Szereti a gyereked a bölcsit?
én 1 éves kora óta hordom "játszó" bölcsibe (ott vagyok a terembe, vagy elszaladok 1-2 órára intézkedni)
az elejétől nagyon jól viselte
2 éves lesz ősszel, onnantól élesbe megy a dolog, de csak ebéd utánig, utána hazahozom
nem hinném hogy különösebben megviselné majd a dolog
neked sem kell sajnálnod, ha gondolod a nyáron szokjon össze egy-két kisgyerekkel akivel csoporttársak lesznek és örül majd ha mehet a kis barátaihoz
Az enyém nagyon szerette, ahhoz a gondozó nénihez került, akihez az unokaöcsém is került. Ő is mindig szeretettel beszélt róla.
A lányom néha fonott hajcsodákkal jött haza, nagyon sokat kézműveskedtek és olyanokat csináltak, amit én ki se tudtam volna találni, olyan mondókákat tanult, amire nem is emlékeztem.
Nem kell sajnálni, és nem szegényke, ezt különösen előtte ne éreztesd, hogy valami szörnyű dolog történik vele.
Azt nem értem, hogy márciusban miért adnád be oviba? A kis ovisok szeptemberben szoknak össze, tanulják meg az ovis szabályokat (mások az elvárások, mint egy bölcsiben). Aztán az iskolakezdés miatt úgyis egy évet kell majd ismételnie az oviban, új csoporthoz alkalmazkodni... Jobb lenne, ha a következő tanévet a bölcsiben járná végig, utána a 3 évet az oviban.
Az én lányom 1 hónapja sincs, hogy kezdte, akkor volt 2 év 3 hónapos. Eléggé tartottam a dologtól, mert nem szereti a korosztályát, idősebb gyerekekkel szeret játszani. Senki sem közeledhet hozzá, nem érhet hozzá, nem szólhat hozzá, stb. mert ezek nagy tragédiák :) Így vágtunk bele, ráadásul úgy, hogy én már 1,5 hónapja dolgoztam, csak nem vették fel akkor bölcsibe. Péntek délután jött a telefon, hogy hétfőn mehet, én gyorsan kértem szabit, szerencsére adtak 1 hetet. Hétfőn azzal kezdtem, hogy haladjunk, mert csak 1 hetem van, jó lenne ha beszokna, ha ő is úgy akarja, jól bírja. És hihetetlen meglepetés volt az egész, a mai napig az! Idáig 1 könnycsepp sem volt, egyszer sírt mert nem akart hazajönni a héten. Mindent megeszik, sokat is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy ott alszik a többi gyerekkel. Féltem a reggeli korán keléstől is, mert ő szeret(ett) sokáig aludni, de 6kor már ő az első aki felkel, vagy kicsit később, de magától kel és lelkesen készül a bölcsibe :D
Szerintem neked rosszabb lesz, ezért mondod h szegényke, meg sajnálod, én is így voltam vele, de ez az élet rendje. Előtte természetes voltam mindig, amikor lefeküdt este meg bőgtem hetekig :( Mondjuk a bölcsis időben már nem sírtam, csak amikor elmentem mellőle dolgozni.
Én sokat mondogattam, hogy mi fog történni, meséltem róla, pónikkal eljátszottuk, stb. hogy könnyebben megértse, felfogja, feldolgozza. Sztem ez nagyban segítette őt, régóta tudta h mi fog történni.
És járja végig az 1 évet nyugodtan, az én lányom is márciusi, de nálunk ki sem adják a bölcsiből év közben. Azt az évet végig járhatja, amelyikben betölti a 3-at. Az enyém is ott lesz még jövő nyáron is a szünetig, aztán szeptembertől meg ovi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!