Hogyan tudnám megóvni a gyerekemet a herpeszvírus-fertőzéstől a bölcsiben?
Hát én meg úgy tudom, hogy a herpesz vírus már eleve benne van az arra hajlamosak szervezetében... Magyarul akinek nincs, az ihat akármilyen pohárból, soha nem fog kijönni rajta, akinek meg igen annak nyilván kijön...
Természetesen a gyenge immunrendszer nem segít a kivédésben.. sőt!
Én egész gyerekkoromban kínlódtam a herpesszel! Az orromban a számon, stb.. mikor hol jött ki...
Végül kiderült, hogy nekem mindig akkor jön ki, ha beteg leszek.. azaz mikor kezd legyengülni a rendszer! Erre kaptam immunerősítőt, és mikor már kicsit is úgy érzem, beveszek egyet és nem is jön ki! Azóta nem volt egy sem!
Sajnos erre nincs gyógymód, és semmit se tudsz ellene tenni!
Én nagyon megértelek, éppen ezzel küszködünk a 3,5 évesemmel. Ráadásul ez elég veszélyessé válhat, sajnos, mi már tapasztaltuk.
A fiam súlyos atópiás dermatitiszben szenved, ezen kívül ételallergiás, az összIgE szintje 2600 felett van.
Minden egyes súlyosabb lefolyású betegség után ellepik a herpeszhólyagok. Tavaly év elején egy herpangina majdnem végzetessé vált.
Most a lábain, törzsén, kezén, orrán vannak hólyagok, amik felülfertőződtek. A 3. antibiotikumon vagyunk túl, holnap megyünk ismét kontrollra, de egyre rosszabb.
Nem tudom, immunbetegek szedhetnek-e valamilyen immunerősítőt, talán az segíthet. Az én fiamnak nem nagyon adják, mert hízékony, és attól meg éhes folyton, de lehet, nem ártott volna az idén sem egy kúra.
Egyébként valóban hajlam kérdése is, mert tavaly a gyerek gyakorlatilag rajtam élt 2 hétig, míg folyamatos intravénás kezelést kapott, reggelre beborítottak az igen fertőző pörkök, és nekem semmi bajom nem lett, az egyik nővérkének viszont még a maszk és kesztyű ellenére is kijött a herpesze.
Utolsó vagyok:
Még az jutott eszembe, hogy az enyém be van oltva a bárányhimlő elleni oltással, a dokik szerint azért élte túl a tavalyi fertőzést, mert valóban egy tőről fakad a két vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!