Kötelezhetnek-e arra a bölcsődei nevelőnők, hogy csak a délutáni alvás után hozzam el a gyereket?
A kérdés inkább csak költői, mert nem hiszem, hogy ilyesmire kötelezhetnek. Mindenesetre most vagyunk beszoktatáson, ez a második hét. Én úgy fogok dolgozni, hogy délre simán odaérek érte, és eszem ágában sincs csak azért bent hagyni a lányomat, hogy még pár órát egyedül lehessek. Szerintem neki is elég az a pár óra nélkülem. Mindkét nevelőnő egyre erőszakosabban győzköd, hogy az úgy nem lesz jó a gyereknek, nem lesz kerete a napjának. (miért is nem lesz?). Ma az egyik már egészen nyomatékosan közölte, többször is kihangsúlyozta, hogy ő igenis azt szeretné, ha bent hagynám minden délutánig. (sajnos nem nagyon vagyunk egy hullámhosszon...) A férjem is úgy gondolja, hogy mi döntjük el. Nem akarok már az elején nézeteltérést, de fel fogok menni a vezetőnőhöz, ha nem tudjuk normálisan megbeszélni. Csak előbb megvárom, hogy hogyan tetszik a gyerkőcnek a bent alvás.
Járt már valaki hasonló cipőben? Mit gondoltok erről?
Köszönöm a válaszokat!
Örülök, hogy nem csak én gondolom így! :) Ha maradni akar, úgysem viszem haza erővel, de arra tippelek, hogy jönni szeretne majd.
Kedves harmadik, én nem az az embertípus vagyok, te igen? Egyébként írtam is a kérdésben, hogy megvárom, hogy a kislányom hogy áll hozzá.
Van olyan szülő, aki nincsen teljes összhangban a nevelőnővel? Vajon kihat ez a gyerekkel való viselkedésükre is?
Szerintem nem akar rosszat a nevelőnő. A bölcsisek fél 12-kor ebédelnek, utána mosakodás és délben egységesen mennek aludni. Annyira tartalmas a napjuk, hogy gond nélkül, jól alszanak. Viszont a zavartalan fektetés nagyon fontos. Ha te délben megjelensz, egy nevelő kiesik, amíg átadja a gyereket, elmondja, hogy evett, mit csináltak stb. A te gyereked is nagyon fáradt lesz, de te még akkor fogod húzni-vonni, haza kell sétálni, vagy bealszik a kocsiban, kabátban, sok ruhában. Otthon felkelted, mert le kell öltözni, aztán vagy sikerül elaltatni, vagy átesett a holtponton és borulni fog minden. Nem fogja érteni, a többi gyerek miért mehet a kicsi ágyába, ő miért nem. A többi gyereknek is rossz, mert látják, hogy Z-ért máris jött az anyu, érte miért nem?! Délután is ott sorakozik az összes kicsi, ha megjelenik egy anyuka.
Először próbáljátok ki a benn alvást. Állj munkába. Talán te is örülni fogsz, ha rájössz, nem kell rohannod, nyugodtan el tudod intézni a bevásárlást, a takarítást otthon, háromra érte mész és utána már csak együtt kell lenni, nem kell mellette se főzni, se háztartással foglalkozni, csak a gyerekkel élvezni az időt.
Kedves ötödik, köszi a választ, eszembe sem jutott, hogy rosszat akarna. Hanem az a bajom, hogy rám akarja erőszakolni az ő meggyőződését. Szerintem meg a lányomnak is bőven elég 4-5 óra hossza nélkülem, azért nem fogom bent hagyni, hogy a nevelőnő jól érezze magát.
Kedves hatodik, köszi a megerősítést! Én is szeretek együtt bevásárolni. :) És a házimunkát is együtt csináljuk, többnyire jó buli. Bár az előző válaszolónak abban igaza van, hogy egyedül sokkal gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!