Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Olyan anyukak vannak itt,...

Olyan anyukak vannak itt, akik nem szoktattak be a gyermekuket a bolcsibe?

Figyelt kérdés

Nalunk sajnos az a helyzet all fenn, hogy nem lesz idom a beszoktatasra. Mar igy is a szabimat toltom es meg boven a beszoktatas elott letelik, igy dolgoznom kell mennem.

Egyenlore meg nem "panikolok", nem bogtem ki magam, hogy vegetert ez a korszak is (0-2 ev). Pedig mindenkitol azt hallom, hogy ez fog velem is tortenni.

Vajon akkor is, ha a ferjem szoktatja be es nem en?

Tobben mondtak mar, hogy a nagyszulo szoktatta be a gyereket. Nalunk valoszinuleg a ferjem csinalja vegig. A lanyunk erte is maximalisan oda van. Ha nincs velunk, akkor keresi. Es ez forditva is igy van, engem is keres, ha nem vagyok veluk.

Tudnatok tanacsot adni, hogy ilyen esetben mit tegyek, hogy a lanyomnak konnyebb legyen?

Hogyan tudom majd "kiengesztelni" munka utan, hogy hirtelen nem velem van 0-24-ig ket heten keresztul (beszoktatas)?!

2013. aug. 4. 15:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Figyelj, azt írod, hogy egyelőre még nem pánikolsz, pedig dehogynem! :D Ne aggódj, a pánikolás tök normális, csak azt jelzi, hogy rendes, szerető anyuka vagy. Jó a kicsinyednek, hogy ott az apukája is, akivel szintén jól megértik egymást, így tulajdonképpen abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy az apuka tudja beszoktatni. Ugyanolyan nehéz vagy könnyű lesz, ezt gyereke válogatja, de azon nem fog múlni hidd el, hogy az anyuka, vagy az apuka szoktatja be. Valószínűleg úgysem fogsz belenyugodni addig, amíg nem tapasztalod meg, hogy minden rendben megy, de még ezen se aggódj, így megy ez. Hidd el, tapasztalatból mondom, már 4 gyerekkel "játszottam" végig.
2013. aug. 4. 18:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Férjed nagyszülő is tud pótolni. Nem az a fontos ki van ott vele, hanem, hogy legyen neki pár napig még támpont. Nem lesz gond. Nyugi.. Ne lesz szükség semmi kiengesztelésre, mert ha Te szoktatod be akkor sem lesz veled már 0-24-ig:)Ez az élet menete, ezért nem engesztelt ki senkit az anyukája, hogy el kellett mennie dolgozni, ez bölcsi szerepe, hogy ott van a gyerek. Munka után annyit tudsz tenni, hogy vele vagy:) Ennek fog a legjobban örülni. Ne dőlj majd be a hisztiknek, mert sajnos ezen sok gyerek átesik, de szépen lassan megszokják majd ezt a helyzetet.

Nálunk is volt, hogy Anyu ment a gyerekkel a beszoktatós napon, mert nekem mennem kellett dolgozni. Senki nem szólt egy szót sem. Egyik nap meg férjem akart menni:) Nem volt ezzel gond. Mesélték, hogy volt olyan gyerek akivel mindig más jött... Nem az a lényeg, hogy ki, csak valaki legyen vele még ott. Úgyis egyre kevesebbet lehet majd bent aki megy vele.

2013. aug. 14. 13:36
 3/3 anonim ***** válasza:
a beszoktatás min. két hét de ez gyermektől függ. A két kényes pont az evés és az alvás. Kisgyermeknevelő vagyok így tapasztalatból tudom. A gyermektől függ a beszoktatás hossza...nyilván nem lehet húzni sokáig....de hidd el az időt biztosítani kell, ha nagyszülővel ha apuval de kell idő. Van olyan is hogy letelik a két hét semmi gond, majd rá egy hétre jön ki az elválás. első nap egy óra második nap két óra harmadik nap kicsit kimész ha nagyon vigasztalhatatlan visszajössz, negyedik nap a harmadik naptól függ, de ott már lehet ebédelni, ha elfogadja ha leül stb :) vannak praktikák macis tányér a társak motiválása, de anya főztje csak egy van :) az utolsó nap szintén ebéd. Ezen a héten 9re kell jönni a kicsivel. Második hét első napja függ a pénteki naptól....majd a hét elején ágy felkínálása, ott pihenés és a csüt. vagy pénteki napon uzsonna. A harmadik héten van úgy hogy már reggelire is lehet hozni. Ez a beszoktatás menete....természetesen van helyzet mikor ez rövidül de valljuk be ezt azért a gyermek jobban megszenvedi... :( remélem tudtam segíteni.
2013. aug. 18. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!