Tápszeres újszülöttnek mennyi és milyen nagy cumisüvegre van szüksége?
Elejétől tápszeres lesz a babánk, a védőnőnk nem tud segíteni cumi témában.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti mennyit és mekkorát használtok? (Van egy gyermekgondozási könyvünk, ami tápszereres gyereknek 8 cumisüveg megvásárlását javasolja, 220 ml-eseket, de abban 24 órára előre elkészített tápszerről van szó, nem tudom, mi így akarjuk-e majd csinálni az etetést, vagy mindig frisset.)
26 hkm
Min. 6 db, legalább 200 ml-s szerintem kell. De az sem baj, ha egyből a 260 ml-s cumisüvegekkel kezdtek, tkp a babának teljesen mindegy, mekkora üvegben van.
Meg lehet kérdezni, miért biztos, hogy tápszeres lesz?
1. A tápszert mindig frissen érdemes készíteni. Kivéve, ha elmentek valahova, 1-2 órát kibír, illetve többet is, de én nem szeretem előre elkészíteni, éjjel is frissen készítem.
2. Mi 2 db 130 ml-essel kezdtünk, úgyis minden használat után elmostam. Majd vettünk 1 db 160 ml-st és most 2 db nagyot.
Nekünk a MAM anti-colic cumisüveg vált be mindkét gyereknél (egyszer véletlenül nem anti-colit vettünk, az nem volt jó, mert nagyon sok levegőt nyelt vele), Aventet, NUK-ot és Tomee-t is próbáltunk. Ráadásul a MAM önsterilizáló, nem kell külön sterilizálót venni hozzá. :)
:O
8? :O
Júj ...
24 órára előre elkészített tápszer? :O
Nekem 3 éves és 1 éves a 2 gyerekem , és mindegyik tápszeres.
Mindegyiknek 2 cumisüvege van / volt, 220 ml-esek. Egyik a tápszernek, másik meg a víznek.
Így elég is volt.
A tápszert mindig frissen készítettem, babavizet megmelegítettem , vagy reggel forraltam vizet egész napra. Ha 24 órát áll a bekevert tápszer, az nem tudom , mennyire jó.... Max ha hűtőben tárolod, mert amúgy meg az van ráírva, hogy 3 órán belül fel kell használni. Meg mivel 2 perc alatt kész a tápszer, nem is értem, miért lenne szükség előre bekeverni.
Na, mindegy... szóval nekünk 2 tökéletesen elég volt. MAM-osat használtunk, evés után szétszedtem, elmostam és ennyi.
Két hónapos, tápszeres a fiam. Neki eddig elég a MAM-os 160 ml-s üveg bőven, mert most eszik 120-130 ml. Azért már megvettem a nagyot, de szerintem pár hétig még elég lesz a kicsi is.
Szerintem,ami nagyon hasznos tápszeres babáknál a cumisüvegmelegítő. Mivel mikrózni nem szeretem a vizét, így csak beállítom a melegítőt 40 fokra és abban a cumisüveg. Így felmelegíti és azon a hőmérsékleten is tartja benne a vizet. Éjszaka is csak a tápszert kell hozzádobnom és kész.
köszi a válaszokat!
Dehogy szeretnénk mindenképp márkásat! (Bár én az Aventről azt hittem, hogy csak középkategóriás.) Annyira drágák ezek a cumisüvegek, hogy lehidaltunk rajtuk a boltokban...talán a Rossmann az, ahol nem durvultak el az árak annyira.:)
A sterilizálógépet sem tudom, hogy kell-e, bár egy barátunk szerint jobb, mint kifőzni (egyszerűbb).
Attól függ, hogy mennyiszer akarsz fertőtlenítgetni naponta.
Abból indulj ki, hogy egy újszülöttnél a napi tápszer mennyiséget 6-8 alkalomra lebontva adod oda. Később ha nagyobb lesz (5-6 hónapos kortól) már csak napi 5 alkalommal eszik, nagyobb adagot.
Az elején 60-90 ml egy étkezés (étvágytól és testsúlytól függően: testsúlykilogramm * 120-150 ml a napi összadag).
Mi MAM-os 160 ml-s anti colic-ot vettünk. ~2,5 hónapos korára "kinőtte". Ekkor 150 ml vízből elkészített tápszert kapott egy alkalomra, ami 167 ml kész tápszeroldatot jelent. Még épphogy össze lehetett rázni a 160 ml-s üvegben, de csak óvatosan.
A MAM egyébként nem rossz, bár ha nem jól csavarod, akkor ereszt.
A Tommee Tippee, Medela Calma... akkor jók, ha mellette tudsz szoptatni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!