Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kedves Anyukák, mi a véleménye...

Kedves Anyukák, mi a véleményetek, mit tennétek a helyemben bölcsődei lopás esetén?

Figyelt kérdés

Hétfőn a kisfiam új (utcai, kinti) cipőjét ellopták a bölcsődében. Amikor szóltam, segítséget kértem, a gondozók közölték, "ez van anyuka, vegyen másikat"(!)

Szó szerint engem szúrtak le, amiért mertem feltételezni azt, hogy valaki nem "véletlenül" elvitte a szekrényből, mert eddig ilyen 30 év alatt sosem történt állításuk szerint (picit nehezen hiszem el, de legyen). Aznap eső miatt nem is voltak kint a picik, tehát nem is értem, kinek ki keresnivalója lehetett a szekrényben az utcai cipőnk körül.

Meg vagyok döbbenve a lopáson is és a hozzáálláson is.

Nagyon rosszul érint a dolog és nem 1-2 eFt-os szandál volt (szakorvosi előírás: szupinált lábbelit kell a kisfiamnak hordania), bár a lopás tényén ez mit sem változtat.

Mit tehetnék? Jeleztem szépen szóban, be is írtam az üzenő füzetbe, kiírtam a faliújságra, hogy aki elvette, hozza vissza. Természetesen semmi. A héten minden nap reggel és a délutánosnál is érdeklődtem, hogy megkerült-e esetleg, tudnak-e valamit és olyan nemtörődömséget, szájhúzogatásokat kapok, ami már nagyon kellemetlen. Teljesen egyértelmű, hogy elkönyveltek a "pampogó problémás anyukának", meg is kaptam, hogy "ez fogyóeszköz, hozzá kell szokni".

Tartok attól, hogy ha ismét új cipőben megy (muszáj lesz vennem, mert most gondban vagyunk a bejárós cipővel), akkor az is eltűnik.

Sajnos a szekrényünk nem zárható, többször tapasztaltam, hogy a kivasalt, rendben betett ruhaneműk ki vannak dobálva, átfogatva- biztos vagyok abban, hogy nem a gondozónők teszik ezt. Minden esetben ezt megmutattam, szóltam, de semmi nem történik, csak elintézik azzal, hogy "jajj, nem mindenki ilyen, mint az anyuka"

Kérdeztem, hogy lehetne-e valahogyan megoldani a biztonságos(abb) tárolást, vállukat vonogatják és közlik, hogy nincs ilyemire pénz anyuka.

Nagyon bosszant és bánt a dolog.

Mit tudnék tenni?

Minden értelmes, jóindulatú véleménynek és tanácsnak örülök.

Köszönöm szépen:

2013. máj. 29. 16:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
És köszönöm, hogy megírtad a helyet!:) Üdv!
2013. máj. 30. 10:23
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló,

köszönöm, ezt tényleg megfontolom.

Én is rögtön ezzel kezdtem, hogy mikor beszélhetnék az intézmény vezetőjével- a válasz az volt, hogy "anyuka, ma meg holnap biztos nem, mert vizsgáztatás van, nem ér rá, de mi szóltunk" (gyakornokok, OKJ-s tanulók vannak a bölcsiben).

Egyébként sajnos nincs bent reggel 1/2 8- 3/4 8 körül (8ra jár percre pontosan, vagy esetleg az után) és mire normál munkaidő végén megyek, ismételten nincs már bent.

Amikor egy egészen más ügy (nem problémázás) miatt hónapokkal ezelőtt felhívtam, finoman szólva sem volt telefonon valami udvarias. Sajnos elég lekezelő stílusa van a kezdetektől, amire nincs oka (tanult ember vagyok én magam is).

Ősztől már bölcsődébe megyünk. Ettől a lopás sajnos megtörtént és most úgy vagyok vele, hogy ha már nekem el kell ezt szenvedni, akkor legalább sikerüljön elérni, hogy az utánam jövőkkel ez ne történjen meg.

Nekem elvárásom, hogy legalább valami nagyon minimális szinten legyen már biztonságban a kisfiam holmija. A bölcsődei dolgozóknak van zárható öltöző szekrénye, a munkahelyemen nekem is zárható az irodám stb. Itt sem vállal természetesen senki felelősséget azért, ha széthagyom pl. a gyűrűmet vagy a pénztárcámat stb.

