Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit gondoltok, nagyon elrontot...

Mit gondoltok, nagyon elrontottam?

Figyelt kérdés
Elore leszogezem, lelkiismeret furdalasom van. Kislanyom masfel evesen bolcsis lett. most 2 eves, tehat 20-22 ho kozott mindenfelekeppen szerettuk volna h bolcsis legyen, de adodott egy jo bolcsibe egy lehetoseg 1 hely volt januartol es ugy dontottunk akkor menjen bolcsibe. En vissza mentem dolgOzni. Eleinte eleg harcias volt de tokeletes napirendunk lett jo alvo edes bolcsis lanyom lett, bar reggel nyifog pityereg ha elvalunk es ez zavar :( Lelkiismeret furdalasom van, h lehet otthon kellett volna velem maradjon par honappal tovabb? Most meg koderult h terhes vagYok. Ha varok es nem adom be akkor 3 eves koraig maradhatott volna velem. Nagyon lelkiismeret furdalasom van. Van aki tamogatott de volt aki kerek perec azt mondta h a gyerekem TONKRE FOGOM TENNI. Igazuk lenne? Ezert pityereg reggel? Rossz anya vagyok? Most azt erzem rosszul dontottem :(

2015. jún. 29. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Egyáltalán nem vagy rossz anya! Ha oviba viszed, akkor ott pityereg majd reggel, előbb-utóbb meg kell szoknia az elvállást, hogy nem vagytok vele egész álló nap. Nekem a lányaim az ovi első fél évében sírtak, most vettem volna ki őket? Aztán megszokták és még az ügyeletbe is kérték, hogy bemehessenek. Kislányod is majd megszereti, nem lesz semmi gond! Aki meg azt mondja, hogy ezzel tönkre teszed, az egy nagy h...e!
2015. jún. 29. 13:33
 2/8 anonim ***** válasza:

szerintem nem kell ezt túllihegni, nézd csak meg körülöttünk mindenhol csak pár hónapig van szülés utáni támogatás, mennek a picik pár hónaposan bölcsibe, mégis sikeres, kiegyensúlyozott felnőttek :) szóval tönkre azért nem tetted a gyerekedet, de persze nekem is az a nézőpontom, hogy ha van rá lehetőség, akkor a kicsinek az anya mellett a helye, mindenkinek az a legjobb ha megtehetik :)

most úgy is nyáriszünet van/lesz, aztán meg gondolom már nem fogod vinni míg otthon leszel tp-n... :)

biztos nagyon fog örülni neki :)

2015. jún. 29. 13:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Most 3 het szunet lesz, kb decemberig dolgozom utana. Es gondolkoztam h decembertol vegyem ki juliusig? Utana ugyis ovi. A ferjem nem tamogat abban h par honapra kivegyuk. Azert jo olvasni h mondjatok h nem vagyok bolond. :(
2015. jún. 29. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok. ezt neked kell eldöntened. én gondozónő vagyok, az a tapasztalatom, hogy a legtöbben kiveszik. egyrészt ugye a pár hetes babával nem szívesen rohangálnak a nagyért, pláne télen, amikor hideg van, ki se nagyon vinnéd. másrészt a nagy sok betegséget hazavisz ami valljuk be, nem kell egy pár hetes-hónapos csöppségnek.

a harmadik, a legfontosabb, hogy sok gyerek úgy érzi, hogy ha otthon van anya, akkor ő le van passzolva. pontosan tudja, hogy te a kicsivel búgsz egész nap míg ő bölcsiben van. nem mondom, hogy minden gyerek mert van akinek uncsi otthon és ő kéri, hogy mehessen, de azért ez a ritkább. és akkor jön a testvérféltékenység, mert anyavele van-őt szereti jobban ;) nehéz! majd meglátjátok

2015. jún. 29. 14:04
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Érdekes, a mi bölcsődékben pont azt ajánlották, hogy ne vegyük ki a nagyobbat, ha megszületik a pici. Pont azzal jön elő a testvérféltékenység, hogy az addig mozgalmas napok után otthon van, unatkozik, anyának meg mindenre van ideje, csak rá nem egy újszülött mellett. Egyébként nekem egyetlen betegséget sem kapott el a kicsi a nagyobbaktól...
2015. jún. 29. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akartam az előttem lévő válaszolóval, csak tényleg meglepett, hogy ennyire különbözhet a kisgyermeknevelők véleménye.
2015. jún. 29. 15:50
 7/8 anonim ***** válasza:
olvasd el kérlek amit írtam! nem írtam le a véleményemet, a tapasztalatomat írtam le, hogy nálunk a többség ilyenkor kivette a kicsit...
2015. jún. 29. 16:30
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk (a fiam csoportjában) két olyan gyerek is van,akinek nemrég született kistestvére. Én is várom a tesót.

Nekünk is azt mondták,hogy ne vegyük ki a nagyokat. Sőt, most mennek majd oviba, és ajánlották is,hogy kezdjék el. Otthon egy újszülött nagyon sok energiáját leköti az anyának, nem tud úgy foglalkozni egy nagyobbal ,ahogy ő azt elvárná. Nálunk nem kell a picivel hurcibálni a nagyot, mert apa viszi-hozza.

Sohasem értettem,hogy miért tenné tönkre a picit a bölcsi. Normális,hogy sírnak az elején,hiszen két évig anyával voltak, de legtöbbször nem is anya hiányzik nekik,hanem az idegen környezetben nem érzik magukat biztonságban. Ezért van,hogy a beszoktatás után megtanulják,hogy anya jönni fog értük, és nem sírnak. A férjemet anno nagyon korán 6 hónaposan kellett,hogy beadja. Nem így tervezte, aztán a munka közbeszólt. Egyáltalán nem lett idegroncs. Sőt nála nyugodtabb, rendezettebb embert nem igazán ismerek. És a mai napig szereti és tiszteli az anyukáját.

2015. jún. 29. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!