Tápszeres babáknak mindenki ad kötelező módon vizet vagy teát?
Tápszer mellé se kell.
Akkor szokták itatni, ha nehezen kakil (de ekkor inkább tápszert kell váltani) illetve ha nagyon meleg van (de 40 fokban az anyatejes is igényelheti a vizet, hiába van szomjoltó híg része a tejnek, van amikor az nem elég).
Nekem egyik sem kapott kötelezően. Amikor úgy éreztem, hogy még nincs evés idő, de nyűglődik és 1-1,5 órája evett, akkor addtam nekik vizet, hogy hátha az a bajuk. Ittak 10-20ml-t de azt is csa knyáron, aztán félóra múlva kérték az ennivalót. EGy időben 5-10ml-rel több vízzel csináltam nekik a tápsszert, mert a nagyobb nehezebben kakilt és ez meg is oldotta, de csak a 3. hónapban kellett így kicsit vizeznem neki és ne is minden evésnél.
Amúgy rendszeresen nem adtam nekik mellé inni, csak amikor már rendes ételt is ettek.
Reggel készítesz üvegbe egy kis forralt, visszahűtött vizet/babavizet, aztán köztes időben megkínálod. Ha elfogadja, iszik, ha nem kell neki, ki fogja lökni. Nagyon egyszerűen működnek. Van olyan baba, aki már egészen picinek is sokat iszik, másik babába pedig később is bele kell diktálni a folyadékot.
A víz az csak víz, nincs benne semmi káros, nem foglalja el a helyet az étel elől. Ha igényli, adjad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!