De legalább az ELVI lehetősége megvan annak (zárral pl.), hogy ha akarom, akkor meg tudjam védeni a holmijaimat.

A bölcsődénél épp azt hiányolom, hogy ha akarnám sem tudnám a későbbiekben sem biztonságba helyezni a holmikat és igenis tartok attól, hogy ha megint vennem kell egy cipőt, akkor az is eltűnik.

Az én elvem sok esetben az, hogy ha már én kárt szenvedtem, akkor ezen túllépve igyekezzünk összefogni, hogy legalább mással ne essen már meg UGYANÍGY.

Szép napot:

2013. máj. 30. 10:36
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

A mi bolcsinkbe is megtortent (kulfold) a kisfiam kedvenc dinoszauruszos esokabatja tunt el. Szegenykem el is volt nagyon keseredve. En kinyomtattam egy fenykepet a kisfiamrol ami a kabatjat viseli es kiraktam a bolcsibe a bejarati ajto melle ahova a hirdeteseket meg bolcsis esemenyeket szoktak kifuggeszteni. Irtam hozza egy kis szoveget (pontosan mar nem emlekeszem ra de valahogy igy hangzott):"XY vagyok es kedden sajnos eltunk a kedvenc dinoszauruszos kabatom es emiatt nagyon szomoru vagyok. A kepen eppen ezt viselem. Kerelek nezz korul otthon hatha veletelenul hazavitted. Sokat jelent nekem mert ajandekba kaptam. Elore is koszonom."

En azert irtam, hogy "veletlenul hazavitted" mert, ha osszekoszoljak a ruhaikat, cipojuket vagy kabatjukat akkor a bolcsis gondozok lecserelik es beteszik egy zacsiba a gyerekek szekrenyebe vagy kistaskajaba, hogy a szulo hazavigye kimosni. Sajnos mar en is talatam meg nem hozzank tartozo farmernadragot, kiskardigant... Amit termeszetesen visszavittem. A masik ok pedig az volt, hogy remenykedtem, ha nem lopassal gyanusitok meg senkit talan kap egy utolso eselyt, hogy "bocsi veletlenul hazavittem"-el visszahozza, ha eppen igy dont. Tudtam, nagyon jol tudtam, hogy a kabattal nem ez a helyzet csak abban remenykedtem, hogy talan valaki a "jo"lelkiismerete miatt visszahozza latva a kepet. Vettem a kisfiamnak uj esokabatot es dinoszauruszos kabat 3!!!! hetre ra kerult meg. Valaki visszahozta es odaadta a gondozoknak. A gondozok kerdeztek is tollem, hogy akarom tudni, hogy ki volt? De nem akartam. Ugy ereztem, hogy jobb lesz igy mert igy minden szulot egyenlonek tudok tekinteni a fiam kiscsoportjabol es nem kell senki mellett fura erzessel elmennem. Rengeteg osszejovetel van szulok es gyerekek reszere es ugy dontottem jobb ha minden marad a regi es mindenki kenyelmesen eljar az esemenyekre. Valahogy ugy fogalmaznek, hogy mivel visszahozta kap egy eselyt tollem, hogy ugyan ugy nezzek ra mint elotte barki is legyen. De azota mar en sem merek semmi jo cuccot venni bolcsibe a gyereknek. Allitolag itt is ez volt az elso ilyen eset, hogy valami eltunt.

2013. máj. 30. 12:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok a hármas.

Hát még az is furcsa nekem, hogy egy drága cipőt aki ellop a gyerekének, az feltételezem, használni is akarja majd...vagyis még az is lehet, hogy megtalálod később, valaki más lábán. Csak akkor meg hogy bizonyítod be, hogy eredetileg a tiétek volt? :)

Egy ötlet: esetleg kiírhatnád a faliújságra, hogy ez egy speciálisan a kisfiadnak készíttetett cipő, anatómiailag nem hordhatja más, mert deformálhatja a lábat, így ha valaki véletlenül hazavitte, lehet meggondolja, hogy használja :)

2013. máj. 30. 12:55
 15/19 A kérdező kommentje:

ÚJ (NEGATÍV) FEJLEMÉNYEK

Kedves Kommentelők,

ma újabb rossz érzéssel gazdagodtam, de néhány holminak ismét lába kelt.

