Bölcsis babák anyukái: a ti gyereketek "visszaesett" a bölcsibe kerülés után?
A lányom szeptemberben kezdi a bölcsit, akkor lesz 2 éves. Szobatiszta, önállóan eszik, néhány ruhadarabot fel-le vesz.
A barátnőim szerint készüljek fel rá, hogy vissza fog esni a bölcsi miatt.
Nálatok is így volt? Mire számítsak? Vegyek újra pelenkát is?
Miért esne vissza? Nyilván nem az 1 évesekkel fogják egy csoportba rakni. Valószínűleg lesznek nála ügyesebbek is. (nem mintha a tiéd nem lenne az) Nagyon sok mindent meg fog tanulni és tovább ügyesedik. A kislányom csoportjában egyébként nem vettem észre, hogy aki szobatiszta volt, az hirtelen pelenkás lett. Éppen ellenkezőleg.
Bár igaz, amit az egyik hozzászóló írt, hogy nem az ő feladatuk a szobatisztaság kialakítása. Ha otthon elkezdődik a folyamat, akkor persze onnantól ők is együttműködnek a szobatisztaság kialakításában.
Úgyhogy szerintem ne aggódj, az amúgy is ügyes kislányod tovább fog fejlődni.
Mi 3 hete kezdtünk, és az ellenkezője, rengeteget fejlődött, viszont nagyon pimasz kitanult rosszcsont lett belőle.
Engem is ijesztgettek előtte ilyen visszafejlődős dumával. Szerintem ez attól függ, hogy be tud-e illeszkedni a gyerek, mert ha lelkileg rosszul van, lehet, hogy tényleg az lesz az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!