Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Jogos a szülő felháborodása?

Jogos a szülő felháborodása?

Figyelt kérdés

Tegnap délután voltam szemtanúja az esetnek, egy időben érkeztünk a gyerekekért.

Előrebocsátom, hogy szerintem nagyon jó bölcsőde, jó és elkötelezett szakemberekkel.

A szülő problémája az volt, hogy a gyerek homlokán volt egy kis seb. A gondozók mondták, hogy igen, futott, elesett. Sírt, megvigasztalták, ment a dolgára. A szülő meg ki volt akadva, hogy miért nem vigyáznak jobban a gyerekére.

A lányomon is van heti 3-4 ilyen. Itthon is el szokott esni, mert hátrafelé néz, előrefelé fut, aztán hopp, elgáncsolja valami játék. Csak a lakásban kevés a beton, így nem tudja annyira megütni magát.

Sőt, múltkor egy szép nagy púppal a fején jött haza. A gondozók mondták, hogy hátrafelé nézett, előrefelé futott, aztán beugrott elé egy oszlop. Lejegelték, megnyugtatták, megvizsgálták, hogy nincs-e szükség orvosra.

Mivel a szülőin is elmondták, hogy a korosztály jellegzetessége, hogy szertelen, kisebb balesetek napi szinten előfordulnak. Ha picit is bizonytalanok egy esés után, akkor ők viszik be a kórházba orvosnak megmutatni és közben felhívják a szülőt. Ha biztosak benne, hogy csak külsérelmi nyom van, akkor délutánig nem riasztanak senkit.

Ezért sem értem a szülő felháborodását. A két év körüli gyereket maximum ráragasztott bukósisakkal lehetne az ilyen sérülésektől megóvni...

2015. dec. 9. 07:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ha ott álltak volna mellette lehet akkor is előfordul ilyesmi...szerintem az adott szülő túlfélti a gyerekét,ha nem bizik a bölcsiben akkor maradjon vele otthon ő....
2015. dec. 9. 08:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen, a lányomon is vannak fél centis karcolások. Vagy megkarmolja valamelyik társa, vagy esik és megnyúzza a beton... nem tudjuk, mert ilyen kicsi bőrsérülésknél nem mesélik el, hogy pontosan hogy történt.

De síró gyerekhez azonnal odamennek és átvizsgálják, hogy az oka. Ha csak elvették a lapátját, akkor megnyugtatják, ha elesett, akkor meg is vizsgálják, hogy mennyire súlyos. Ha felületes bőrsérülés, akkor maximum Betadinnal áttörlik. A múltkor púpot pedig jegelték is, tehát tényleg odafigyelnek. Nem is lett semmi baja, esztétikai probléma csak, majd idővel felszívódik, én nem aggódtam. Főleg, hogy délutánra már vigyorgott, mint a vadalma és nem fogdosta a homlokát, hogy fájna neki.

2015. dec. 9. 08:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem az ilyen szülőt. El kell fogadni,hogy bizony a gyerekek esnek-kelnek. Van,hogy szerencsésebben, van,hogy szerencsétlenebbül. Sosem problémáztam ilyenen,hogy a bölcsiben elesett a gyerek. Otthon is elesik, amikor 4-en figyelünk rá.

Sőt, nemrég az oviban azzal fogadtak,hogy az egyik kislány meglökte a fiam és eleredt az orra vére. Na puff. Nem tudtok vele mit kezdeni. A fiamat sem viselte meg a dolog. Gyerekek, ennyi belefér. Nyilván,ha többször megismétlődnek beszélnék az óvónővel,hogy mit tegyünk, de szerencsére nem volt gond azóta sem.

2015. dec. 9. 08:45
 4/9 A kérdező kommentje:

Persze, ellökés nálunk is előfordul. 3 év alattiak, szándékosság még nincs benne. A lányomat is lökték fel a beszoktatás alatt. Koppant a feje a padlón, de pikk-pakk megnyugodott, a kisfiút kapott két dorgáló mondatot a gondozóktól, aztán átvitték a szoba túlvégébe játszani.

Ugyanez a kisfiú mostanában öleléssel búcsúzik a lányomtól, úgyhogy végül barátság lett belőle.

2015. dec. 9. 09:01
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Ha szoltak a szülönek akkor nem jogos a felháborodás, habár ha minden napos az eset vagy heti többször, akkor az sem normális.

Nekem a bölcsiben a lányom össze fejelt egy gyerekkel, és nem szoltak róla. Azt láttam már itthon hogy lila folt a fejen. Aztán elkezdett hányni. Agyrászkodás veszéllyel voltunk 2 napot korházban. Az bölcsit felhívtam mi volt és csak akkor közölték, hogy össze fejeltek.

Nagyon fontos, hogy rögtön szoljanak a gondozok mi történt.

A mindennapos vagy heti több alkalmas lila foltok, karcolások nem normális. Akkor vagy túl sok butor vagy kiálló dolgok vannak vagy túl sok gyerek egyhelyen. Vagy a gyerek látásával, hallásával van a gond.

2015. dec. 9. 09:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam tavaly felbukott a motorral a csanában. Dőlt a szájából a vér, az egyik foga visszacsúszott az ínyébe, a másik mozgott. A szája szétrepedt és lehorzsolódott az álla. Nem voltam felháborodva, mert ugyanez mellettem is előfordulhatott volna, hiszen egy pillanat műve az egész. Szóltak rögtön, elvittem fogorvoshoz, másnap pedig ment újra. Sajnos balesetek vannak.
2015. dec. 9. 09:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes hely lehet, ahol hetente több ilyen eset előfordul. Az én lányom két évet járt bölcsibe, és 3 éve óvodás, de összesen 1 alkalommal jött haza fejsérüléssel. Amúgy pedig a minimum hogy szólnak a szülőnek, ha bármilyen apró baleset éri a gyereket. Már csak azért is ha később bármilyen probléma előjönne, akkor legalább tudja hogy ez is az okok között lehet.

A fejsérülés pedig igen kényes dolog. Sajnos senki nem tudja eldönteni, hogy lesz -e később következménye. A gondozó sem lát a gyerek fejébe. Nálunk sajnos előfordult, hogy két gyerek összefejelt, és néhány óra múlva rosszul lett az egyik. Mire a rohammentő a megyei kórházba ért vele, agyhalott volt.

2015. dec. 9. 09:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Velem is előfordult már, hogy a lányom mellett álltam mégis elesett úgy, hogy arcra esett, a szája sebes lett, nem bírtam elkapni.

Viszont a hetente nekem is nagyon furcsa, pedig aktív, bátor, mindenre felmászó lányom van.

Lehet az a szülő azon volt felháborodva, hogy már a huszadik ilyen eset volt a hónapban,és most telt be a pohár, csak ugye te nem tudod az előzményeket.

2015. dec. 9. 13:00
 9/9 anonim válasza:
54%
Emlékszem még 1. osztályos voltam, a húgom pedig ovis, és valami cigány fejbe verte lapáttal, az óvónők meg azt mondták hogy neki ment a fának -.- Anyám bement, én mentem vele, és amíg anyám az óvónővel beszélt, én elosontam és jól megvertem a gyereket xD :3
2015. dec. 9. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!