Ma délután mentem a kisfiamért a bölcsődében és láttam, hogy nem a saját ruhája van rajta, nem is az, amiben reggel volt. Mondták, hogy történt egy kisebb baleset (ez igazán nem gond) és át kellett öltöztetni, de "ANYUKA NEM KÉSZÍTETT A KISFIÚ SZEKRÉNYÉBE PÓLÓT, így a bölcsődéset kellett ráadnunk"- a hangnemet képzelhetitek.

Nyeltem egyet és szépen elmagyaráztam, hogy a szekrényében pontosan 2 db póló van, részletesen leírtam, hogy melyik polcon és milyenek.

Az ügyeletes gondozónő azt mondta, hogy az bizony nincs ott. Mondtam, hogy akkor szépen sétáljunk ki együtt és nézzük meg.

MÁRA 2 DB PÓLÓ IS ELTŰNT.

Nagyon fel vagyok háboodva. Ezt azért kultúráltan, szitokszavak nélkül vissza is jeleztem azzal, hogy nekem ez már sok, illetve talán ha a korábbi jelzésemre történik intézkedés (zár, lakat, több figyelem stb.) akkor talán meg sem történik.

A válasz (vállvonogatás és bicskanyitogató szájhúzogatás között) az volt, hogy hát ők már nem tudnak mit tenni és akkor menjek már be reggel az igazgatónőhöz és ott mondjam el a problémámat.

Megint megkaptam a kioktatást, hogy itt még 30 év alatt semmi nem tűnt el, biztosan ez is meglesz stb.

Közben megérkezett egy anyuka (nem a tegnapi beszólós, hanem egy kultúráltabbnak tűnő) és annyival egészítette ki kéretlenül a beszélgetést, hogy neki is ott van a drága NIKE cipője, milyen érdekes, hogy azt nem lopja el senki, csak az én fiam holmiját-majd elment.

Nagyon megalázó volt (azt csak megjegyzem, hogy olyan retkes és igénytelen cipőt ritkán látni, talán ezért...)

Kb. 5 perce beszélgettünk már, amikor a gondozónő pikírt stílusban megkérdezte, hogy "anyuka, nem inkább otthon vannak azok a kisruhák?"

Nálam itt volt az a pont, amikor nagyon nehezen tudtam uralkodni magamon. Nem üvöltöztem természetesen de jól megmondtam a véleményemet, hogy miből gondolja azt, hogy álmomból felébresztve nem tudom, hogy a kisfiam milyen holmijai hol vannak- és vajon a cipős történtek után valóban úgy gondolja- e, hogy kitenném még egyszer magam ennek a hercehurcának, ha a legkisebb esélye lenne annak, hogy otthon vannak ezek a holmik.

Ez után megint az volt a válasz, hogy "hát én nem tudom", illetve hogy "hát vannak ilyen szülők".

Mélységesen fel vagyok háborodva és amikor a gondozónő elsunnyogott, kiürítettem a szekrényt, mindent hazahoztam.

Nem tudom, hogyan tovább.

Reggel természetesen bemegyek az igazgatóhoz és elmondom a történteket.

Mit szóltok ehhez? Nagyon bánt ez az egész.

2013. máj. 30. 18:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát én szólni se tudok...erre azért nem számítottam. Nagyon durva az egész, és nem tudom, mit lehetne tenni. Nagyon rossz érzés lehet, megértelek. Én ezek után biztos, hogy lépéseket tennék az ügyben, főleg a kioktatás miatt. Ennyire nemtörődömnek lenni kisgyerekekkel foglalkozó embereknek nem lehet. Nagyon sajnálom, bevallom hasonló dolgoktól félek én is, ezért is kérdeztem, hogy hol van a bölcsi. Ha már csak kis idő van hátra, mások miatt is érdemes szólni.
2013. máj. 30. 22:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Na mi volt? Ez eszméletlen... Ha már segíteni nem tudnak legalább valami együtt érzést tanúsíthatnának. Nálunk első osztályban az írás gyakorlófüzetet nem ellopták, hanem kicserélték. Félig tele a kislány gyöngybetűivel, hibátlan soraival és akkor hazahozott helyette egy macskakaparásos, hibáktól hemzsegő gyakorlófüzetet. Ne kérdezd mekkora ügyet kellett csinálni belőle, mert akiknél az övé volt, nem akarták visszaadni! De legalább nem kezeltek le a tanárok is.
2013. jún. 9. 06:48
 18/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

szeretném elmesélni mi volt.

