Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit szólnál, ha megtudnád,...

Mit szólnál, ha megtudnád, hogy a gyermekeddel egy huszonéves, pályakezdő fiatal fog foglalkozni a bölcsődében?

Figyelt kérdés

Ha úgymond a te gyerekeden "gyakorolja be" a szakmát, csúnyán fogalmazva. Jobban figyelnéd, hogy hogyan bánik a gyerekekkel? Meg tudnál benne bízni ugyanúgy, mintha már 15 éve dolgozna ott?

Vagy ha azt látod, hogy a gyermeked minden reggel oda fut hozzá megölelni és otthon is sokat emlegeti, akkor az elég "bizonyíték" lenne?

2014. febr. 22. 13:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Pályakezdő fiatal bölcsisnéni vagyok, mindkét oldalról tudok nyilatkozni. A fiatalokban általában még meg van a szakma iránti elhivatottság, a szeretet, a megfelelni akarás, a türelem. Viszont esélyt nem igazán kapunk az idősek miatt. Innen sajnos csak nyugdíjba mennek, kiégve, kiöregedve, befásultan és türelmetlenül, tisztelet a kivételnek. Volt bölcsis a fiam, örültem volna, ha fiatalabbakat kap. Más rendszerben folyik már az oktatás, mint anno sokkal több újat tanulunk ezáltal mutatunk a gyereknek mint akik rég ott vannak. Persze nekik van tapasztalatuk, viszont mint előttem is írták skatulyáznak.
2014. febr. 22. 14:40
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem az számít mennyi idő, hanem milyen a hozzáállása.

A személyes véleményem szerint jobban kedvelem az olyan gondozókat, akik nem csak tankönyvben láttak gyereket.

2014. febr. 22. 14:43
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Huh, de hulye kerdes.... Ezzel a logikaval elso gyereket se lehetne vallalni, mert meg tapasztalatlan az ember... AMugy meg a frissen vegzett valoszinuleg meg nincs kiegve, elfasulva.
2014. febr. 22. 15:04
 14/26 anonim ***** válasza:
72%
A bölcsődei gondozókat nem az óvónőképzőn képzik, ezt azért ne keverjük össze! Az óvónő pedagógus a gondozó nem.
2014. febr. 22. 15:12
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez elég. Az én fiam is fiatal pályakezdőhöz került, én megszavaztam neki a bizalmat. Bevált ő is, és a régiek is. Ha a gyerek szereti, nagy baj nem lehet.
2014. febr. 22. 15:19
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az óvónő pedagógus, a gondozónő nem." Hát papíron valóban így van, nem pedagógiai, hanem szociális terület. De egy normális bölcsiben a gyerekekkel beszélgetnek, játszanak, énekelnek, mondókáznak, megvigasztalják. Ezekhez azért szükséges némi veleszületett pedagógiai érzék. Legalábbis a mi bölcsinkben minden gondozónő egy olyan "óvónéni", aki kicsikkel foglalkozik, és még pelenkát is cserél. Szerintem: le a kalappal előttük!:)

Egy pedagógus

2014. febr. 22. 15:25
 17/26 anonim ***** válasza:
80%
4-es vagyok: nyilván ebben a generációban is van olyan, aki nem azért választotta ezt, mert erre volt elég a pontja. Ezért mi magánbölcsiket kerestünk, és elbeszélgettünk a jövendőbeli gondozónénikkel (nem családi napközi). És képzeld, egy 32 éves nő a gondozó, aki 21 éves koráig Angliában dolgozott bébiszitterként, amikor hazajött, elvégezte az óvónőképzőt, mert mindig erre vágyott, utána szült 3 gyereket, és így 32 évesen pályakezdő, nagyon lelkes, és baromi ügyes. :) Szóval véletlenül még ez is összejött, olyan volt, mintha pont őt kerestük volna.
2014. febr. 22. 15:28
 18/26 anonim ***** válasza:
Ismét 4-es vagyok: ebben a magánbölcsiben egyébként minden gondozónő és a vezető is óvodapedagógus, ezért írtam, gőzöm nincs amúgy, hogy egyebekben hol képzik őket.
2014. febr. 22. 15:28
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Örülnék, mert benne még lesz elhivatottság és lelkesedés. A 15-20 éve ott dolgozó rutinból letudja a gyereket, és a 80%-uk ki van égve.
2014. febr. 22. 15:36
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnék neki, sokkal lelkesebbek általában és elhivatotabbak.
2014. febr. 22. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!