Ti visztek ajándékot a gyereketeknek, ha mentek érte a bölcsibe?
Most szoktatom a lányunk, és a szülők többsége hoz valami apróságot: túró rudi, csoki, üdítő, ilyesmi.
Én erre eddig nem gondoltam. Átbeszéltük a férjemmel, és úgy döntöttünk hogy ennek nincs sok értelme, így nem viszünk neki.
Nektek mi erről a véleményetek?
Nem, főleg nem ilyen egészségtelen vackokat, akkor inkább almát, banánt vinnék... :) De azt sem szoktam, bár a lányom ovis, de nem jutott sosem eszembe.
Sőt, nálunk mondják is, hogy ne vigyünk, egész pontosan azt, hogy ne az ovi környékén adjuk oda, ahol más gyerek is láthatja, aki nem kap.
Én még ilyet nem hallottam! :D
Én nem vittem a lányomnak egyszer sem, és nem is láttam, h bárki csinálná!
Én sajnos hozzászoktattam, és kérdezi is, hogy "mit hoztál?"
Tudom, nem kellett volna, és fura is volt, mikor láttam egy másik kislányt a másik csoportból (kicsit nagyobb volt), hogy szaladt ki az anyukája táskájához, és kutakodott, hogy mi a "meglepi", és ha épp nem volt, akkor olyan hisztit csapott, hogy az egész bölcsi zengett. Na én ezt nem akartam, de mégis vittem a fiamnak általában valamit: cserpes rudi, gyümölcsszelet, gyümölcs, kubu (nagyon ritkán), kakaó (zabtejes), péksüti, gyümölcs, de sokszor volt, hogy nem volt időm beszaladni, és akkor vagy beültünk a cukiba egy sütire (ez inkább program miatt havi 1-szer) vagy mire odajutottunk volna, hogy veszünk valamit, már el is felejtette :)) De hozáteszem, hogy hiszti sosem volt emiatt, ha nem vittem semmit.
Főleg akkor szoktunk rá, amikor a kistesó is megérkezett. Volt, hogy csak annyit mondtam neki, a mit hoztál kérdésre, hogy "a hugit" És arra viszont nagyon figyeltem, hogy ne bent a bölcsiben egye meg, nem is ott kapta meg sosem, hanem már kint. Nem is lehetett volna enni az öltözőben a bogarak miatt sem (takarítás).
De nem is értem, hogy aki még ilyenről nem hallott. Nálunk szinte minden gyereknek vittek, sőt anyukám is mondta, hogy a mi időnkben is ez volt, csak akkor mindenki az ovi öltőzeben etette a gyereket, és vagy kinézték a szájából mások, akik nem kaptak vagy nem kaphattak, vagy mindenkinek kellett vinni, megkínálni... szóval már akkor is ez volt. Nálunk ezt jól kezeltük, az más kérdés, hogy a gyerek valóban hozzászokott.
Most az oviba már nem szoktam minden nap vinni, nincs belőle cirkusz. De a lányomnál már tuti nem fogom ezt bevezetni, mert ő hisztisebb és követelőzősebb, mint a fiam volt. Nála talán ezért mertem elkezdeni.
Szóval igazatok van, ne is vezessétek be, na azért nem mondanám, hogy nem esik jól a gyereknek, ha néha kap valamit, főleg, ha látja, hogy a többieknek hoznak, akkor lehet, hogy ő fogja kérdezni.... és akkor mit mondasz neki? Nem gyermekem, mert nincs értelme hozni? vagy azok a szülők buták? Vagy mi? Lehet, hogy megérti, mint a fiam is megértette volna, de ebben valóban ellágyultam, mert láttam az örömöt az arcán, és tényleg nem kell tábla csokikra gondolni, egy üveg víznek is ugyanúgy örült, mint egy doboz epernek, vagy kindertojásnak.... :)
Bocs, hogy hosszú lett, nekem ez a véleményem illetve a tapasztalatom, minden gyerek más, és minden szülő is: van aki tud kemény, következetes lenni mindenben, van aki nem, van amelyik gyerek igényli (mert dacos) van amelyik nem (annyira :))
Én az autóba tettem valami apróságot az óvodás gyereknek. Ő örült, én örültem, hogy örül. Miért ne? Jobban szerette, mint ha azt mondtam, hogy megyünk vásárolni, és választhat valamit. Néha ilyen is volt, de ebből nem lett szokás. Nagycsoport vége felé aztán lassan elmaradt a dolog.
Most másodikos, táncolni jár, és a próba szünetében kap egy doboz kakaót. Tavaly még nem túl lelkesen ment, és galád módon ezzel kenyereztem le, aztán így maradtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!