Miután a pólók is eltűntek, jeleztem, hogy bemennék a vezetőhöz. Normálisan fogadtott (ő volt az egyetlen, aki legalább azt mondta, hogy nagyon sajnálják ők is a történteket- tudom, hogy csak szavak, de jól esett).

Ott volt egy másik kolleganője is (talán szakmai vezető) és nekik is elmeséltem a történetet.

- Javasoltam a szekrényekre a zárat- mondták, hogy olyan régiek és vékony anyagúak, hogy nem lehet megcsinálni.

- Javasoltam a kamerát- mondták, hogy drága, nem adna rá az önkormányzat pénzt és engedélyt.

- Javasoltam akkor a vakkamerát (lehet venni kb. 4 eFt-ért olyat, ami pici piros fénnyel villog és néha forog is)- persze nem kell mindenkinek tudni, hogy az nem vesz fel semmit- alá kell íratni a szülőkkel a kamera miatt a beleegyező nyilatkozatot és kész. A válasz az volt, hogy "hát nem tudják", meg hogy én nézzek már utána és készítsem el a beleegyező nyilatkozatokat (meg fénymásoljam is már le- eddig nagyon sokat fénymásolgattam).

Itt volt az a pont, amikor magamban azt mondtam, hogy ok, ez a pár hetet már kibírjuk- aztán soha többet az életben nem szeretnék innen senkivel sem semmiféle kapcsolatot fenntartani.

Udvarias hangnemben zajlott a beszélgetés, de tk. semmit nem értem el vele.

Azóta sem változott semmi, még vakkamera sem lett, egy darab papírt sem tettek ki- bármi amiből arra lehetne következtetni, hogy komolyan vették volna.

A szekrényünket kiürítettem és napi szinten kicsi hátizsákban beviszek egy váltás ruhát (szerencsére már a szobatisztaság nem gond) és odaadom kézbe a gyerek új cipőjét is. Hát a gondozónők egyik-másikának sajnos ez nem tetszik, de mondtam, hogy amennyiben garantálják a megőrzést, úgy beteszem a szekrénybe.

Pénteken volt délután egy bölcsődei rendezvény, a vezető azt találta mondani, hogy mindenképpen menjek, mert majd együtt jól szórakozunk és elfelejtjük a negatív élményeket. megköszöntem, de elhárítottam a meghívást. Magamban pedig utánagondoltam, hogy nem szeretnék együtt szórakozni tolvajokkal és verekedős, harapós gyermekek szüleivel, vállvonogató dolgozókkal sem.

Úgyhogy a buli napján szépen előbb eljöttünk és máshol vettünk részt színvonalas programon.

Pénteken elvárták volna, hogy a bölcsőde támogatására vásároljak tombolákat, ki volt írva, hogy mindenki vigyen be játékokat, ajándékokat, használt plüss állatokat stb., meg üdítőt, süteményt, én nem vittem, de nem is fogyazstottunk, mert ott sem voltunk- szólni már nem mertek.

Inkább azokkal töltjük szívesen a szabadidőnket, akik nem a markukat tartják és megbízunk bennük.

Hamarosan aktuális lesz, hogy a kedvenc nagyhangú, dolgozókkal puszilkodó anyuka jár körbe ismét gyűjteni a gondozónők ajándékára, meg a bölcsisek ballagására (?!) pedig minden hónapban a csoportpénzt is beszedték- még nem találtam ki a szöveget, amivel kifejezem a nemtetszésemet.

Őszintén szólva nagyon elszomorít ez a hozzáállás, de nem tudok mit tenni. Minél előbb szeretnék megszabadulni ebből az intézményből.

Szép napot mindenkinek és köszönöm a válaszokat:

2013. jún. 10. 10:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van, egyetértek veled.

Azért ez nagyon bosszantó.

Ha majd gyűjtenek, megmondhatod, hogy te már hozzájárultál: cipővel, pólóval. A cipő ára bőségesen fedez mindent.

2013. jún. 10. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!