Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Egy főállású anya másfél éves...

Egy főállású anya másfél éves gyerekét felveszik bölcsibe?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá, csak kíváncsiságból kérdezem.

Régen csak a dolgozó nők gyerekét vették fel....nem tudom ma hogy van.De két távoli ismerős gyereke is bölcsis.Az egyik még gyesen van, de már terhes a 2. babával, a gyereke bölcsis.

A másiknak 3 gyereke van a 2 nagyobb már iskolás, a kicsi másfél éves, és bölcsis, az anya nem dolgozik tudtommal...

2014. jún. 22. 17:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
több gyerekeseket felveszik pontosabban előrébb vanak a listán
2014. jún. 22. 22:46
 12/17 anonim ***** válasza:
kislányomat pont azért tudtam felvetetni várolista nélkül mert vissza szeredtem volna menni,és van még 2 testvére , de munkáltatoit nekünk is kellet vini.
2014. jún. 23. 06:21
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

már csak azt nem értem, ha valaki otthon van amúgy is,(azaz nem a munkahelye miatt kell)annak miért kell bölcsibe adni a kicsit?Sok betegséget összeszednek a közösségben,elég az óvoda is...

Régen, mikor az én gyerekeim oviba jártak, annak a szülőnek aki nem dolgozott, délben már el kellett hozni a gyereket, azaz már nem aludhatott ott...

2014. jún. 23. 08:35
 14/17 anonim ***** válasza:
27%
Azért mert egy lusta dög a nő.
2014. jún. 23. 09:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Ennek ezért több oka lehet. Van, aki tényleg azért adja be a gyerekét, mert idegesíti, és legyen ideje sminkelni meg kávézgatni, különben is a gyed ideje arra való, hogy ő jól érezze magát (szóról szóra olvastam ilyet ezen az oldalon), de azért más eset is nagyon könnyen elképzelhető.

Barátnőm pl. a halálos beteg édesanyját ápolta otthon, a másfél éves gyerek pedig addig bölcsiben volt (magánban). Anyukája azóta meghalt, de a gyerek megszokta a bölcsit, ő maga pedig idegileg eléggé a padlón van, ezért nem vette ki. Másik ismerősöm heti 2 délelőttre adta be a gyereket, mert nem volt semmi segítsége, és egy nagybevásárlást sem tudott elintézni. De írhat az anyuka szakdolgozatot vagy doktorit is, vagy lehet bármi más olyan elfoglaltsága (nem a barátnőzésre gondolok), amit nem tud a gyerek mellett megoldani.

Annak idején pedig én ott aludtam az oviban, amikor anyukám még gyesen volt a tesómmal, úgyhogy ilyen is volt régebben is.

2014. jún. 24. 06:27
 16/17 anonim ***** válasza:
annyit tennék hozzá, hogy én nemsokára megyek vissza dolgozni, de a bölcsiben nem volt hely, ezért muszáj volt családi napközibe adni, ide nem kell semmiféle papír. Namármost, hogy szépen beszokjon, kb egy hónapja kezdtük a dolgot, ebből egy hét nyaralás miatt nem ment, meg most szünet van, de utána egyből megyek dolgozni, ő meg vissza a csanába, de már beszoktatva. Volt pár olyan nap, amikor ugye ő benn volt, én meg itthon, bő fél napot. Hát, isteni volt, nem nyűgött a fülembe, a ház meg kezdett már normálisan tiszta lenni, volt időm mindent megcsinálni nyugiban, a kertet gazolni meg satöbbi. És igen, még magamra is hagytam időt, megnéztem egy sorozatrészt vagy olvastam. El tudnám képzelni, hogy ha nem mennék vissza dolgozni, és pénzem is lenne, akkor heti két fél napot nyugodtan bölcsizhetne a lányom, én meg haladnék a dolgommal és utána meg nyugodtan, ideg nélkül csak vele foglalkozni. Szóval szerintem nem szaranya az, aki néha beadja ilyenbe, még ha otthon is van a kicsivel
2014. jún. 24. 21:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Remélem, nem veszik fel. Úgy tudom, azért főállású anya, mert a gyerekekkel van otthon. Ezért nem dolgozik. Vagy hogy is van ez? A gyerekek iskolában, óvodában, bölcsiben, ő meg addig megcsinálja az otthoni dolgait azzal, hogy a gyerekekkel van??? Akkor nem főállású anya, hanem háztartásbeli.

Azt szokták csinálni, -talán azzal kevered össze-, hogy hoznak valahonnan egy munkáltatói igazolást, ők maguk befizetik a járulékokat, stb. Viszont így nem főállású anya, hanem "dolgozó nő", persze csak papíron. A gyerekek napközben mindenfelé, ő meg otthon. Felénk ez a divat. Erre gondolsz? (Külön kérem a lepontozást a leírtak alapján működő szuperanyáktól! :))

2014. júl. 4. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!