Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogyan védjem meg a gyermekem,...

Hogyan védjem meg a gyermekem, ha egy sajátos nevelési igényű gyerek bántja (részletek lenn)?

Figyelt kérdés

Kisfiam lassan 3 éves bölcsis, már több mint féléve járunk bölcsibe és eddig semmi gond nem volt, nagyon szerette és sokat fejlődött ott (szobatiszta lett, leszokott a cumiról, sokat szocializálódott)

Most 1 hónap kimaradt a sérvműtéte miatt. Ezen a héten hétfőn ment újra. Az 1 hónap alatt érkezett egy új kisfiú, aki elvileg SNI-s (még nem találkoztam vele,sem a szülőkkel)

Hétfőn már azzal jött haza, hogy a gyerek bántotta,egyébként pedig napközben, amikor hívtam a bölcsit, hogy mi van a fiammal, már a vezető is mondta, hogy az kisfiú kiszemelte magának a fiamat.

Kedden,szerdán már alig akart bölcsibe menni :-(, tegnap este pedig egy olyan rohamot kapott,amit eddig soha. Kb. 3/4 órán át tartott és szinte elvesztette a kapcsolatot a külvilággal annyira sírt,meg volt rémülve és vissza akart menni a fürdőkádba, alig tudtam megnyugtatni, nem is részletezem,milyen szörnyű volt:-(((

Ma bemegyek és beszélek a vezetőnővel, nevelőnőkkel, de éppen ma nincs a gyerek és a szüleivel sem tudok találkozni.... Legrosszabb, hogy igazából nem is mondták azt, hogy ez a a gyerek folyamatosan bántja a fiamat, majdhogynem olyan érzésem van, hogy kicsit titkolták is...Iszonyúan dühös vagyok, de egy másik beteg gyereket és a szüleit sem bánthatom!!! Hogyan lehet ezt szépen megoldani, hogy mindenki jól jöjjön ki belőle, leginkább a kisfiam (aki egyébként is sérülékeny,mert ugye egyedül nevelem és már kéthetes kora óta dolgozom:-((() Eddig nagyon szerettük a bölcsit. Előre is köszönöm a segítséget.

2014. nov. 6. 09:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ha nincsen papírja, akkor mi alapján SNI-s?? Ilyen papírt ugyanis a szakértői bizottság adhat meghatározott diagnózis alapján. 3 éves korban ez leggyakrabban vagy autizmus, vagy valamilyen fogyatékosság (értelmi, beszéd), vagy mozgásbeli eltérés. Hiperakivitást 6 éves kor alatt nem állítanak fel.

Én úgy gondolom, hogy ennyi idős gyerekeknél a gondozónők feladata a védelem! Ha a bántalmazás nem szűnik, akkor ezt a gondozóknak jelezni kell és az érintett kisfiúnak olyan bölcsit keresni, ami integrált, vagy súlyos esetben szegregált és az ő problémájához értő szakemberek dolgoznak. Itt kis létszámú csoportok vannak, gyógypedagógiai segítséggel.

2014. nov. 13. 14:06
 12/13 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók, köszönöm szépen a segítséget és a véleményeket.

Igen, miután találkoztam a kisfiúval és az anyukájával kicsit megnyugodtam.

Szerény véleményem szerint nagyon aranyosak. Az Anyuka meglepően intelligens, kedves és a gondok ellenére nyugodt, nagyon barátságos és egészségtudatos. Az Apukával is volt szerencsém megismerkedni és mondhatom, hogy Ő is hasonlóan szimpatikus.

A játszóterezés helyett meghívtak magukhoz, ahol a gyerekek motoroztak autóztak. Volt 1-2 támadás, de gyorsan kivédtük. A kisfiam sajnos még nem nagyon védte meg magát, de szerintem nagyon jó volt, hogy ott lehettem.

Ahogy én elnéztem a kisfiú enyhén viselkedészavaros. Kicsit gyorsabb és durvább, mint egy átlag, de ahogy laikus szemmel nézem egyáltalán nem SNI-s...nem láttam orvosi esetnek. Szeptembertől bölcsis és azóta jött elő a probléma... A tanácsadóban a pszichológusok és a korai fejlesztők is összedolgoznak, nem tudják megállapítani, hogy mi a baja... talán azért mert semmi :-))) legalábbis nagyon remélem. Bár mondom, nem értek hozzá, csak az anyai szív.... Mindenesetre figyelünk, óvunk és védünk :-)) Ha végkép nem tud a kisfiam megbékélni, akkor decemberben kiveszem, úgyis, ha minden igaz januártól óvodába megy :-) Mindenkinek minden jót kívánok!!!

2014. nov. 14. 18:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Még valami eszembe jutott. Egy vélemény a szakértőktől, akik vizsgálják, hogy talán az a probléma, hogy nem tudja kifejezni magát, nincs elég szókincse és ettől feszült, ezt vezeti le.
2014. nov. 14. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!