A kisfiamat tegnap hazaküldték a bölcsödéből mondván, hogy 38 fokos láza van, pedig csak 37,5 fokos hőemelkedése volt. Erre mit lépnétek?
"csak" 37,5 fok, csak 0.5 fokkal több, mint a normál testhő, de nem véletlen a 37 fokos határ...!
Nekik meg kötelességük a többi gyerek érdekében a beteg gyereket eltávolítani a csoportból
Valamint szerintem se te, se az óvónők nem vagytok orvosok, hogy megmondjátok ez éppen a foga miatt van, vagy valami más betegség lesz!
És igen a munkahelyről is szaladgálnod kell a beteg gyerekért, ha nincs más,aki szaladgáljon érte!
Esetleg ne kérjenek bocsánatot,mert egy lázas gyereknek lázcsillapítót adtak? (a sziruptól meg nem lesz baja, nagyon a lázat sem viszi le, úgyhogy ezért kár kétségbeesni)
Mi volt az inkorrekt pontosan? Hogy az a felelőtlen gondozono látta, hogy a gyerek rosszul van es ezért képes volt megmérni a lázat? Hogy a bölcsődei szabályzatot betartva felhívta a szülőt es lazcsillapitot adott?
Ja, ertem: a szulo volt inkorrekt, hogy a világos szabályok -lázas gyermeket nem vesz be a bolcsode- ellenére is közösségbe vitte? Igazad van. A gondozónőtől illő lenne bocsánatot kérnie a kedves anyukanak es elgondolkodni rajta, hogy a szabályok nem az o kedvéért, hanem a gyerekek biztonságáért vannak. Tessék elolvasni ujra a házirendben.
Na várjunk azért! Ahogy írták, már a 37,5 fokos hő sem normális, az már hőemelkedés. És nyilván, nem orvosok, nekik nem feladatuk azt tudni, hogy tutira a fogától magasabb a hője. Az én fiam, most egy hétig úgy volt beteg,hogy csak láza és hőemelkedése volt. Nem folyt az orra, nem köhögött, de valami vírus mégiscsak lappangott benne!
Ahogy írták a gondozónő dolga,hogy ha valami nem stimmel, akkor szóljon és bizony a többit védve hazaküldje a gyereket. Ezt én is elvárnám az enyémmel szemben, ahogy azt is elfogadtam,hogy amíg pici hőemelkedése is van, ne vigyem.
Heee???
1. Na az ilyen anyák miatt lesz beteg más gyereke is, aki betegen elviszi a gyereket a bölcsibe/oviba.
2. Ha meg nem szólt volna a gondozónő, nem csillapította volna a lázat, akkor meg az lenne a baj és azért írtál vlna ki kérdést.
Hőemelkedéssel sem illik bevinni (nálunk be sem veszik úgy reggel), és sajnos egy gyerek azzal jár, hogy ha beteg, érte kell menni napközben bármilyen fontos is a munkahely. Mondjuk lázcsilllapítót tényleg kár volt adni neki, azt csak 38,6 felett érdemes.
Olyan egyébként az orvosok szerint nincs, hogy a fogától lázas - a fogzástól legyengül az immunrendszer és így könnyebben kap el bármit, ami lázat okoz. Gyógyszert persze, hogy a doki nem ír fel, ha csak (a ráadásul már csillapított) hőemelkedése volt a tünet - ettől még beteg, csak majd magától meggyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!