Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogy ingyenes a bölcsőde?

Anyu22 kérdése:

Hogy ingyenes a bölcsőde?

Figyelt kérdés
Szeretném bölcsibe íratni a most 13 hónapos kislányomat szeptembertől, viszont anyagilag nem tudjuk finanszírozni. Milyen lehetőségek vannak még az ingyenes bölcsiztetésre, a rendszeres gyermekvédelmin kívül?

2015. máj. 17. 13:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10-es: Ez hol van leírva? Mi az, hogy nevelőtestületen keresztül?
2015. máj. 25. 17:43
 12/21 mincayani ***** válasza:
Fővárosi viszonylatban kerületenként van az un. egyesített bölcsőde,ott van az igazgatóság,nekünk ott kellett jelentkeznünk,nevelőtestület dönt a privát esetekröl,pl ha autista a gyereked,gyesen vagy fogyatékos gyerekkel,akinek az ápolása végett kéred az elhelyezését a másiknak stb.
2015. máj. 25. 18:42
 13/21 anonim ***** válasza:
12.:én is bp.-i vagyok,mint 3 gyerekes dolgozó szülő elsőbbséget élvezett a gyerekem a felvételnél.3 gyerekes révén 50%-os térítési díj kedvezményt kapok.De nem ingyenes nekem sem!!!!A kérdező ingyenes lehetőséget szeretne....
2015. máj. 25. 18:59
 14/21 mincayani ***** válasza:

Folyt köv:jah,a dolgozóknak is ott kellett jelentkezni,ahol nekünk,de őket nem hivták be beszélgetésre,nekem írásban nyilatkoznom kellett,miért kérem annak ellenére, hogy jelenleg nem dolgozom.A betegségről szóló igazolást is be kelllett mutatnom,sőt,tőlem még a tulajunk igazolását is kérték arról,hogy a gyerekekkel együtt életvitelszerűen nála élünk,mert csak nekem van ugye bejelentett lakcímem.Nagyon a körmünkre néztek ám,így kerültünk be.

Amúgy van rájuk azaz a bölcsikre vonatkozó törvény.Abban olyanok is le vannak írva h nem utasíthat el kerek-perec mert nincs munkahelyed,kötelesek elfogadniuk a jelentkezésedet,ha nem sikerül a jelentkezés,azt indokolniuk kell,és ez bármi lehet csak az nem hogy elsősorban dolgozó családok gyerekét várju,mert ez diszkrimináció etc.etc.Ja,és a fizetős bölcsit se ajánlgatja csak úgy,

