Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel kezelhető a szájban...

Mivel kezelhető a szájban lévő herpeszvírus okozta afta?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiamnak ilyenje van, az orvos nem írt rá semmit. Mit lehet tudni erről a betegségről, mivel tudom gyorsítani a lefolyását, egyáltalán meddig tart, nagyon fertőz? Strandra (Balcsi) lehet vele menni? Köszi
2010. júl. 8. 22:29
 1/10 anonim válasza:
100%
Hogyne, ne aggódj! Nekem is kiskoromban tele volt a szám ilyenekkel. Elviekben a gyenge immunrendszer miatt jön ki. Az fix, hogy fertőző, szóval alaposan kell mosogatni. Ecseteljétek Phlogosollal, az csípni fogja, meg nem fog neki tetszeni az íze, de tuti szer! Szerintem ha napi 2-szer bekenitek, akkor egy hét alatt eltűnik!
2010. júl. 8. 22:39
 2/10 anonim válasza:
Én a gingisol-t ajánlom
2010. júl. 8. 22:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Tegnap volt utoljára ugyanilyen kérdés...

Phlogosol-al ecsetelem. Fáj, rossz érzés, pár napig, ha nem ecsetelen, akkor hetekig is lehet. Fertőz, de csak ha pl. közös evőeszköz, pohár, szájra puszi. Igy is kapta el valakitől, aki fertőzött. Mostantól mindig elő fog jönni. 4 éves lányom már szól, hogy anya, afta van a számban, kend le... Strandra lehet menni, persze.

2010. júl. 8. 23:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Harmadiknak: ritkán, szinte csak akkor jövök erre az oldalra ha kérdésem van...úgyhogy fogalmam sem volt arról, hogy pont tegnap volt ilyen kérdés!

2010. júl. 9. 06:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A gligosep sajnos megszűnt.

2010. júl. 9. 08:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, utolsó vagyok, véletlenül elküldtem.Phlogosolt adnak helyette. 10 napig is eltarthat. A fogkeféjét is dobd el és ha elmúlt vegyél újat. Ha cumizik, főzd ki gyakran neki, nehogy visszakapja.
2010. júl. 9. 08:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! 29 éves vagyok és ovis koromtól aftával szenvedek. Kétévesnek rózsamézzel kenném (borax-glicerin), ugyanúgy használ, mint a többi. Nagyobb korban a konyhasó a leghatékonyabb, de az fájdalmas.
2010. júl. 9. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
a rózsaméz erre nem jó, csak a szájpenészre. Nem ugyanaz a kettő!
2010. júl. 9. 13:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Így van:erre nem jó a borax (rózsaméz), mert ez nem gomba. Aloe firs-el fújom, úgy néz ki használ...persze lehet magától is gyógyulna. :)
2010. júl. 9. 14:04
 10/10 anonim ***** válasza:
A herpesz úgy fertőz hogy ha a sebbel érintkezve van...pl. belenyúl a szájába és utána megfogja valakinek a testét, száját stb. Kijöhet a nemi szerveken a szemén a testén úgyhogy ajánlatos ha a szájába nem nyúlkál mert saját magán is terjesztheti különböző helyekre a vírust.
2016. febr. 9. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!