Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres újszülöttnek mennyi...

Tápszeres újszülöttnek mennyi és milyen nagy cumisüvegre van szüksége?

Figyelt kérdés

Elejétől tápszeres lesz a babánk, a védőnőnk nem tud segíteni cumi témában.

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti mennyit és mekkorát használtok? (Van egy gyermekgondozási könyvünk, ami tápszereres gyereknek 8 cumisüveg megvásárlását javasolja, 220 ml-eseket, de abban 24 órára előre elkészített tápszerről van szó, nem tudom, mi így akarjuk-e majd csinálni az etetést, vagy mindig frisset.)

26 hkm

2015. dec. 9. 14:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
29%

Min. 6 db, legalább 200 ml-s szerintem kell. De az sem baj, ha egyből a 260 ml-s cumisüvegekkel kezdtek, tkp a babának teljesen mindegy, mekkora üvegben van.

Meg lehet kérdezni, miért biztos, hogy tápszeres lesz?

2015. dec. 9. 14:06
 2/28 anonim ***** válasza:
55%
szerintem vegyél 125 milisből kettőt az első pár hétre, később ebből lehet innivalós üveg is napközbenre. Emellé meg 220 milisből kettőt-hármat. Meg egy mikrós sterilizálót, kb. 2000 ft használtan, és akkor nem kell a vízforralással szarakodni
2015. dec. 9. 14:07
 3/28 anonim ***** válasza:
52%

1. A tápszert mindig frissen érdemes készíteni. Kivéve, ha elmentek valahova, 1-2 órát kibír, illetve többet is, de én nem szeretem előre elkészíteni, éjjel is frissen készítem.

2. Mi 2 db 130 ml-essel kezdtünk, úgyis minden használat után elmostam. Majd vettünk 1 db 160 ml-st és most 2 db nagyot.

Nekünk a MAM anti-colic cumisüveg vált be mindkét gyereknél (egyszer véletlenül nem anti-colit vettünk, az nem volt jó, mert nagyon sok levegőt nyelt vele), Aventet, NUK-ot és Tomee-t is próbáltunk. Ráadásul a MAM önsterilizáló, nem kell külön sterilizálót venni hozzá. :)

2015. dec. 9. 14:07
 4/28 anonim ***** válasza:
38%
Aventes márkájút vettem, nagyon fontos, hogy mekkora babának való cumi van az üveg végén. Mert van kimondottan újszülöttnek való, és nagyobb, gyorsabb folyású, ami már nagyobb babáknak való, igényeik szerint. Az nem baj, ha 220 milis, lehet benne kevesebbet is csinálni. :) Én nem csináltam előre, pláne nem 24 órával, de pl éjszakára akár meglehet csinálni előre is.
2015. dec. 9. 14:09
 5/28 anonim ***** válasza:
78%
igaz ami igaz, nem érdemes őket mosatlanul hagyni, mert olyan szűk a cumis rész hogy ha beleszárad csak a macera van vele...ha meg úgyis elmosod szerintem sok a 8..az ilyen nagy csöblegekből szerintem nehezebben tud inni, azért érdemes szerintem 1-2 kisebb, 125 milis körülit is beszerezni. A kórházakban előre bekeverik 24 órára, de elvileg 2 órán belül el kellene fogyasztania a babának, főleg ha már beleivott.
2015. dec. 9. 14:09
 6/28 anonim ***** válasza:
39%

:O

8? :O

Júj ...

24 órára előre elkészített tápszer? :O

Nekem 3 éves és 1 éves a 2 gyerekem , és mindegyik tápszeres.

Mindegyiknek 2 cumisüvege van / volt, 220 ml-esek. Egyik a tápszernek, másik meg a víznek.

Így elég is volt.

A tápszert mindig frissen készítettem, babavizet megmelegítettem , vagy reggel forraltam vizet egész napra. Ha 24 órát áll a bekevert tápszer, az nem tudom , mennyire jó.... Max ha hűtőben tárolod, mert amúgy meg az van ráírva, hogy 3 órán belül fel kell használni. Meg mivel 2 perc alatt kész a tápszer, nem is értem, miért lenne szükség előre bekeverni.

Na, mindegy... szóval nekünk 2 tökéletesen elég volt. MAM-osat használtunk, evés után szétszedtem, elmostam és ennyi.

2015. dec. 9. 14:10
 7/28 anonim ***** válasza:
42%
Vannak szupermodern, csöpögésgátlós cumik, amit az újszülöttnek össze kell nyomnia, h átfolyjon rajta a tejci. Ennek elég kemény a gumija, sztem egy ilyen gyenge csöppi nem tudja összenyomni, főleg hogy azt sem tudja, mit kell csinálni egy műanyag darabbal a szájában. Én olyat vettem (DM saját), ami simán lyukas, és jön belőle a lé, ihat a kicsi. De ha márkásat szeretnél, ajánlom az Aventtől a dundi, ciciforma első cumujukat, az még jó lehet. Nekünk 5 cumink van. Az egész napra kitart, és nem kell folyamatosan az elmosogatásán feszkóznom.
2015. dec. 9. 14:12
 8/28 anonim ***** válasza:
51%

Két hónapos, tápszeres a fiam. Neki eddig elég a MAM-os 160 ml-s üveg bőven, mert most eszik 120-130 ml. Azért már megvettem a nagyot, de szerintem pár hétig még elég lesz a kicsi is.

Szerintem,ami nagyon hasznos tápszeres babáknál a cumisüvegmelegítő. Mivel mikrózni nem szeretem a vizét, így csak beállítom a melegítőt 40 fokra és abban a cumisüveg. Így felmelegíti és azon a hőmérsékleten is tartja benne a vizet. Éjszaka is csak a tápszert kell hozzádobnom és kész.

2015. dec. 9. 14:21
 9/28 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Dehogy szeretnénk mindenképp márkásat! (Bár én az Aventről azt hittem, hogy csak középkategóriás.) Annyira drágák ezek a cumisüvegek, hogy lehidaltunk rajtuk a boltokban...talán a Rossmann az, ahol nem durvultak el az árak annyira.:)

A sterilizálógépet sem tudom, hogy kell-e, bár egy barátunk szerint jobb, mint kifőzni (egyszerűbb).

2015. dec. 9. 14:22
 10/28 anonim ***** válasza:
51%

Attól függ, hogy mennyiszer akarsz fertőtlenítgetni naponta.

Abból indulj ki, hogy egy újszülöttnél a napi tápszer mennyiséget 6-8 alkalomra lebontva adod oda. Később ha nagyobb lesz (5-6 hónapos kortól) már csak napi 5 alkalommal eszik, nagyobb adagot.

Az elején 60-90 ml egy étkezés (étvágytól és testsúlytól függően: testsúlykilogramm * 120-150 ml a napi összadag).

Mi MAM-os 160 ml-s anti colic-ot vettünk. ~2,5 hónapos korára "kinőtte". Ekkor 150 ml vízből elkészített tápszert kapott egy alkalomra, ami 167 ml kész tápszeroldatot jelent. Még épphogy össze lehetett rázni a 160 ml-s üvegben, de csak óvatosan.

A MAM egyébként nem rossz, bár ha nem jól csavarod, akkor ereszt.

A Tommee Tippee, Medela Calma... akkor jók, ha mellette tudsz szoptatni is.

2015. dec. 9. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!