bölcsi? hát előbb kellett volna átvariálni az alvását. ott nem alhat? nem tudom mik a szabályok,ott nem is lehet lefektetni? reggel meddig alszik,esélytelen,hogy kialudja magát? érte mikor mész,későn?
2015. márc. 20. 12:26
2/17 anonim válasza:
A bölcsiben sem így fog aludni, ahogy otthon..., hiszen ott több gyereket kell összehangolniuk.
Így hát, a beszoktatás alatt később tenném le feküdni, hogy hozzászokjon. Menni fog, csak kell egy kis átmenet, míg megszokja.
Ez van, ügyes lesz, alkalmazkodni fog!
2015. márc. 20. 12:29
3/17 anonim válasza:
ezt nem mondtad a gondozóknak mikor azt mondták 10-re menjetek? csak mert szerintem simán meg lehet velük beszélni, hogy hamarabb 9-re menjetek emiatt, mert annak semmi értelme ha ott nyűgösködik, nem az a cél hogy rögtön a fáradság miatt rosszul érezze ott magát
2015. márc. 20. 12:31
4/17 anonim válasza:
1éves már egyébként se tesznek le 10kor, akkor gyümiznek, majd mennek ki az udvarra, szóval kezd el a napirendjét átvariálni, egyébként se az utolsó pillanatra kellett volna hagyni, de ha már így van akkor legalább holnap. ne tedd le 10kor, menjetek ki a friss levegőre, 11kor ebédeljen és utána tedd le.
2015. márc. 20. 13:56
5/17 anonim válasza:
4-es! Miért nem lehet letenni egy 1 éves 10-kor? Képzeld, az én fiam minden reggel 8-fél 9-ig alszik, és 10-kor megint megy aludni. Ha meggebedek sem tudom tovább ébren tartani. Vagy ez valami szabály, hogy 1 évest már nem lehet így altatni? Remélem nem büntetnek meg érte......
2015. márc. 20. 15:21
6/17 anonim válasza:
5-ös, hidd el, nem olyan egyszerű megoldani a bölcsiben, ha egy gyerek nem alvásidőben szeretne aludni. A lányunk családi napközibe jár, de gondolom hasonló a rendszer. Van egy napirend, amiben meghatározzák az alvás idejét is. 10-kor mennek ki levegőzni. El sem tudom képzelni, hogy oldanák meg, ha az egyik gyerek akkor aludna. A 2 gondozónőből az egyik maradjon bennt vele, a másik meg egyedül legyen kinnt az összes többi gyerekkel? Utána meg, amikor a többi lefekszik dél körül, az az egy, aki kialudta magát korábban csendben fog maradni, hogy ne zavarja a többit? Szerintem elég nehezen kivitelezhető.
2015. márc. 20. 15:42
7/17 anonim válasza:
6-os, félreértettél! Én itt most mindenféle bölcsitől függetlenül írtam azt amit. Pláne úgy, hogy tapasztalotom sincs benne, mert az enyém nem jár. De a 4-es válasz úgy hangzott, hogy egy 1 éves gyereket már nem szabad lefektetni 10-kor aludni, akár bölcsis akár nem. Érted?
2015. márc. 20. 16:06
8/17 anonim válasza:
A 4-es ezt írta:
"1éves már egyébként se tesznek le 10kor, akkor gyümiznek, majd mennek ki az udvarra"
Teljesen egyértelmű, hogy ez a bölcsire vonatkozik.
2015. márc. 20. 16:12
9/17 anonim válasza:
"1éves már egyébként se tesznek le 10kor akkor gyümiznek, majd mennek ki az udvarra"
Ez egyértelműen a bölcsire vonatkozik, nem minden 1 évesre.
Az én fiam csanába jár (ő már nagyobb, 2 éves kora óta jár) és ott kikötés, hogy csak olyan gyereket vesznek fel, aki délelőtt már nem alszik, pont azért amiket a 6-os írt.
2015. márc. 20. 16:16
10/17 anonim válasza:
4es vagyok. szerintem se félreérthetően írtam, ez a bölcsire vonatkozik, ott nem tudják megoldani, hogy minden gyereket akkor fektessenek le amikor elfárad. van egy napirend, amiben 12-3-ig van az alvás.
és azért írtam, hogy 1 évest, mert sok bölcsiben már vannak külön pici csoportok 1 év alattiaknak ahol pedig teljesen más a napirend és őket 2x teszik le.
sajnos vagy nem, közösségben már nem a gyerekek külön igényeit figyelik, hanem a többségét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!