Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit lehet tenni az ilyen...

Mit lehet tenni az ilyen bölcsis-társakkal?

Figyelt kérdés
Az lenne a gondom, hogy a bölcsődei csoportunkban van 2 gyerek, halmozottan hátrányos helyzetűek(de nem roma származásúak). Beviszik igazolással a gyerekeket, nem váltják ki a gyógyszereket sem, nem visznek be popsitörlőt sem pelenkát-itt jön a probléma. A dadák már nem adnak rájuk pelenkát, eddig tőlünk 'kölcsönöztek' neki (az egész csoporttól napi 2 pelenkát, de már nem, így egész nap 1 darabban vannak, amiből folyik ki a kaki, nyúlnak oda, így fogdossák a játékokat, a gyerekek így kötőhártya gyull., és egyéb másban szenvednek. A dadáink nem tudnak mit tenni, ... Veletek előfordult már ilyen? Mit lehet ilyenkor tenni??
2013. jún. 2. 09:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A vezetőnek ezt jeleznie kellene a gyermekvédelem felé.
2013. jún. 2. 15:06
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Itt is van magánbölcsi, és több a gyerek, mint az államiba. A magánbölcsi pedig azért tesz a betegségre, mert meg vannak fizetve (65.000) tehát ők ezzel nem foglalkoznak. Innenstől pedig ott vagyok ismét, ahol a part szakad.

Nekem ez is olyan furcsa. Ezek a gyerekek gyakorlatilag akkor látnak ételt, ha bölcsiben vannak? Vacsi, mint olyan, az kb ismeretlen fogalom? :(

2013. jún. 2. 15:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Félreértés ne essék, nem büntetés miatt, hanem segítségképpen kell jeleznie. Ki fog menni a szociális munkás és felméri, hogy mire van szükség, mi a helyzet, hogyan kell segíteni. A segély egy részét pelenkára fogja költeni pl.
2013. jún. 2. 15:08
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mindenkinek mentek a zöld kezek! :)
2013. jún. 2. 15:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen én is így tudom hogy a családvédelmiseket is értesíthetik pl. meg van ilyen hogy a szoc.segélyből mit lehet akkor vennie, elkísérik vagy ilyesmi és akkor kötelező venni belőle minimum egy csomag pelenkát pl.
2013. jún. 2. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Szólnék védőnőnek és kérdezném hova lehet fordulni. Az, hogy néha valakinek elfogy a pelusa és másnak a pelenkájából pótolják az más, mint hogy állandó jelleggel a csoportnak kell biztosítania a pelenkát. Ez hosszú távon nme megoldáss. Sajnos vagy nem de csak a legvégső esetben veszi el a gyámügy a gyerekeket a családtól, mert elméletileg agyereknek az a legjobb, ha családban nő fel.

Csak bennem az merül fel, hogy milyen körülmények között vannak otthon a gyerekek. A bölcsöde vezetőnek meg jeleznie kellene a hatóságok felé, hogy nézzen rá a családra. Persze nem a kirakás a megoldás de ez sem állapot.

2013. jún. 8. 19:18
 17/18 anonim ***** válasza:
pofán kő baszni homokozólapáttal
2013. jún. 12. 21:29
 18/18 anonim ***** válasza:
Az nem megoldás hogy ti adtok neki a sajátotokbol minden alkalomal,mert akor meg szokják 1-2 éven keresztül mindig ti adjatok ,1-2 alkalomal lehet megcsinálni mindekivel ezt de folyamatosan nem mert jogos lesz a felháborodás ,ha nem kell majd pelenka akor meg bugyit kell adjatok ? Mert az se lesz nekik ?
2013. jún. 16. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!