2015. máj. 25. 19:04
 15/21 mincayani ***** válasza:
0%
Bocsi, telóról írtam, azért jött ki több részletben a válaszom.Szóval ingyenes lehetőség gyakorlatilag mindenki előtt van, csak az utat nem mondják el direkt, inkább fizessél, gondolják.Hát, nem.A felvételi lapot mindenképp be kell adni, lehetőleg az elsők között, akkor is, ha maga a vezetőnő mondja, hogy nem, mert gyesen vagy, de!de!de! te akkor is megpróbálod, mert van ismerősöd, aki úgy jutott be, hogy vki visszamondta, és helyette az ő gyereke kaphatta az ( ingyenes ) ellátást, még szép.Álljatok már ki magatokért és azért hogy ha nem muszáj, ne fizessetek már,ami ráadásul úgy működik a tv szerint, hogy kötelesek elfogadni a jelentkezésedet, ha ezer éve vagy otthon, akkor is, ha éppen terhes vagy, akkor is, de ismerve a helyi szokásokat, viszonyokat stb.akkor említheti meg a pénzes vigyázást, ha van a felvétel és akkor ajánhatja föl, hogy arra is jelentkezzél,abban az esetben, ha nem vennének fel, nem ám, odamész, aztán rögtön figyiszt mutatnak, ha kell a szolgáltatás, akkor meg fizesd meg.Na, nem, ez tényleg nem így működik.Ha te ragaszkodsz a PAPÍRHOZ, hogy mindenről papír legyen, ezért + azért nem vettek föl, inkább biztosítanak helyet neked is, vagyis részetekre, mert utálják ha vki figyelmezteti őket rá, akár ráutaló jelekkel, viselkedéssel is, hogy igenis vannak dolgok, amik alanyi jogon járnak, vagy éppen méltányosságból.És bocs, de 40 ezer / hó??Mindenki maga tudja, de ennyi pénzért inkább bébiszittert fogadtam volna.Komolyan....
2015. máj. 25. 19:20
 16/21 anonim ***** válasza:
Utolsónak:de akkor sem ingyenes,értsd már meg Te is!A kajáért(plusz a gondozási díjért) fizetni kell!!!!!A kérdező ingyenes ellátást szeretne.Legfeljebb annyit tud tenni,hogy rászorultsági alapon kedvezményt kér.Arról szó van,hogy-LEHET-szeptembertől ingyenes lesz,de ez még nem tuti.Ráadásul idén vezették be,hogy azt a gyereket,aki augusztus 31.-ig betölti a 3.évét fel KELL venni az oviba.Igen ám,de hely az nincs.Vagyis,aki aug. után tölti a 3.-at az-ha bölcsis-az új Nevelési törvény szerint bölcsiben maradhat!Ergo sokkal kevesebb gyereket tudnak felvenni,hiszen nem futnak ki a nagyobbak.Én pont ebben a helyzetben vagyok.Szept. végén lesz 3 éves a kicsim,bár beírattam az oviba,majd jövő héten derül ki,hogy felvették-e.Ha nem,marad a bölcsiben(vagyis 1 gyerekkel már biztos kevesebbet tudnak majd felvenni).
2015. máj. 26. 11:47
 17/21 anonim ***** válasza:
A 16. vagyok:az lemaradt,hogy eddig a december 31.-ig születettek mehettek az oviba...vagyis kirakták Őket a bölcsiből,mert felvették az oviba.Ám mivel most kötelező az ovi 3 éves kortól, sokkal több lett a gyerek.
2015. máj. 26. 11:49
 18/21 mincayani ***** válasza:
0%
Nem akarok senkivel se vitatkozni, de meglátszik, hogy nem értitek az egészet.Semmit nem vezettek be törvénybe újat, ha betölti a gyerek a 3.életévét, de NEM KÉSZ AZ ÓVODÁRA, pl. NEM BESZÉL, NEM SZOBATISZTA, NEM ÖNÁLLÓ SZÁMOS DOLOGBAN ÉS DOLOG MIATT, a bölcsőde, de csak ha INTEGRÁLÓ!!!!köteles még ott tartani, a köv. óvodai félév kezdetéig, ennyi!Pont ebben a cipőben járunk, a miénk nem beszél még - hogy miért nem, ez hosszú történet, aki akarja, privátban majd közlöm vele, ha kell - és a szobatisztasága se 100%-os, nem vagyok köteles szept-től oviba járatni, logopédiai különórákat kap a pedagógiai szakszolgálatnál, de hogy ne legyen SNI-s ( attól kíméljen meg egy gyereket a Jóisten, szó szerint, ha nincs különösebb ok rá, hogy beskatulyázzák ), se speciális óviba nem kell íratnom, a bölcsiben kötelesek ellátni külön csoportban.Az a baj, hogy annyira könnyen megvezethetőek az emberek, hogy borzasztó, minket is akartak már behúzni a csőbe számtalanszor, itt a bölcsis beíratásánál is, rögtön mondták a fizetőst, mire én elővettem a jobbik eszemet, és körüljárattam velük a dolgokat.Egyből nem fiztős szolgálatosoztak, ezzel csak titeket ámítanak, meg hazudnak a szemetekbe, ahogy csak tudnak.Dehát okoskodjatok nyugodtan, az gáz, hogy sok emberen látszik, hogy mekkora palimadár, azért mernek mindent megcsinálni.Amúgy amiről ti beszéltek az az un. családi napközi, az fizetős, nem állami finanszírozású.Ja, semmiféle rászorultsági alap nincs, ez felejtsétek el, 1 ft-ot túllépsz akár a járnadóságaid alapján, már nem vagy rászoruló, ez megint egy olyan vakvágány, amire direkt odatolnak benneteket, mert tudják, a buta magyarja ilyenkor bezzeg kellő "tartással" bír, hogy ő aztán bezzeg nem rászoruló.Ajjjajjjajjjajjj.....
2015. máj. 26. 15:07
 19/21 anonim ***** válasza:
Utolsó:ne szólj le bennünket,NEKED nincs fogalmad ezek szerint!De,változtak a dolgok!Tavaly még azok voltak óvoda kötelesek(illetve azokat felvették,akik december 31.-ig töltötték be a 3. életévüket(persze ha szobatiszta volt,beszélt,stb.).Idén ez változott,mivel a sok hátrányos helyzetű gyerek miatt KÖTELEZŐVÉ tették 3 éves kortól az óvodát.Az pedig azokra vonatkozik,akik adott év augusztus 31.-ig betölti a 3. életévét(és szobatiszta,meg beszél,meg stb.).Így akik később töltik NEM az adott évben válnak kötelezetté.De ez most mindegy.Attól,hogy a gyereked speciális kategóriába tartozik,ne próbáld ezt mindenkire ráerőltetni,és elhitetni,hogy bárki bármit megtehet.Én vagyok a 3 gyerekes,hidd el,tisztában vagyok a jogaimmal(a jegyzőhöz is bementem,hogy mindent pontosan megérdeklődjek).Nem olyan egyszerű,mint ahogy Te elgondolod!És én nem a CSANA-ról beszéltem,hanem az állami bölcsikről.Nálunk(Bp. XVI),ha teljes térítéses a gyerek,az 1 havi teljes költség(étkezéssel+gondozási díjjal)kb. 17-18 ezer ft!ÁLLAMI bölcsi!Mint írtam én 3 gyerekes vagyok,így alapból 50%-os kedvezményben részesülök.
2015. máj. 26. 16:26
 20/21 anonim ***** válasza:
Még valamit:nem minden bölcsőde INTEGRÁL!Nálunk nincs erre lehetőség(fejlesztők,külön csoport,stb.)A tej,egyéb érzékenyt bevállalják,de mondjuk az SNI-st,vagy autit,nem!Ha nincs benne az alapító okiratban(legyen az óvoda,iskola,bölcsi)nem is kötelesek!A kerületben van ilyen bölcsi,de nem minden bölcsi ilyen.
2015. máj. 26. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!