Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szept-ben kezdjük a bölcsit...

Szept-ben kezdjük a bölcsit 21 hónapos kisfiammal. Van amit tudtok tanácsolni, ami bevált, megkönnyítette a beszokást? Vagy van amit ti másképp csináltatok volna?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagyon anyás, és épp a hisztikorszakot éljük.

2014. aug. 22. 12:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
4%
Maximálisan igaza van a 2 -es nek ! Igen egy kisgyereknek az Anya jelenti a biztonságot , nem pedig idegenek akik össze zavarjak es alkalmazkodnia kell hozzájuk . Ahhoz hogy kiegyensúlyozott gyereket neveljünk ezt biztosítani kell neki , nem egy táskat szültünk amit megőrzés re ide oda dobálhatok , hanem gyereket akinek ANYÁRA van szüksége . Az szüljön gyereket aki tudja ezt vállalni mindegy hogy milyen lemondassokal járjon . Az pedig hogy több a nem törödöm szülö , eleg szomoru !!!
2014. aug. 25. 15:36
 12/17 anonim ***** válasza:
11-esnek képzeld semmi újat nem írtál, amit az itt írók nem tudnak....de vedd már tudomásul, hogy ebben az országban ezt nem lehet megcsinálni amit ti mondtok.Én sem adtam be a lányomat annó bölcsődébe...3,5 évesen ment oviba én élveztem ezt a helyzetet sok lemondással járt, mert a pénz nem vetett fel bennünket...de ma vissza kell, hogy menjen dolgozni, mert nem tudnak máshogy megélni és ez nem a szülő hibája, hanem ilyen világot élünk...persze ezt se Vekerdy se Ransburg sem érti meg, mert nem ez a dolguk. Ők a legoptimálisabb helyzetet vázolták a gyerekek neveléséhez és nem azt mondták, hogy ,ah nem így tesz a szülő ahogy ők monják, akkor nyomorék emberek lesznek...de akkor itt van ugye Russó...ő azt mondta, hogy falun kell nevelkedni a gyerekeknek, az a jó...akkor most mindenki költözzön falura akinek gyereke születik? Van egy etalon minden területen, de az nem jelenti azt, hogy nincs se jobbra se balra és csak szemellenző van.Ha így lenne akkor a kedves kolléga nem értem, hogy tud így dolgozni, mikor állandóan az jár az agyába, hogy ezeknek a 3 éves gyerekekre még az anyjuk kellene vigyázni, micsoda nemtörődöm szülők, hát hogy lehet így dolgozni? És akkor mit keres a pályán, ha ez a véleménye?Kiáncsi lennél, ha van gyereke, ő otthon volt vele 4 éves koráig? Ha így volt, akkor örüljön neki, hogy megtehette, de ossza itt az észt.
2014. aug. 25. 18:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen az anya jelenti neki a biztonságot és majd az oviban és az iskolában ki fogja? Senki nem azt mondta, hogy ez nem így van.Régen az anyák otthon voltak, mert megtehették, mert a férjek általában kerestek annyit, hogy a család megélt belőle valahogy...de azok az idők elmultak, ezt figyelembe kell venni...és nem mindenki férje politikus, vagy nagymenő vállalkozó.Mindkettő helyzetből ki lehet hozni a legjobbat,(ha böcsibe megy, ha otthon van a gyerek)olyan nincs, hogy csak ez és csakis ez a legjobb egy gyereknek.Aki ezt mondja az nem ebben az országban él és el van szállva.
2014. aug. 25. 18:38
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
Vekerdy meg a többi nagyokos tarson el mindenkit aztán otthon marad minden anya. Nem tudom nekkora arca lenne azoknak akik itt osztják az észt ha sima átlag fizetesből élnének. Na akkor keltsenek itt lekiismeret furdalást ha a gyereknek ételt meg meleg lakást kell nélkülöznie. Attól még hogy igy kéne lennie nem igy van ez ma ebben az országban. Máshol lehet meg tudják ezt tenni. Vagy tán akinek nem jutott diploma meg jólmenő férj az kussoljon?
2014. aug. 25. 21:02
 15/17 anonim ***** válasza:
89%
Aki megteheti hogy otthon marad inkább tegye össze a két kezét hogy ilyen szerencsés és ne bántsa az átlag embeket- anyákat akiknek sajnos vissza kell menni dolgozni.
2014. aug. 25. 21:04
 16/17 anonim ***** válasza:
31%
11- es vok ! senkit nem szeretem volna bántani , csak szeretem volna felhívni a figyelmet a 2 -es írónk igazara . ( En is itthon vagyok a 2 eves fiammal ,de tavasszal menni e kell oviba mert vissza kell mennem dolgozni .) Nem azt szeretem volna írni hogy nem kell mennie oviba egy gyereknek hanem hogy az ideális az lenne amit a 2 es irt . Ő sem azt írja hogy nem szabad 4 eves korig oviba adni , hanem nem hátrány ha egy gyerek nincs gyerek közösségben 4 eves koráig .ezzel azt szeretne (m ) mondani hogy ad tol hogy a kérdező picije nagyon anyás , es hiszti korszakát éli attól meg nem lesz vele nehezebb vagy könnyebb a beszoktatás alatt ....
2014. aug. 26. 14:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Röviden csak annyit reagálok, hogy a kettes beírást ócsárolók nem tudnak szöveget értelmezni. A kettes beírás nem arról szól, hogy milyen %-ban kivitelezhető, hanem hogy mi VOLNA az optimális.

(Hozzáteszem, a lehetőségek ellenére ha nagyon akarja az ember, esélyesen kivitelezheti, hogy NEM HAGYJA magára gyerekközösségben a szülő a gyerekét 4 éves kor alatt, mérlegelés kérdése.)

A 3 éves kortól kötelező oviba járás bevezetése meg egy, a sok emberellenes törvény közül. Csak azért nincs értelme gyermekellenes, emberellenes meglátást írni, mert a törvény azt mondja... Azonban lehet kivonni magunkat az ártalmas törvények alól. Avagy elgondolkodni, mennyit engedtek még a hatalomnak, a rovásotokra...?

2014. szept. 24. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!