1 évesen bölcsibe, kinek mi a tapasztalata?
Szerintem fogsz kapni hideget, meleget. A lényeg, hogy neked ne legyenek kétségeid. Ha vannak, azt a gyerek is meg fogja érezni. Minden rendben lesz, a gondozónők nem egy, nem két gyereket szoktattak már be.
Teljes állásban fogsz dolgozni?
Csak pozitív tapasztalatom volt. Mindkét gyermekem egy évesen kezdte a bölcsődét. Hamar beszoktak, ritkán volt reggel nyafogás, mikor átadtam őket. Rengeteg mindent tanultak meg ott. A nagyobbik fiam nagyon visszahúzódó, nem is tudom mi lett volna ha csak oviba megy három évesen. Sokkal könnyebben veszi így a társas"akadályokat".
Mondjuk az elején elég sokat voltak betegek, ez rossz volt, de azt hiszem ez később sincs másképp.
Főként anyagi okokból mentem vissza ilyen hamar dolgozni, de nem bántam meg. Tényleg semmi negatív nem jut eszembe a bölcsivel kapcsolatban. Csak az, hogy nagyon sokan megszólnak emiatt :(
Az én fiam 10,5 hónaposan kezdte a bölcsit. Az beszoktatás nem ment túl könnyen,mivel nem akart aludni. A második héten rájöttünk, hogyha kap egy kispárnát, amit ölelgethet, könnyen elalszik. Eleinte előbb kelt, mint a többiek, de ez is megoldódott idővel. Ősztől nyárig szinte állandóan beteg volt. Két-három hét otthon, egy-kettő bölcsiben. A jóidővel megszűntek a betegségek.
Néha akadnak konfliktusai a többi gyerekkel, de semmi extrém. Ami gond, az az, hogy nagyon magának való, nem szereti az idegeneket. A családdal sem marad meg. A bölcsis gondozónők közül is csak egy-kettőt fogad el, a többivel sírdogál. Sokat tanult és tanul minden nap. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!