Mit gondoltok, nagyon elrontottam?
szerintem nem kell ezt túllihegni, nézd csak meg körülöttünk mindenhol csak pár hónapig van szülés utáni támogatás, mennek a picik pár hónaposan bölcsibe, mégis sikeres, kiegyensúlyozott felnőttek :) szóval tönkre azért nem tetted a gyerekedet, de persze nekem is az a nézőpontom, hogy ha van rá lehetőség, akkor a kicsinek az anya mellett a helye, mindenkinek az a legjobb ha megtehetik :)
most úgy is nyáriszünet van/lesz, aztán meg gondolom már nem fogod vinni míg otthon leszel tp-n... :)
biztos nagyon fog örülni neki :)
2es vagyok. ezt neked kell eldöntened. én gondozónő vagyok, az a tapasztalatom, hogy a legtöbben kiveszik. egyrészt ugye a pár hetes babával nem szívesen rohangálnak a nagyért, pláne télen, amikor hideg van, ki se nagyon vinnéd. másrészt a nagy sok betegséget hazavisz ami valljuk be, nem kell egy pár hetes-hónapos csöppségnek.
a harmadik, a legfontosabb, hogy sok gyerek úgy érzi, hogy ha otthon van anya, akkor ő le van passzolva. pontosan tudja, hogy te a kicsivel búgsz egész nap míg ő bölcsiben van. nem mondom, hogy minden gyerek mert van akinek uncsi otthon és ő kéri, hogy mehessen, de azért ez a ritkább. és akkor jön a testvérféltékenység, mert anyavele van-őt szereti jobban ;) nehéz! majd meglátjátok
Nálunk (a fiam csoportjában) két olyan gyerek is van,akinek nemrég született kistestvére. Én is várom a tesót.
Nekünk is azt mondták,hogy ne vegyük ki a nagyokat. Sőt, most mennek majd oviba, és ajánlották is,hogy kezdjék el. Otthon egy újszülött nagyon sok energiáját leköti az anyának, nem tud úgy foglalkozni egy nagyobbal ,ahogy ő azt elvárná. Nálunk nem kell a picivel hurcibálni a nagyot, mert apa viszi-hozza.
Sohasem értettem,hogy miért tenné tönkre a picit a bölcsi. Normális,hogy sírnak az elején,hiszen két évig anyával voltak, de legtöbbször nem is anya hiányzik nekik,hanem az idegen környezetben nem érzik magukat biztonságban. Ezért van,hogy a beszoktatás után megtanulják,hogy anya jönni fog értük, és nem sírnak. A férjemet anno nagyon korán 6 hónaposan kellett,hogy beadja. Nem így tervezte, aztán a munka közbeszólt. Egyáltalán nem lett idegroncs. Sőt nála nyugodtabb, rendezettebb embert nem igazán ismerek. És a mai napig szereti és tiszteli az anyukáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!