Mire jó a családlátogatás?
Kis fiam februárban kezdi el a bölcsit. Az első szüli alkalmával szóltak,hogy lesz családlátogatás,hogy a gyerek lássa őket a saját otthoni környezetében is (ezt ők mondták).Én úgy voltam vele,hogy ez jó ötlet, vettem üdítőt,főztem kávét sőt még a páromat is hazarendeltem,hogy ő is megismerje a gondozókat. Aztán amikor megérkeztek kb. 5 percet voltak. Szétnéztek majd elmondták ugyan azt amit a szülőin és már mentek is.
Én úgy gondolom,hogy ez egyfajta környezettanulmány volt inkább,hogy a gyerek milyen körülmények között él,nem?
De erre mi szükség van? Akinél látják,hogy szerényebben élnek azokat a gyerekeket máshogy kezelik? Mi a múgy átlagos középosztályba tartozunk :)
Nalunk nem volt itthon a lanyunk, amikor jottek.
Korbeneztek, beszelgettunk egy 20 percet es mentek is tovabb.
Viszont az asztalosunk szamat elkertek, aki a nappalitaz eloszobat es a konyhat csinalta.
Ugyhogy legalabb valami ertelme is volt (szamukra), hogy kijottel..
De akkor miért nem ezt mondják? Sejtettem,hogy amúgy sem erről szól mivel a gyerek még 3 hét múlva fog csak kezdeni ott, addigra szerintem el is felejti őket.
De még azt se mondhatnám,hogy a szobájában szétnéztek volna. Megálltak az ajtóba én mondtam,hogy menjenek be nyugodtan de nem vették le a cipőt és így nem akartak. Látták,hogy normál a körülmény ezért siettek tovább? És ahol nem a megszokottal találkoznak ott mi a helyzet?
De ennek mi értelme van? Elvileg ezeket a körülményeket ellenőrzi a védőnő is (penész, víz, fűtés stb)
Amelyik gyerek nem jár bölcsibe, ott is csak a védőnő nézi ezeket.
A bölcsiben úgyis látják a gyereken ha elhanyagolt, piszkos, szakadt a ruhája stb.
Én sem kértem,hogy vegyék le és mondtam,hogy bemehetnek ha akarnak bár nem szoktunk a szobájába cipővel bemenni de max. kitakarítottam volna utána.
A környezettanulmányt nálunk is elvégezte a védőnő mikor terhes voltam. Szerintem akik szerényebben élnek azokon úgy is meglátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!