Mit szólnál, ha megtudnád, hogy a gyermekeddel egy huszonéves, pályakezdő fiatal fog foglalkozni a bölcsődében?
Ha úgymond a te gyerekeden "gyakorolja be" a szakmát, csúnyán fogalmazva. Jobban figyelnéd, hogy hogyan bánik a gyerekekkel? Meg tudnál benne bízni ugyanúgy, mintha már 15 éve dolgozna ott?
Vagy ha azt látod, hogy a gyermeked minden reggel oda fut hozzá megölelni és otthon is sokat emlegeti, akkor az elég "bizonyíték" lenne?
Nagyon sok minden függ a fiatal személyétől, elhivatottságától. Szerintem az a legfontosabb, hogy szeresse a gyerekeket és a munkáját. Akkor nagyot hibázni nem tud. Annyit el tudok képzelni, ha egy pályakezdőnek még nincs saját gyereke, talán nem ért meg mindent elsőre, esetleg olyan dolgot vél problémának, ami korosztályi sajátosság. Saját gyerek után az ember sokat tanul, tudja milyen szülőnek lenni, nem aludni, hisztit kezelni, vigasztalni stb.
Ennek ellenére tényleg ha egy fiatal jól képzett, nyitott, akkor nagyon is jó lehet!
Az a legjobb, ha a két gondozónőből az egyik idősebb, a másik fiatal. (egy csoportban)
Ha a gyereked szereti, beszélget róla, öleli, akkor az nagyon jót jelent, azt, hogy nagyon is jó a kapcsolat köztük, kiválóan végzi a dolgát a gondozónő!
Én jobban örültem volna egy fiatalabbak, pont azok miatt, amiket már előttem leírtak, de idősebb jutott...remélem azért majd beválik Ő is, remélem nem csak annak szól még a foglalkozás a lányommal, hogy én is ott vagyok és látom. Mert még a beszoktatásnál járunk, de már most azt látom, hogy az udvaron az idősebbek tömörülnek és beszélgetnek (nyilván fél szemük a gyerekeken), a fiatalok, meg a gyerekek között játszanak, foglalkoztatják őket.
Szóval én nagyon örülnék neki, főleg ha odafutna hozzá megölelni reggelente, boldogan indulnék dolgozni...
"A bölcsődei gondozókat nem az óvónőképzőn képzik, ezt azért ne keverjük össze! Az óvónő pedagógus a gondozó nem."
Ahhoz képest az óvónők fele annyit nem dolgoznak mint a bölcsődei gondozó nők vagy a dajkák...
Köszönöm a biztató válaszokat! Én vagyok a gondozónő, kíváncsi voltam a véleményetekre és nagyon jól esik, hogy ilyen pozitívan látjátok ezt a dolgot!
Látom, hogy még rengeteget kell fejlődnöm és sok mindenben, sokkal jobbak nálam a tapasztaltabb gondozónők, de úgy érzem, jó úton haladok.
Ha már témába került, most már létezik egyetemi gondozónői képzés is, bár nem feltétele annak, hogy bölcsődében dolgozzon valaki(elég az okj-s papír is, sőt sokszor előnyösebb, ha nincs diplomád).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!