Egy főállású anya másfél éves gyerekét felveszik bölcsibe?
Nem értek hozzá, csak kíváncsiságból kérdezem.
Régen csak a dolgozó nők gyerekét vették fel....nem tudom ma hogy van.De két távoli ismerős gyereke is bölcsis.Az egyik még gyesen van, de már terhes a 2. babával, a gyereke bölcsis.
A másiknak 3 gyereke van a 2 nagyobb már iskolás, a kicsi másfél éves, és bölcsis, az anya nem dolgozik tudtommal...
Köszi a válaszokat.
már csak azt nem értem, ha valaki otthon van amúgy is,(azaz nem a munkahelye miatt kell)annak miért kell bölcsibe adni a kicsit?Sok betegséget összeszednek a közösségben,elég az óvoda is...
Régen, mikor az én gyerekeim oviba jártak, annak a szülőnek aki nem dolgozott, délben már el kellett hozni a gyereket, azaz már nem aludhatott ott...
Ennek ezért több oka lehet. Van, aki tényleg azért adja be a gyerekét, mert idegesíti, és legyen ideje sminkelni meg kávézgatni, különben is a gyed ideje arra való, hogy ő jól érezze magát (szóról szóra olvastam ilyet ezen az oldalon), de azért más eset is nagyon könnyen elképzelhető.
Barátnőm pl. a halálos beteg édesanyját ápolta otthon, a másfél éves gyerek pedig addig bölcsiben volt (magánban). Anyukája azóta meghalt, de a gyerek megszokta a bölcsit, ő maga pedig idegileg eléggé a padlón van, ezért nem vette ki. Másik ismerősöm heti 2 délelőttre adta be a gyereket, mert nem volt semmi segítsége, és egy nagybevásárlást sem tudott elintézni. De írhat az anyuka szakdolgozatot vagy doktorit is, vagy lehet bármi más olyan elfoglaltsága (nem a barátnőzésre gondolok), amit nem tud a gyerek mellett megoldani.
Annak idején pedig én ott aludtam az oviban, amikor anyukám még gyesen volt a tesómmal, úgyhogy ilyen is volt régebben is.
Remélem, nem veszik fel. Úgy tudom, azért főállású anya, mert a gyerekekkel van otthon. Ezért nem dolgozik. Vagy hogy is van ez? A gyerekek iskolában, óvodában, bölcsiben, ő meg addig megcsinálja az otthoni dolgait azzal, hogy a gyerekekkel van??? Akkor nem főállású anya, hanem háztartásbeli.
Azt szokták csinálni, -talán azzal kevered össze-, hogy hoznak valahonnan egy munkáltatói igazolást, ők maguk befizetik a járulékokat, stb. Viszont így nem főállású anya, hanem "dolgozó nő", persze csak papíron. A gyerekek napközben mindenfelé, ő meg otthon. Felénk ez a divat. Erre gondolsz? (Külön kérem a lepontozást a leírtak alapján működő szuperanyáktól! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!