Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres újszülöttnek mennyi...

Tápszeres újszülöttnek mennyi és milyen nagy cumisüvegre van szüksége?

Figyelt kérdés

Elejétől tápszeres lesz a babánk, a védőnőnk nem tud segíteni cumi témában.

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti mennyit és mekkorát használtok? (Van egy gyermekgondozási könyvünk, ami tápszereres gyereknek 8 cumisüveg megvásárlását javasolja, 220 ml-eseket, de abban 24 órára előre elkészített tápszerről van szó, nem tudom, mi így akarjuk-e majd csinálni az etetést, vagy mindig frisset.)

26 hkm

2015. dec. 9. 14:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%

Jelenetem két hónapos fiamnak egyszer fertőtlenítem a cumisüvegét egy nap. A többi alkalommal (két etetés között azért furcsa lenne,ha nem lenni idő rá) csak erre szánt, fertőtlenítő mosószerrel mosom el.

Van még egy cumisüvege, de csak tartaléknak, ha ez elkeveredne, illetve majd lehet,hogy 3-4 hónapos kora körül ezt lecserélem rá.

Nem volt még beteg attól,hogy nem főzöm ki az üveget minden etetés után.

2015. dec. 11. 05:15
 22/28 anonim ***** válasza:

Én 4 et vettem , MAM üveget az első gyereknek, a másodikkal viszont csak egyet használunk. Minden étkezés előtt elmosom nagyon forró vízzel és ennyi. Két óránként eszik.

2-3 naponta kifőzöm, de nem akarom állni hagyni az üvegeket, így meg egy is elég.

Később majd kell még egy nagyobb üveg. Én max kettőt vennék a helyedben, de te tudod, hogy akarod mosogatni, sterilizálni stb.

2015. dec. 13. 14:14
 23/28 anonim ***** válasza:
52%
Ja, én mindig úgy indulok el velük a városba, hogy indulás előtt megetetem még a kendőben magamra kötve a kicsit és egy vastag polár pulcsiba be van csavarva (ugyan abba, csak elmosott üvegbe) még egy adag, ha a nagyobb 2-3 órát akarna maradni, vagy megcsúsznánk időben. Így kb 2 óra múlva is még pont elég meleg a tápszere és nem kell 1 óra múlva rohannunk haza. De még így is elég egy üveg. Már rutinos lettem, nem csinálok annyi gondot magamnak az összeolvasás miatt, mint az elsőnél.
2015. dec. 13. 14:18
 24/28 A kérdező kommentje:
22: jaj, ezt nem tudjuk előre, hogy akarjuk majd csinálni:/Azt tudjuk, hogy közösen akarjuk etetni a gyereket. Lehet, hogy nem veszünk előre 9-et:) akkor sem, ha előre megcsináljuk majd néha egy napra és hűtőbe tesszük. Nincsenek ilyen "elveim" erre a dologra vonatkozóan, csak a könyvre tudunk támaszkodni, mert a védőnőnket nem érdekli semmi.
2015. dec. 13. 14:20
 25/28 anonim ***** válasza:
70%

Áh, majd alakul :)

De amúgy a tápszert pikk pakk meg lehet csinálni, nem kell előre hűtőbe betenni. Meleg víz és por és annyi. Vizet én vegyesen használok pl. Forró csapvíz (nálunk jó a víz, mikróban melegítem tűzforróra) és szentkirályi mentessel hűtöm vissza. Bele tápszer, összeráz, mehet. VAnnak, amik nem jól oldódnak, azokat kiiktattam, de a Milumillal én meg vagyok elégedve nagyon.

2015. dec. 13. 14:26
 26/28 anonim ***** válasza:
31%

Na, én már úgyis csak 59%-os vagyok, pedig nem szoktam bunkózni, csak a kérdésekre válaszolok. Ki tudja, ki mi alapján pontoz, de én soha nem nézem, ki hány százalékos, csakis a válasz tartalmát. Ha nekem az a válasz megfelel, akkor nem érdekel, hogy máshol lepontozták az illetőt.

De lehet, sokaknak az a baj, ha valaki felvállalja a véleményét, és nem azt írja, amit a kérdező (avagy más olvasó) látni szeretne a képernyőn.

Mondok egy példát:

Szerintem gyakorlatban fog kiderülni, hogy kinek hány darab cumisüvegre van szüksége, kinek melyik technika válik majd be. Ehhez kellenek ugyebár az itt olvasható vélemények (tehát nem kell egymást leköpni, amiért egyik kettőt, másik hat üveget használ). A jószándékú gyakorló anyucik leírják a tapasztalataikat, a kérdező meg azt hasznosítja majd hosszú távon, amelyik a legjobban beválik neki személy szerint.

Még egy példa a lepontozás lehetőségére:

Ha valaki megkérdezi tőled, miért nem fogsz tudni szoptatni, illetve mitől olyan biztos ez a 26. héten, akkor vagy azt válaszolod, hogy ne haragudj, nem szeretném leírni az okát (kvázi nem hagyod figyelmen kívül a kérdését), avagy leírod neki privát üzenetben, vagy akár ide, ahol más is látja, mert ne adj Isten más is hasonló cipőben jár, és szeretne veled tapasztalatot cserélni vagy csak lelkizni (még ezt is el lehet utasítani). Esetleg terhesség legelején jár az illető és szeretné tudni, miből lehet azt megállapítani, hogy nem fog tudni esetleg szoptatni. Paramamaság, de vannak ilyenek.

Remélem, nem gázoltam bele senki lelkivilágába, nem az volt a célom, viszont simán lehet sértődésmentesen őszintén társalogni. Ezért vagyunk itt szerintem.

2015. dec. 13. 15:37
 27/28 A kérdező kommentje:

Nekem minden válasz hasznos volt, nagyon tetszik, hogy a kérdésre válaszoltak a válaszolók, ami ezen az oldalon (is) ritka.:)

Azzal is egyetértek, hogy majd a férjemmel kitaláljuk, melyik legyen a megoldás. Az dühít, hogy a gyerekorvos és a védőnő magunkra hagy ezzel a dologgal, de biztosan ez a természetes az országban máshol is.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy egy kérdésen belül feltesz valaki egy másik kérdést, amely nem viszi előre számára a kérdésem megválaszolását: egyáltalán nem feladatom válaszolni rá, teljesen partikuláris információ. :)

2015. dec. 13. 18:11
 28/28 anonim ***** válasza:

Ha kérdezel tőlük és csak a vállukat vonogatják, akkor tényleg vegyél kettőt-kettőt, aztán ha megunod a folytonos mosogatást, akkor veszel még, ha meg az úgy elég lesz, akkor annyi.

Partikuláris információ, és nem akarod, hogy társalgás induljon a kérdésed alatt egy másik témában, de ahogy írtam, illik annyit visszaírni legalább, hogy bocs, nem szeretnék erről beszélni. :)

2015. dec. 18. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!