Ti mit tennétek, ha a beszoktatás nagyon sírósan telne és rájönnétek, hogy a gondozók nem mondanak igazat a gyereketekről?
Jaj te szegény!
Tudom, hogy ez milyen rossz érzés, de valószínűleg sehol nem lesznek velünk szülőkkel teljesen őszinték a gondozónők, csak akkor ha valami extra fura nem szokott dolog történik.
Azt gondolom, hogy nekik ez csak a munkájukkal járó folyamat, vagyis elsősorban rád koncentrálnak, hogy te nyugodt légy, mert ha nem ezt érzi rajtad a kisfiad, akkor még nehezebben szokna be, nyilván megszokták már a gondozónők, hogy így szokott történni(már, hogy van ilyen is, hogy a gyerek egész nap sír az elején)és normálisnak tartják ezt a folyamatot, viszont téged nem akarnak elbizonytalanítani.
Persze ezt csak gondolom, nem biztos, hogy így van.
Mindenesetre még légy türelemmel, ne kapkodj, még csak a legelején vagytok, alakulhat ez még jól is. Együtt érzek veled nagyon. Kitartás!!!
5-ös az, hogy nem eszik vagy nem alszik ezek átmeneti dolgok csak. Enni és aludni is fog.Lehet, hogy nem annyit eszik és alszik amennyit otthon megszokott, de annyit biztosan eszik és alszik amennyi egyenlőre elég neki.Majd később többet fog enni is és csucsukálni is.. Az pedig, hogy otthon többet eszik hát az nem baj. Ebből ne vonj le rögtön negatív következtetést. Nyílván az otthoni ízek jobban bejönnek neki. Az pedig, hogy már 8-kor alszik az sem feltétlenül jelenti azt, hogy a bölcsibe nem aludt...új hely...talán kevesebbet, vagy még nem olyan pihentető az alvása, jobban elfárad, mert nagyon sok inger éri. Új személyek, sok gyerek, új játékok, környezet... zajok stb...Gondolj bele amikor te egy totál új mh.-re kerülsz..nagyon kifáradsz.n
Neki most ez a "munkahelye".Nem baj, ha sokat alszik ne aggódj, a fejlődéshez pihentető alvásra van szüksége.A gondozónőkkel igyekezz jó kapcsolatot ápolni, ha nem mondanak el teljesen mindent, nem hazudni akarnak, csak titeket akarnak védeni, hogy ne aggódjatok feleslegesen, mert a kicsik megérzik a ti aggódásotokat és megviseli őket. Nem kell rögtön annyira negatívan beállítani a gnőket. Nagyon nehéz a munkájuk fizikailag és szellemileg, és szakmailag is.Nem védeni akarom őket, de ők nagyon jó munkát végeznek általában. És tudod, ha mi szülők sem becsüljük a munkájukat, akkor ki? Nem mindegyik makulátlan, de mi mindennap rájuk bízzuk a gyerekeinket, és visszakapjuk őket...a gyerekeink szeretik a gnőket...akkor mi a probléma?
Kedves 6-os válaszoló, és a többi összes lepontozó!
Úgy látszik teljesen félreértettétek a válaszomat (5-ös), ugyanis én abszolút pozitívan állok a gondozókhoz, írtam is, hogy ha nem eszik + nem alszik, akkor az a kisfiam hibája. Ha valami nem ízlik neki, akkor azt sem én sem a gondozónő nem tudja megetetni vele. Engem csak az bosszant, hogy nem mondják meg, hogy nem evett. Megnézem a menüt, ki van írva pl. hogy sült máj párolt zöldséggel. Tudom a fiamról, hogy sem a májat ,sem a párolt zöldséget nem eszi meg. Erre mondja nekem du. a gondozónő, jól evett, mindent megevett... kivéve a májat meg a zöldségeket (csak ugye ezt nem mondja). Kegyes hazugság a részéről, tudom, de azt is, hogy nem eszik a gyermekem, és így olyan furán jön ki az egész. De mindegy is, ez az én bajom.
Kedves Kérdező! Örülök, hogy jól halad a beszokatás, hidd el napról napra csak jobb lesz, addig meg kitartást nektek! Képzeld a kisfiam ma reggel azért hisztizett, mert nem megyünk bölcsikébe (ő így hívja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!