férjem, valószínűleg kapnék a 2 gyereknek bölcsödét és vissza tudnék menni dolgozni. Ha nem tagadom le, nem jár semmi.
Ez a fizetés 3 gyerekre megfelelő akkor, ha én is dolgozom, dolgozni nem tudok, ha nem kapok bölcsödét. Ha kifizetem a 100-110ezrest/gyerek, akkor nem marad a fizetésemből. Gondolom ezeket nem kell tovább ragoznom. Ha itthon lébecolok gyessel is 25ezerért, akkor kiesek a munkámból és nyilván akkor fizetnek a munkámért, ha azt el tudom végezni.
Direkt azért kérdeztem, mi az, ami nem az egy főre jutó alapján jár a 3 gyerekre, mert normálisan szeretném felnevelni őket. Szóval nem segélyt kérdeztem, hanem kedvezményt.
Azért nem kicsit lehetnek igényei a Kérdezőnek, ha havi 800 ezres bevétel mellett önkormányzati bölcsibe akarja adni a gyereket, hogy még havi 100 ezerért dolgozzon.
Mert 4 fő/200 ezer, az 800 ezer/hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!