Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Tapasztalt bölcsis anyukák,...

Tapasztalt bölcsis anyukák, hogy is van ez a fegyelem a bölcsiben?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdtünk el beszokni egy családi napközibe, ahova azért szeretném össz-vissz heti két napot vagy két délelőttöt járatni a 2,5 éves lányomat, mert ikertesói fognak születni nemsokára. Igazából még nem tudom felmérni mit fog jelenteni egy dackorszakos örökmozgó és két újszülött, de gyanítom, hogy nagyon leterhelt leszek. A családi napközi ötlete azért merült fel, mert a gyerek nagyon szereti a többi gyereket (játszótéri tapasztalat) és én az elkövetkezednő időszakban alig fogok tudni kimozdulni, gondoltam hadd játszon, szaladgáljon, rajzoljon a többi gyerekkel két délelőttöt egy héten. A vezetőnő azt javasolta, próbáljuk meg, hogy ott is alszik, mondtam jó.

A kérdésem igazából az, hogy mindenhol ilyen szigorúak-e mint amit én itt tapasztaltam??? Pl. ne állj fel az asztaltól (na ezt aláírom, csak a gond, hogy a lányom a füle botját nem mozgatja), ami inkább furcsa volt, hogy csendes pihenő 1-től 3-ig, de már 2-től föl-alá járkálnak a gondozónők, az összes gyerek erre felébred. De hiába ébrednek fel (pedig még aludnának ha nem lenne mászkálás), az ágyból felkelni nem szabad, kapnak egy mesekönyvet, és még egy órán át azt kell nézegetni. Ma az én lányom szeretett volna odamenni a polchoz levenni egy babát fél3-kor erre rászóltak, hogy nem szabad most játszani. Kb. 3 előtt 10 perccel amikor nem volt bent a gondozónő, én tudatlan mesét olvastam 3-4 kislánynak akik leültek körülöttem a földre, és megkértek, hogy meséljek a könyvből. Nemsokkal később belépett a gondozónő, és láttam, hogy nagyon nem tetszik neki, rászólt a gyerekekre, hogy üljenek vissza a saját ágyukra, de ha nem teszik, akkor "anya csukja be a könyvet". Ekkor megkérdeztem, hogy elnézést, nem vagyok vele tisztában,hogy most mi a program, alvás után mi következik. Erre azt felelte a bajsza alatt: "elvileg 3-ig csend és hullaszag".

Hát őszintén nem értem... azt értem, hogy van napirend, meg kell a fegyelem, de itt egy családi napköziről beszélünk, ahol súlyos pénzeket fizet egy szülő, azért hogy a gyereke egyébként jól érezze magát. A gondozónők alvás előtt nem is mesélnek nekik egyébként. De mászkálással felébresztik őket, majd megkövetelik, hogy az ágyban maradjanak (2 évesen) és ne játszanak, és mesélni se lehet. Mi a véleményetek?

2013. szept. 20. 00:26
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Még hozzátenném, hogy a lányom csoportjához másik két dadus tartozik, a múltkori rosszkedvű dadus egyébként egy másik csoportban van, csak az alvásnál összevonták őket múlt héten, mert kevés gyerek volt.

Az ikres témával kapcsolatban, hát igen, én is gondolom, hogy nagyon nehéz lesz megoldani érte menni, de ezt a heti két félnapot úgy oldanánk meg, hogy a férjem viszi őt reggel munkába menet, és én pedig érte megyek az ikerekkel, illetve eleinte nem én, hanem anyukám. Igy is nagyon sokat leszünk együtt, és be szeretném őt vonni a babázásba, segíthet majd pelusozni, mindenben, de szerintem ez a két délelőtt külön játék jó lesz neki is, meg nekem is. Csak remélem, hogy túl sok bacit nem fog elkapni bent, ami persze valószínű, hát majd meglátjuk. Az az igazság, hogy a lányom nagyon nyitott érdeklődő gyerek, dumagép, nagyon aktív és elég önfejű, szófogadatlan, pedig nagyon próbáljuk nevelni. És ezzel kapcsoltban már az első hét bölcsizés után pozitív fejleményeket láttam, pl. hajlandó itthon is megülni a fenekén evés közben, hajlandó felvenni az előkét, büszke magára ha önállóan öltözik vagy eszik, és remélem, hogy a szobatisztaságban is segítségünkre lesz a bölcsizés. Szóval látom a pozitív oldalait ennek, és azzal kapcsolatban pedig, hogy tudnék-e másik napközit találni a környéken, sajnos nem, mert már nem egyet megnéztem, és utolsónak döntöttem emellett, remélem, hogy jól döntöttem.

2013. szept. 25. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!