Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres újszülöttnek mennyi...

Tápszeres újszülöttnek mennyi és milyen nagy cumisüvegre van szüksége?

Figyelt kérdés

Elejétől tápszeres lesz a babánk, a védőnőnk nem tud segíteni cumi témában.

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti mennyit és mekkorát használtok? (Van egy gyermekgondozási könyvünk, ami tápszereres gyereknek 8 cumisüveg megvásárlását javasolja, 220 ml-eseket, de abban 24 órára előre elkészített tápszerről van szó, nem tudom, mi így akarjuk-e majd csinálni az etetést, vagy mindig frisset.)

26 hkm

2015. dec. 9. 14:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
67%
Azért minden étkezés után nem kell fertőtleníteni. Gyerekorvos szerinte is naponta egyszer, este bőven elég "kifőzni" , egyébként elég etetés után mosószerre meleg vízzel elmosni.
2015. dec. 9. 14:30
 12/28 anonim ***** válasza:
70%

Azért egy újszülöttnél nem árt. Biztosabb így, mintha véletlenül nem sikerül rendesen elöblíteni és mosogatószer maradvánnyal kerülne a szájába.

Ha elég cumisüveged van, így is elég napi egyszer fertőtleníteni.

2015. dec. 9. 14:38
 13/28 anonim ***** válasza:
60%

Most komolyan azért lettem lepontozva, mert nem vettem 8 cumisüveget???? 2 volt, és amit 1-et ajándékba kaptubk, 1 éve bent áll a szekrényben. Most akkor jobb, ha áll 8 db? :O Nem vágom! Meg cumisüveget bárhol és bármikor lehet kb venni.

Valaki magyarázza el (ja, ez a valaki a lepontozó legyen), hogy minek kell 8? Mit csinál 8-al? Mindegyik etetésnél másikat használ?

2015. dec. 9. 14:42
 14/28 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért van mindenki lepontozva a kérdéseknél ma...:/ nagyon sajnálom, pedig mindenki segített nagyon sokat.

a 24 órás dologban úgy van az elmélet, hogy hűtőbe kerülnének ezek az üvegek természetesen, de én se értem, miért nem jó elkészíteni mondjuk utazás előtt vagy mielőtt kimozdulunk majd a picivel. a kórházban, ahol szülni fogok, a gyerekorvos írni fog fel dolgokat majd, és tőle is meg fogjuk kérdezni, mit gondol.:)

2015. dec. 9. 14:45
 15/28 anonim ***** válasza:
63%

"Valaki magyarázza el (ja, ez a valaki a lepontozó legyen), hogy minek kell 8? Mit csinál 8-al? Mindegyik etetésnél másikat használ?"

Bár nem 8 és nem pontozok, de igen, minden etetésnél újat. Hogy miért? Mert így kényelmes.

Minden este az utolsó étkezés után új vizet forralok és kimérem előre a cumisüvegekbe. Van, amikor a tápszert is kiporciózom, mert így a férjemnek is könnyebb, és nem borítja ki a zacskó tápszert hullafáradtan (volt, hogy nekem sikerült).

Etetés után az üveget beáztatom, este elmosom az összeset egyszerre, majd sterilizálom (mikróban: a mikrós sterilizálóba befér mind a 6, hülyeség lenne 6-szor járatni a mikrót egy alkalom helyett).

2015. dec. 9. 14:52
 16/28 anonim ***** válasza:
72%
Van egy olyan érzésem,hogy azért lett mindenki lepontozva,mert normális,értelmes válaszokat kapott a kérdező,normális nőktől,és nem kezdte el senki a hegyibeszédet,kíváncsiskodást,hogy miért tápszeres lesz a kisbaba.Na nem baj,én elindulok és mindenkit felpontozok!
2015. dec. 9. 15:01
 17/28 A kérdező kommentje:

az első válaszoló azért rákérdezett:D én sem vártam, hogy ennyire korrekt válaszok érkeznek, és nagyon hálás vagyok nektek érte!:)

mikrós sterilizálót most felírtuk a listára.:)

2015. dec. 9. 15:17
 18/28 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem tök normálisan kérdeztem rá, kíváncsi vagyok, mi az az ok, ami miatt előre tudható, hogy tápszeres lesz a baba. Nem tartottam hegyi beszédet, nem is akarok, mert nem érdekel, ki mivel táplál, csak kíváncsi vagyok, ennyi. Le lehet pontozni, pont lesza.rom.

Ettől függetlenül válaszoltam. Szerintem is jobb minden étkezésre másikat használni, és aztán egy nap egyszer mosni, fertőtleníteni.

2015. dec. 9. 15:28
 19/28 A kérdező kommentje:
18: szerintem is tök normálisan kérdeztél rá:) csak nem tartozott a kérdéshez.
2015. dec. 9. 18:43
 20/28 anonim ***** válasza:

Én 4-et veszek elöre 2 150 ml-t

és 2 260 ml-t

:)

2015. dec. 10. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!