Bölcsődébe adnak benti ruhát, pelenkát, ágyneműt mindent? Szóval ezeket nem a szülőnek kell bevinni?
Nálunk csak ágyneműt adtak, ruhát nem.
Pelenkáról nem tudok mit mondani, szobatiszta volt a lányom, mikor bölcsibe került.
Szerintem ez bölcsőde függő.
Nálunk pl adnak ágyneműt, nem is kell hazahozni mosni ,de párnát vinni kell.
Pelenkát is vinni kellett, már amíg szobatiszta nem lett. Én egy 100-as csomagot vittem be, hazahoztam belőle 2 hónap után kb. 80 darabot, mert közölték, hogy foglalja a helyet és felesleges.
Minden ruhát (váltót is!) mi viszünk be. Nem is várnám el és szeretném, ha agyon mosott, más által 800× levetett ruhát adnának a gyerekemre.
Benti cipőt is mi vittünk és kintit is. Sosem adnék rá használt cipőt. Mint, ahogy fehérneműt sem!
Én külön kértem, hogy a hazajárós cipőt soha, semmilyen körülmény között ne adják rá, ha kiviszik őket.
Nálunk ezer forint a csoportpénz. Ebből vesznek wc papírt, szalvétát, popsiápoláshoz kellékeket (törlőket és krémeke). Plusz ebből gazdálkodnak másra is. Mint pl. télapó ajándék, rajzlapok, stb.
Havi 1× kell gyümölcsöt vinni minden gyerkőcnek. Ez általában 1 kilónál kifut, nem kell többet vinni, mert alapból kapnak mindennap gyümölcsöt a menzai étkezésnél.
Nálunk az ágyneműt adják csak! Vinni kell pelenkát, popsitörlőt, fésűt, fogkefét, fogkrémet, zsepit, wc papírt, éttermi szalvétát.
Két váltás ruhát és váltócipőt!
Èn külföldön élek, de a el Sem tudnám képzelni, hogy valami egyenruhában legyenek a bölcsis gyerekek oda bent. Mindenki a maga ruhájában van.
Pelenkát Sem adnak sehol Sem, mert a szülö maga döntheti el, hogy milyen minöségü pelust ad be, milyen popsitörlöt és krémet használ, mert minden gyereknek a pelenkázó alatt van egy névre szoló doboza, amiben ezek a dolgok vannak, semmiböl nem lehet közöset használni.
Amit adnak ágynemü és minden gyerek minden nap egy törölközöt kap, ezt használják pelenkázás alá, vagy ha le kell mosdatni a gyereket.
Annyiba kerül, amennyi az össz.bevételetek (netto - ehhez kell a kereseti kimutatás) / x fővel (egy háztartásban élők száma).
Ami kijön eredmény, azt megnézik a táblázatban és ahhoz korrigált g.díjat + étkezési díjat kel fizetned / nap.
Nekünk pl. 633 Forint/nap a bölcsőde. + a csoportpénz és a havi 2 zene óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!