Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » A kisfiamat tegnap hazaküldték...

A kisfiamat tegnap hazaküldték a bölcsödéből mondván, hogy 38 fokos láza van, pedig csak 37,5 fokos hőemelkedése volt. Erre mit lépnétek?

Figyelt kérdés
Felhívott a gondozónő, hogy 38 fokos láza van és hogy megkezdik a bevitt lázcsillapító sziruppal a lázcsillapítást. Amikor beértem a bölcsibe, bevallotta a másik gondozónő, hogy 38 fok a végbélben való mérés után a mért érték volt, vagyis nem vonták le a kötelezően levonandó 0,5 fokot és a 37,5 fokos hőemelkedésű gyerekemnek még lázcsillapítót is adtak. A semmire. Hőemelkedése az éppen bújó hátsó rágófoga miatt van, amiről már korábban tájékoztattam a gondozónőket. A gyerekorvos semmilyen baját nem találta a gyerekemnek, ebből kifolyólag nem is írt fel neki gyógyszert. Szóvá tennétek az inkorrekt eljárást? Ha igen, hogyan? Jövő héttől kezdek az új munkahelyemen, mert a régi nem vett vissza. Majd a munkából is rohangáljak el hazavinni a gyereket, csakmert a bölcsödében nincs kedvük foglalkozni vele és ilyen mmondvacsinált okkal kidobják?
2014. ápr. 25. 03:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Nálatok nincs bölcsiorvos?Nálunk volt,és ilyen esetben meg tudta vizsgálni a gyerkőcöt,ha nem talál semmit,nem ugrasszák feleslegesen a szülőt.
2014. ápr. 25. 08:46
 12/19 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, tényleg jogos volt, hogy hazaküldték a gyereket, éppen a hőemelkedés és a láz határán volt, ebbe nem igazán lehet belekötni. A lázcsillapítót valóban nem kellett volna beadniuk, csak önmagában a hőemelkedés miatt, de a gyulladáscsökkentő hatása miatt akár segíthetett is a gyereknek, akár csak a fogzás a baja, akár más gyulladásos folyamat. A bölcsödei gondozó nyilván nem orvos, a szabályokat követte, lehet, hogy csak 37,6 foktól kellett volna minenképp hazaküldeni, de egy tized fokon kár veszekedni. Kár nagy hisztit csapni, akkor is, ha részben igazad van, mert a gyereket érheti hátrány a továbbiakban :(

Biztosan amúgy is feszült vagy az új munkahely miatt. Fel a fejjel, mindig "lesz valahogy"!

2014. ápr. 25. 09:00
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
De ha otthon vagy minek vitted a hőemelkedéses gyereke közösségbe? A gondozók nem orvosok, nem tudhatták nem-e szökik fel hirtelen. Nálunk volt ilyen eset, azzal megspékelve hogy a kislány lázgörcsöt is kapott, úgy hogy előtte egy órával még látszólag semmi baja nem volt. Még te mondod hogy nincs kedvük foglalkozni vele? Ki is vitte be miközben otthon van? Szegény gyereked.
2014. ápr. 25. 10:02
 14/19 anonim ***** válasza:
84%
Én kedden bevittem a gyereket,hallottam,milyen sokan vannak bent betegen(szörnyű köhögések,takony lóg) ezért én nem vittem az EGÉSZSÉGES GYEREKET szerdától,h ne legyen ő is beteg.Kicsit vicces nem???!!!
2014. ápr. 25. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Vicces bizony utolsó és az még vicesebb, amikor magukat műveltnek tartó anyukák lógó takonnyal viszi a gyereket, úgy hogy előző este/éjszaka még lázas volt, (igaz én itthon vagyok megtethetem, hogy nem viszem a gyereket,) de engem kiröhögött, hogy köhögéssel itthon tartom.
2014. ápr. 25. 14:18
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

erre mit lépnék? megköszönném, hogy szóltak, hisz egyébként is csak a seggemet meresztem még a héten, legalább ki tudom kúrálni kellőképpen jövőhétre, mikor is munkába állok.

eszem megáll... és még ki vagy akadva, hogy majd a munkából is hazarángatnak ha beteg lesz a gyereked? hát igen. csak kár, hogy neked eleve nem az a természetes, hogy betegen be se viszem

2014. ápr. 25. 14:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk volt. Mi van, ha betegség miatt lett hőemelkedése. Nálunk az oviban van olyan gyerkőc aki 37,5 -től képes lázgörcsöt kapni. Ez nem játék. A munkából is majd rohannod kell a gyermekért ha szólnak. Én is dolgozom, én is rohantam már érte. Mert reggel még semmi baja nem volt, de szóltak délelőtt, hogy felment a hője, még 38 alatt volt, de nagyon bágyadt volt. Sajnos nálunk is a csoport fele tiszta nátha és köhögés, mert így is beviszik. Nem vizes orrfolyásról, és kicsit köhögésről beszélek. Hanem ömlik az orrából a zöld váladék, és majd kiköpi a tüdejét, úgy köhög. Anyuka meg behozta, mert dolgozni kell. És a többi anyuka, én is dolgozom, nagyon sokszor a beteg gyerekek miatt lesz az enyém is beteg. Én már akkor otthon tartom, ha színes a váladék az orrában, vagy nagyon köhög. Hiába nincs láza, de nincs már olyankor jól. Nincs nagyi aki vigyázna rá, marad a táppénz. Nekünk is nagyon kell a pénz, de a gyermekem egészsége a legfontosabb.
2014. ápr. 26. 21:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kérdező, de 37.0 felett a gyereknek NINCS HELYE a bölcsiben, akkor se, ha te az atyaúristennek dolgozol, akkor se ha te vagy az atyaúristen. Ha fogzás, ha más okozza, tök mindegy.
2014. ápr. 29. 16:52
 19/19 anonim ***** válasza:
nálunk nem is adnak gyogyszert. Egyszer engem is hítak h menjek a lányunkért.mondtam h bocsi nem tudok menni,mert épp órám van/tanulok egytetemen/de apukának szoljanak mert otthon van.érte is ment. mire hazaértem 39fokos láza lett,pedig beadták neki is és csak 2.5 óra telt el.
2014. máj. 5. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!